Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Régen hogy tudtak felnevelni...

Régen hogy tudtak felnevelni akár 8-10 gyereket, és ma miért olyan nehéz egy gyerekkel az élet? (Nincs gyerekem)

Figyelt kérdés
2021. okt. 10. 15:26
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
67%
Nem volt fogyasztói társadalom. Nem voltak nagyon nagy igényeik az embereknek. Nem volt elvárás vagy trendi mindent megadni a gyereknek. És senki se érezte szerintem szükségét ennek. Plussz nem létezett fogamzásgátló, és így nem volt más választás gyakorlatilag mint felnevelni a gyerekeket.
2021. okt. 11. 10:09
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
21-es! Aminek a létezéséről nem tudsz, annak nyilván nem érzed szükségét. 15 éve még mindent megoldottunk okostelefon nélkül is, most meg alig mozdulunk ki nélküle az utcára. De ez valahol érthető is, hiszen az aktuális igényeknek megfelelően változott a világ. Mikor egész életedet leélted a szülőfaludban és soha ki nem tetted a lábad még a következő településig sem, akkor nyilván nem volt szükség autóra, vagy telekommunikációs eszközökre, de ha már itt tartunk, ha úgy is annyi a munkád, hogy fejed a tehenet, meg főzöd a lekvárt, ahhoz nem kell egy komplett ruhatár. Tehát úgymond valahol ez az ún. fogyasztói társadalom is felmenthető, bár nyilván nem arra gondolok, mikor Glamour napokon hisztérikusan vásárolnak az emberek olyan dolgokat, amelyekre szükségük nincsen és soha meg sem vennék, ha nem lenne rá egy 20 %-os kupon.
2021. okt. 11. 11:27
 23/24 anonim ***** válasza:
64%

Jól mondja a 22-es, az élethelyzethez igazodnak az igények. Én gyesen vagyok, teljesen más a ruhataram, mikor dolgozni jártam és puccba vágtam magam. Itthonra elég

4 leggings/melegito meg 8 tok egyforma fekete polo, ha meg kimegyünk, van 3 fekete farmerem. Ezeket ráadásul tudom egyszerre mosni, nem kell színek szerint válogatni. Minimálban tolom teljesen.

2021. okt. 11. 14:05
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából már leírták a lényeget: nem volt úgy magára hagyva az anya a gyerekneveléssel, mint ma. Ha sírt a baba, nem csak ő látta el, hanem még az a másik néhány nő a háztartásban: nagymama, sógornő, tesó, nagyobb gyerek, aki már képes rá, stb. Nem neki kellett egyedül 0-24 órában programot csinálni a 2 éves gyerek szórakoztatására, hanem mindig volt valaki.

Itt most mindenki a paraszti társadalmakat és a föld kapálást emeli ki, de a tehetősebbeknél sem volt egyedül a nő, mert volt cselédlány. Még tehetősebbeknél meg több dajka is. Dédanyám sima középosztálybeli nőként a cselédlánnyal és az anyukájával együtt vitte a háztatást, azért így könnyebb volt, mi ma, teljesen egyedül.

2021. okt. 11. 15:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!