Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért baj, ha valakinek a...

Miért baj, ha valakinek a modern, különlegesebb hangzású nevek tetszenek?

Figyelt kérdés

Úgy vettem észre, hogy ezen az oldalon aki nem Annának, Júliának vagy Katalinnak nevezi a gyerekét azt már egyből cigánynak, meg egyéb undorító féregnek nevezik a kommentelők.

Miért kéne ilyen neveket adnom, ha mire kimondom ezeket belehalok az unalomba?

Az én háziorvosom neve Fehér Amaryllis, köszöni szépen tud élni ezzel a névvel, viszont ha én megemlítem ezt a nevet, már egyből megforgatnak vasvillán, és felgyújtanak kétszer. Meg amúgy is egy putris cigány vagyok, ha ilyen névben gondolkodom.

Nekem például nem tetszik sem az Anna sem a Bella név, az Annabella viszont az egyik kedvenc nevem, én egyszerűen szeretem a cukormázas neveket. Miért támadnak ezért?

Nyilván tudom, hogy egy kisgyereknek nevet adni valóban nagy és komoly dolog, hiszen egy életen keresztül elkíséri, ezzel a névvel kell együtt élnie. De ha nekem egyszer ez a név tetszik, akkor miért fikáznak, ha ezt a nevet akarom adni?

2021. dec. 5. 17:29
 41/99 A kérdező kommentje:
Ez így van. Csak az a baj, hogy a kérdésre nem válaszoltok. Leírod, hogy aki a Szabó Benett nevet adja a gyerekének, az nem gondolkodik értelmesen. Az a kérdésem, hogy miért nem? Én is kiejtettem ezt a nevet, én is hallom, hogy hangzik kiejtve. Miért nem vagyok "értelmes" ha szerintem nem hangzik rosszul?
2021. dec. 6. 18:37
 42/99 A kérdező kommentje:

Benne van a kérdésemben is az Annabella név kapcsán, de akkor kiemelem mégegyszer, ha valakinek elkerülte volna a figyelmét az a kérdés, amire konkrét, egzakt választ szeretnék kapni:

Miért nem vagyok értelmes, ha szerintem a Szabó Benett nem hangzik vállalhatatlanul rosszul, és én ezt a nevet adnák a gyerekemnek?

2021. dec. 6. 18:42
 43/99 anonim ***** válasza:
22%

Ok. Akkor leirom: Szabó Benett kedves édesanyja és édesapja véleményem szerint feltűnési viszketegségben szenved. Valószínűleg nem az értelmiségiek közül kerül ki, hanem egyszerű gyári munkás, aki valamivel kiszeretne tűnni a tömegből. Vagy, hamar neki nem megy, akkor legalább a gyerekének ki kell tűnnie, így lesz Benettke a gyermek. Megegyszer, eh az én véleményem. Ha én ilyen nevet latok, érre gondolok. Egyszerű, nagy eséllyel butuska, de feltűnni kívánó szülő választása.

De nem fogok oda menni hozza és lehülyézni, mert az ő dolga. Nekem nem fáj, az én életemen nem változtat. Tőlem lehet a gyerek neve Midász is -pont tegnap találkoztam egy ilyen nevűvel- a szülők dolga, de itt is egyértelmű, hogy kitűnni akartak.

2021. dec. 6. 18:44
 44/99 anonim ***** válasza:
22%
De mi a faxert érdekel, hogy a vadidegen gyakorolnak tetszik e az általad választott név? Miért érdekel, hogy szerintem nem vagy emiatt értelmes? Ismerjük egymást? Kizárt. Egy ember véleménye érdekeljen a magadén kivul: azé, akivel a gyereket vállalod. Nem kell megszavazni. Felnőtt vagy, te döntesz.
2021. dec. 6. 18:46
 45/99 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy leírtad a véleményed.

Én egyáltalán nem akarok kitűnni egy Annabellával, nekem egyszerűen ez a név tetszik. Biztos vagyok benne, hogy a Benettek, Polettek szülei sem feltűnősködni akarnak. Egyszerűen ilyen nevek tetszenek nekünk. Tényleg nehéz ezt elhinni? Ráadásul kapaszkodj meg, gyári munkás és cigány sem vagyok.

