Mégis mit gondolnak egyesek, hogy tanulja meg így a gyerek hogyan kell viselkedni?
39. Győrben élek, tudtommal se nem lepukkant, se nem borsodi település. Pont nem az abszolút elmaradott, tipikus nagycsaládokról volt szó, hanem olyanokról akiktől elvárható egy viselkedési minimum.
Mi az, hogy nem megfelelő helyeken járok? Viccelsz?! 🤦🏻♀️
Vannak neveletlen gyerekek, de én nem ezt találom jellemzőnek.
Olyan helyen dolgozok, ahol rendszeresen találkozok gyerekekkel, és ja egy részük kis seggfęj, de csomó udvarias, kedves gyerek is van.
Pl az egyik véletlen felborított valamit, és segített összeszedni, közben bocsánatot kért, és elmesélte miért vannak ott. Kb 5 éves lehetett.
Azt mondanám 70-30 arányban vannak jólnevelt és neveletlen gyerekek, és inkább a 10-12 évesekkel van baj, mint egy hisztis 3 évessel.
A 10-12 évesek vannak a legjobban elkényeztetve, a tinikor határán, mindent jobban tud, és az orra alatt beszól, de hangosan már nem mer.
Múltkor mentem moziba, és ilyen páholyos részen volt 2 kis hülye aki használt rágóval dobálózott. Úgy bemószeroltam őket a moziban hogy öröm volt nézni az intézkedést.
Mondom ezt úgy, hogy van gyerekem, de ezt nem tűrném!
Ha pl én elviszem a gyerekem moziba, és kiborítja a popkornt akkor kérnék egy seprűt hogy felseperjük, még hozzá azért hogy megtanulja, hogy nem okozunk másoknak problémát, hiába ez a dolga hogy felseperje.
A takarítóbak is az a dolga hogy felmosson a budiban, mégse pisilünk a földre, nem?
Milyen hülye kérdés ez már megint? A saját autós példád ("Autót vezetni se kocsi nélkül tanulsz.") is tökéletesen mutatja, hogy teljesen hibás a gondolatmeneted. Ugyanis de, autó nélkül kezded a tanulást, könyvből tanulod az autó felépítését, működését, a kreszt, a forgalmi helyzetekre adott helyes reakciót. Ha az elmélet már megvan, csak akkor mész éles helyzetben a forgalomba. Nem csak beülsz az autóba aztán uzsgyi, fent van a T a kocsi tetején, látja a többi majom az úton, ők is voltak tanulók, értsék meg vigyázzanak ők. Ugye hogy nem így megy?
Gyerekkel tulajdonképpen ugyan ez a helyzet. Ha már nevelted, felkészítetted a gyereket a szituációra amibe csöppenni fog a helyen ahová viszed, akkor lehet menni. Ha meg nem jön össze, akkor be kell húzni a kéziféket. Az autós oktató sem hagyja, hogy átszáguldj a piroson, tanuló vagy, tűrje a többi autós a hülyeségedet felkiáltással, hanem két lábbal tapos a fékbe.
44. Van itt több válaszoló akinek szintén van gyereke viszont nem képzeli azt, hogy az ő Benőkéje körül forog az univerzum és mindenki másnak hozzá kell alkalmazkodni.
Neveld meg a gyerekedet es mindenki boldog lesz. Ő is, te is, mi is. 😂😂
Igen, akit kiborítanak az ostoba szülők, az rögtön gyerekellenes. A gyerek nem tehet semmiről, az agyhalott szülőkbe kéne némi értelmet pofozni. Ők nevelik, vagy inkább nem nevelik a kis szarcsimbókokat. És pont az ilyen "leszarok mindenkit, mindenki alkalmazkodjon hozzám" nyomorultak miatt néznek már alapból csúnyán a gyerekesekre. Szerencsére még van rengeteg normális, jól nevelt gyerek is, de rengeteg a neveletlen vadállat, és egyre több.
Igen, a gyerek az gyerek, de neked meg szülőként az a dolgod, hogy megneveld.
44. vagyok
Ezt benéztétek. 2 gyerekem van, nem hisztiztek, cirkuszoltak, jól neveltek. Elég szigorú is vagyok. Viszont nem élem meg életem tragédiájának, ha visít mellettem egy gyerek, rosszalkodik stb. Az ilyen szentfazék anyukákon is néha nevetek, akik sápítoznak, hogy jaj más gyereke nincs megnevelve, na bumm, másnap az ő gyereke is produkál hasonlót. Megérteném, ha valami extrém dologra akadnának ki, de sokszor olyan pitiáner dolgokon, sír, rohangál stb., hogy aki ezen fennakad, ott magával van baja és rávetíti pont a gyerekekre.
48. Remélem egyszer pont melletted vergődik majd egy órákig a buszon, vonaton, étteremben, orvosi váróban. A te arcodba rúgja bele a labdát és a te holmidon gyalogol át retkes lábbal a strandon.
Biztos valami szent Buddha vagy es nem zavarna, mert ugye szegény, csak egy gyerek, a szülő meg nem azért van hogy rászóljon. 🤦🏻♀️😂😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!