Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg korai visszamennem...

Tényleg korai visszamennem dolgozni?

Figyelt kérdés

Volt munkahelyemrol szóltak hogy szükségük lenne heti 20 órás munkára ami úgy nézne ki hogy kb 2-3 hetente kellene csak az irodában lennem, többi itthonról. Szinte azonnal igent mondtam most meg többen belémvágták az ideget hogy nem fogom bírni a gyerekek mellett főleg ha megint bezár az ovi. A nagyobb 4 éves ovis, a kisebbik itthon van velem, tavasszal lesz 2 éves.

Férjem viszonylag sokat tud itthon segíteni de félek hogy ezzel vége lesz ennek a gyönyörű 4,5 év itthonlétnek amit imádtam.

Egyfelől tök jó lehetőségnek érzem mert ideális feltételekkel foglalkoztatnak vissza másfelől félek hogy hogyan fogok tudni helytállni.

Ti mit gondoltok, dolgoznátok vagy maradnátok gyeden.

2021. okt. 4. 20:58
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
65%
Amúgy a nagy fanyalgók azt felfogták, hogy a gyerek nem baba, hanem 2 éves, nem is kellene bölcsibe mennie, mert anya otthonról dolgozna, és az APJA sokat tud vigyázni rá közben? Tényleg borzalmas egy gyereknek, ha napi néhány órát az apjával van. Nem is tudom, hogy fogja kibírni, hogy még a végén a másik szülő is teljes értékű lesz náluk.
2021. okt. 5. 09:21
 22/23 anonim ***** válasza:
69%

Az enyémek most töltötték a 2-t és a 4-et, és hasonló feltételekkel dolgozom, koncentrációt erősen igénylő szellemi munkát. Megoldható, én délutáni alvás alatt és kora reggeli-késő esti órákban dolgozom.

Ha anyagilag nem szorulsz rá, én azt javasolnám, akkor vállald, ha élvezed a munkád. Nekem néha eszembe jut, hogy más "csak" gyesen van, és pihen, vagy nyugodtan megfőzi a vacsorát, amíg én dolgozok, este meg megnézhet egy filmet én meg ülök vissza a gép elé. De amikor nem dolgoztam se volt jó, úgy éreztem, ugyanazokat a ruhákat, edényeket mosom, játékot szedem fel a földről stb. minden nap. Összességében a felnőtt társaság, szellemi kihívás és a tudat, hogy én is hozzájárulok a családi bevételhez nekem mentálisan jót tesz. (ezzel nem leszólva azt, aki nem dolgozik, nem vagyunk egyformák, illetve tudom, hogy sokak esetében mind a távmunka mind a részmunkaidő nem opció).

Én úgy fogom fel, hogy ez a gyerekeknek is jó abból a szempontból, hogy lesz egy átmenet atekintetben, hogy mennyit dolgozom. Jelenleg félállásban, ha a kicsi is oviba megy, pedig eleinte valószínűleg csak 6-ban (sajnos az ingázással együtt egyébként 10 órát lennének oviban).

2021. okt. 5. 10:44
 23/23 anonim ***** válasza:
6 os ehhez gratulalok. Nem kell a fejlesztés persze
2022. aug. 31. 23:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!