Miért baj, ha valakinek a modern, különlegesebb hangzású nevek tetszenek?
Úgy vettem észre, hogy ezen az oldalon aki nem Annának, Júliának vagy Katalinnak nevezi a gyerekét azt már egyből cigánynak, meg egyéb undorító féregnek nevezik a kommentelők.
Miért kéne ilyen neveket adnom, ha mire kimondom ezeket belehalok az unalomba?
Az én háziorvosom neve Fehér Amaryllis, köszöni szépen tud élni ezzel a névvel, viszont ha én megemlítem ezt a nevet, már egyből megforgatnak vasvillán, és felgyújtanak kétszer. Meg amúgy is egy putris cigány vagyok, ha ilyen névben gondolkodom.
Nekem például nem tetszik sem az Anna sem a Bella név, az Annabella viszont az egyik kedvenc nevem, én egyszerűen szeretem a cukormázas neveket. Miért támadnak ezért?
Nyilván tudom, hogy egy kisgyereknek nevet adni valóban nagy és komoly dolog, hiszen egy életen keresztül elkíséri, ezzel a névvel kell együtt élnie. De ha nekem egyszer ez a név tetszik, akkor miért fikáznak, ha ezt a nevet akarom adni?
29
Amúgy halkan megsúgom, hogy pont az olyanokról szól a kérdés, mint te
Rendben.
És az miért idióta, aki Benettnek nevezi a gyerekét?
Vicces ez az ellentmondás. Idióta nem, de nem is értelmes az, aki egy olyan névkombinációt ad a gyerekének, amivel gyakorlatilag semmi baj nincs, hiszen a Szabó Benett az nem egy Mikorka Kálmán, a közelében sincs ennek a szintnek.
Ez szar példa volt, mert ez pont nem az a tipikus botrányos név.
Úgy látom nem igazán tudtok értelmes érvet felhozni, egyszerűen ti tényleg élből lefikázzátok azt, aki olyan nevet ad ami nektek nem tetszik.
36
A Szabó János sem hangzik jobban, csak azt már megszoktad, mert apádtól anyádig mindenkit így hívnak a felmenőid között.
Ne haragudj kérdező, de:
1, te feltettel egy kérdést, amire bárki válaszolhat
2, a válaszok egy része neked nem tetsző lesz
3, joga van mindenkinek eldöntenie, hogy tetszik e neki az adott név
4, joga van véleményt formalnia arról, aki adott nevet választja a gyereknek
Ha ez nem tetszik, akkor nem kell kérdést feltenni róla. Ha neked tetszik, akkor add a gyereknek. Ha nem tetszik, ne add neki. De ha megkérdezed, hogy nekem, a szomszéd Julinak vagy a portás Janinak meg a jogász Karcsinak tetszik e és ketten imádjuk, ketten meg hányunk tőle, akkor azt fogadd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!