Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért baj, ha valakinek a...

Miért baj, ha valakinek a modern, különlegesebb hangzású nevek tetszenek?

Figyelt kérdés

Úgy vettem észre, hogy ezen az oldalon aki nem Annának, Júliának vagy Katalinnak nevezi a gyerekét azt már egyből cigánynak, meg egyéb undorító féregnek nevezik a kommentelők.

Miért kéne ilyen neveket adnom, ha mire kimondom ezeket belehalok az unalomba?

Az én háziorvosom neve Fehér Amaryllis, köszöni szépen tud élni ezzel a névvel, viszont ha én megemlítem ezt a nevet, már egyből megforgatnak vasvillán, és felgyújtanak kétszer. Meg amúgy is egy putris cigány vagyok, ha ilyen névben gondolkodom.

Nekem például nem tetszik sem az Anna sem a Bella név, az Annabella viszont az egyik kedvenc nevem, én egyszerűen szeretem a cukormázas neveket. Miért támadnak ezért?

Nyilván tudom, hogy egy kisgyereknek nevet adni valóban nagy és komoly dolog, hiszen egy életen keresztül elkíséri, ezzel a névvel kell együtt élnie. De ha nekem egyszer ez a név tetszik, akkor miért fikáznak, ha ezt a nevet akarom adni?

2021. dec. 5. 17:29
 31/99 A kérdező kommentje:

29

Amúgy halkan megsúgom, hogy pont az olyanokról szól a kérdés, mint te

2021. dec. 6. 09:20
 32/99 A kérdező kommentje:
Kérlek ne vedd rossz néven, nem bántó szándékkal írtam semmit, ne haragudj, ha úgy jön át.
2021. dec. 6. 09:33
 33/99 anonim ***** válasza:
26%
A Zselyke nem modern név, régi. Mostanában kezd(ett) divatba jönni.
2021. dec. 6. 12:53
 34/99 anonim ***** válasza:
30%
Igen, a Zselyke pont egy ősmagyar név, Attila egyik fiának a felségét hívták így. Az más dolog, hogy most felkapták és divatnév lett. De kb annyira modern, mint az internet Explorer.
2021. dec. 6. 13:09
 35/99 A kérdező kommentje:

Rendben.

És az miért idióta, aki Benettnek nevezi a gyerekét?

2021. dec. 6. 17:43
 36/99 anonim ***** válasza:
10%
Idiótának ugyan nem mondanám, de nem is igazán értelmesen gondolkodó ember az, aki szerint pl a Szabó Benett jól hangzik
2021. dec. 6. 17:45
 37/99 A kérdező kommentje:

Vicces ez az ellentmondás. Idióta nem, de nem is értelmes az, aki egy olyan névkombinációt ad a gyerekének, amivel gyakorlatilag semmi baj nincs, hiszen a Szabó Benett az nem egy Mikorka Kálmán, a közelében sincs ennek a szintnek.

Ez szar példa volt, mert ez pont nem az a tipikus botrányos név.

Úgy látom nem igazán tudtok értelmes érvet felhozni, egyszerűen ti tényleg élből lefikázzátok azt, aki olyan nevet ad ami nektek nem tetszik.

2021. dec. 6. 17:59
 38/99 A kérdező kommentje:
Ismét ott tartunk amiről a kérdés szól. Hogyha nekem tetszik egy név ami neked nem, akkor engem már egyből nem lehet "értelmesen gondolkodónak" nevezni. Csak mert nekem tetszik az, ami neked nem.
2021. dec. 6. 18:07
 39/99 anonim ***** válasza:
80%

36

A Szabó János sem hangzik jobban, csak azt már megszoktad, mert apádtól anyádig mindenkit így hívnak a felmenőid között.

2021. dec. 6. 18:30
 40/99 anonim ***** válasza:
20%

Ne haragudj kérdező, de:

1, te feltettel egy kérdést, amire bárki válaszolhat

2, a válaszok egy része neked nem tetsző lesz

3, joga van mindenkinek eldöntenie, hogy tetszik e neki az adott név

4, joga van véleményt formalnia arról, aki adott nevet választja a gyereknek

Ha ez nem tetszik, akkor nem kell kérdést feltenni róla. Ha neked tetszik, akkor add a gyereknek. Ha nem tetszik, ne add neki. De ha megkérdezed, hogy nekem, a szomszéd Julinak vagy a portás Janinak meg a jogász Karcsinak tetszik e és ketten imádjuk, ketten meg hányunk tőle, akkor azt fogadd el.

2021. dec. 6. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!