Az előző oldalakon írták, hogy undorító dolog begyöpösödöttnek és maradinak nevezni azt, aki Katalinnak nevezi a gyerekét.

Úgy látszik azzal nincs baj, ha Benett szüleire ilyen jelzőket használnak, mint amiket te felsoroltál.

2021. dec. 6. 18:50
 46/99 anonim ***** válasza:
30%

De megegyszer, mit érdekel ez téged? Hidd el, senki nem fog eléd állni és azt mondani, idióta vagy mert így nevezted el a gyereked. Az, hogy itt egy névtelen fórumon nem fogja vissza magát az ember, nem a valo világ. Plusz ne felejtsd el, te magad kérsz itt véleményt a névről.

Igen, van aki szerint maradi az, aki régi nevet választ és igen, van aki szerint feltunoskodik aki modernet. És???? Nincs a világon olyan név, ami mindenkinek tetszene.

2021. dec. 6. 18:53
 47/99 A kérdező kommentje:

Nem az érdekel, hogy másoknak tetszik e az általam választott név.

Az érdekelt, hogy ezért engem miért cigányoznak, idiótáznak, gyári munkásoznak le, ha nekem tetszik egy név, a másiknak meg nem.

Az 5. oldalnál tartunk, és még mindig nem esett le?

A válaszodból azt szűrtem le, hogy azért, mert szerinted nekem feltűnési viszketegségem van. Oké, te nem ismersz engem, nem tudhatod, de tőlem semmi nem áll távolabb, mint a feltűnés. De valószínűleg te ilyen környezetben élsz, ezért általánosítasz. Ezzel semmi gond nincs, nagyon sok ember ilyen.

2021. dec. 6. 19:02
 48/99 anonim ***** válasza:
35%
Nyilván az alapján ítélek, amit ismerek. A környezetemben valóban a gyári munkas, kisebbségi és a feltunesi viszketegsegben szenvedő szülők adnak extra neveket a gyerekeknek. Részemről téma lezarva.
2021. dec. 6. 19:05
 49/99 A kérdező kommentje:

Megértem.

Én nem ilyen körökben mozgok, cigányokat nem is ismerek egyáltalán, de gyári munkásokat sem. Tehát fogalmam sincs, hogy az ő köreikben milyen nevek a népszerűek.

Ellenben nálunk a haladó, modern értelmiségi közösségekben sem ritka egy Miléna vagy egy Leon.

2021. dec. 6. 19:09
 50/99 anonim ***** válasza:
10%

Én sem szeretem ha valaki modern nevet ad a gyerekének, ha azt azért teszi mert:

- éppen ez a divat

- mert xy celebnek vagy annak gyerekének ez a neve

- mert ha ilyen nevet kap akkor biztos értékesebb lesz a gyerek(mint amerikában négereknél van Gucci nevű, ott a márkanév a divat, ha ő nem lehet gazdag akkor a gyerek neve legyen gazdagot sejtető)

- mert szomszéd Marika is ezt a nevet választotta és én mindenben utánzom szomszéd Marikát

- Mert poén ha a gyerekemnek pl. az a neve hogy Vég Béla

Ha valaki régies vagy modern nevet ad mert úgy érzi ez a név az igazi, azzal viszont nincs semmi problémám. Mindenki maga dönti el milyen nevet ad. Persze ettől még rühellem a mai modern neveket és a nagyon régies magyar neveket mint pl. Villő és nem értem ezt az új dupla neves divatot sem.Vagy a Gyűrűk ura nevek mániát sem értem. Igenis megvan a véleményem ezekről a nevekről ,de max olyan szinten hogy én a sajátomnak tuti nem adnám.

Persze amit tényleg lenézek és ott a szülőt én is a feltűnési viszketegség kategóriába sorolnám ,az a Dzsennifer és társai, na az tényleg borzalmas, amikor magyarosítanak egy külföldi nevet.

2021. dec. 6. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!