Miért baj, ha valakinek a modern, különlegesebb hangzású nevek tetszenek?
Úgy vettem észre, hogy ezen az oldalon aki nem Annának, Júliának vagy Katalinnak nevezi a gyerekét azt már egyből cigánynak, meg egyéb undorító féregnek nevezik a kommentelők.
Miért kéne ilyen neveket adnom, ha mire kimondom ezeket belehalok az unalomba?
Az én háziorvosom neve Fehér Amaryllis, köszöni szépen tud élni ezzel a névvel, viszont ha én megemlítem ezt a nevet, már egyből megforgatnak vasvillán, és felgyújtanak kétszer. Meg amúgy is egy putris cigány vagyok, ha ilyen névben gondolkodom.
Nekem például nem tetszik sem az Anna sem a Bella név, az Annabella viszont az egyik kedvenc nevem, én egyszerűen szeretem a cukormázas neveket. Miért támadnak ezért?
Nyilván tudom, hogy egy kisgyereknek nevet adni valóban nagy és komoly dolog, hiszen egy életen keresztül elkíséri, ezzel a névvel kell együtt élnie. De ha nekem egyszer ez a név tetszik, akkor miért fikáznak, ha ezt a nevet akarom adni?
Na lányok, mehettek ti is a pszichológushoz, mert a személyiségetekbe beleolvadt egy olyan név, ami nem egyszerűen illik hozzátok 😂
Bezzeg, ha Katalin lenne a nevetek, semmi problémátok nem lenne az életben.
Köszi kérdező:)
(Én irtam a neveinket)
Hat amugy igy is van, ahogy írjatok. Bar Erzsébet lenne a nevem, ugy utalom, hogy Lili vagyok. Szegyen,hogy a szuleim ezt a nevet adtak nekem...
Valojaban pedig imadom a nevem es soha egy percig nem bantam, hogy igy hivnak. Amikor meg en iskolaba jartam, nem volt elterjedt nev a Lili es nagyon orultem, hogy cdak engem hivnak igy. Aztan kozepiskolaban lett egy Lili nevu osztalytarsam es egy darabig nagyon nem szerettem, hogy ugyanaz a nevunk:D Aztan elmúlt ez a hulyesegem. Most meg nézd meg, egyre felkapottabb név. Az elmult 10 evben szerintem a top 10 nevben van. Gondolom nem veletlen. Vagy azért lenne ilyen nepszeru,mert mindenki ki akár cseszni a gyerekevel ezert ad ilyen nevet?
(Ezt most csak azert irom, mert tudom,hogy manapsag mar sokan utalják a Lili nevet, legalabbis a kornyezetemben, de csak mert annyira gyakori lett)
Nekem is ritka nevem van, és nem bánom. Lépten-nyomon dicsérik :)
A személyiségemre meg egy szemerényit sincs hatással, soha nem befolyásolt semmiben. Ennek az 1000 éves mondásnak amit szefós idézett annyi alapja van, mint annak, hogy minden út Rómába vezet.
"Te nem érted, hogy a kérdés nem a szélsőséges nevekről szól."
Kicsit se egyértelmű, hogy pont azokra a névadós kérdésekre jön a legtöbb flame, amik szélsőséges (értsd: blőd) nevekre kérdeznek. Van persze olyan is, mint a ti neveitek, és kapják az oltást de egy-két embertől. Most már értem, mi triggerel titeket a legelső itteni hozzászólásomban is. Nem szeretitek az egyébként tök normál vagy legrosszabb esetben is csöppet sem hülye neveiteket, vagy legalábbis van valami mély elbizonytalanodás, hogy jó-e. Nyilván egy-két eltérő vélemény akadhat, de nem ti voltatok az ufók a csoportjaitokban, meg nem is ti voltatok az n+1-edik ufó a csupa ufó csoportban (vagy bárhol a kettő közt). Ha valamit nem értettem, az ez volt, hogy teljesen kizárjuk a tényleg ökörbarom módjára adott neveket.
A Zília mennyire szép név😍
(Kislányom ovijában egy Zélia van, az is gyönyörű szerintem😊)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!