Miért baj, ha valakinek a modern, különlegesebb hangzású nevek tetszenek?
Úgy vettem észre, hogy ezen az oldalon aki nem Annának, Júliának vagy Katalinnak nevezi a gyerekét azt már egyből cigánynak, meg egyéb undorító féregnek nevezik a kommentelők.
Miért kéne ilyen neveket adnom, ha mire kimondom ezeket belehalok az unalomba?
Az én háziorvosom neve Fehér Amaryllis, köszöni szépen tud élni ezzel a névvel, viszont ha én megemlítem ezt a nevet, már egyből megforgatnak vasvillán, és felgyújtanak kétszer. Meg amúgy is egy putris cigány vagyok, ha ilyen névben gondolkodom.
Nekem például nem tetszik sem az Anna sem a Bella név, az Annabella viszont az egyik kedvenc nevem, én egyszerűen szeretem a cukormázas neveket. Miért támadnak ezért?
Nyilván tudom, hogy egy kisgyereknek nevet adni valóban nagy és komoly dolog, hiszen egy életen keresztül elkíséri, ezzel a névvel kell együtt élnie. De ha nekem egyszer ez a név tetszik, akkor miért fikáznak, ha ezt a nevet akarom adni?
Kit érdekel mások mit szólnak egy adott névhez ? A rokonaim véleménye sem mérvadó, főleg nem egy rosszindulatú, régen megdugott gyakoris nőstényé.
Felőlem lehet Juliska vagy Rhea is valaki gyereke. Csak ne mindenki ugyanabból a 20-ból válasszon, mert az iszonyú unalmas. Munkahelyemen is szinte mindenki Marika vagy Erzsike, Ádám vagy Sanyi.
A második valaszolo vagyok. De jo, nem is ismerunk mas Zerindet:) A Zille is nagyon szep!
Nyilvan le lettem egyebkent pontozva, de szamitottam ra:)
Nem csoda... Pont erről beszéltem.
Amúgy ez is az kérdésem, nem csoda hogy a sok maradi lepontoz:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
Mi nem is a fiunk keresztnevevel leszünk gondban (mondjuk amúgy sem érdekelne mások véleménye) hanem a svéd vezeteknevet nem fogja tudni senki kimondani😂😂😂 keresztnev tekinteteben olyat választottunk ami,
nemzetközi.
Azért haborodnak fel, amiért a magyar és hagyomanyos nevek kedvelői már nem lehetnek modernek, degradalo jelzoket aggattok rájuk.
Szerintem amiket itt felsoroltok nem nevek pl.. Olyan mintha melleutnel a billentyuzeten. Nevetseges. Betuzheti majd egész eleteben.
Miért kéne nemzetközinek lenni? Mindenhol kitudjak mondani ha nem is helyesen, de mivel magyar gyereket szülök nem értem miért kéne nemzetkozinek lennie.
Sokan úgy verik itt magukat, mintha valami erény lenne modern nevet adni. Mindenki adjon amit akar, de senki gyereke nem lesz különlegesebb egy ritka névtől.
A nemzetközin szoktam még nevetni, mert ilyen nem létezik. Az angolszász neveket szokták ez alatt érteni, de azokat sem mindenhol tudják kiejteni. Nincs olyan, hogy nemzetközi név.
Manapság mindenki különleges nevet akar adni, ezért ha egy korábban ritka név jó hangzású, azt hamar felkapják. Lásd Zoé, Jázmin. Vicces, ahogy egymásra licitálva próbálnak az emberek minél különlegesebb nevet adni, csak nem jön össze nekik, mert mindegyik kicsit is normális hangzású név pár év alatt kommersz és divat lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!