Mégis mit gondolnak egyesek, hogy tanulja meg így a gyerek hogyan kell viselkedni?
Na igen, pont ez a lényeg. De az nagy különbseg szemléletben, hogy a 2 éves hibázott, vagy neveletlen, ha hosszú várakozas helyett rohangászik, vagy ha rájön vki, hogy rosszul tervezte a csaladi programot.
Masodik esetben még megoldás is lehet, pl kiviszi sétálni egyet, előző esetben meg vsz belecsúszik egy fegyelmezési spirálba, és nem lesz jobb semmi.
Meseszerű, hogy a nonstop gyk-n tobzódó gyerekutáló gyerektelenek kerül fordul MINDENHOL rossz neveletlen gyerekeket látnak. Bàmulatos, én szülés előtt is elvétve találkoztam párra, holott napi szinten tömegközlekedtem, jártam boltba, és több helyen is éltem már eddigi életemben.
Meg a kamusztorik az időseket vízbe lökő gyerekekről, az idegen gyerekét felpofozni "kényszerülő" hős gyerektelenről...most komolyan már, ki hiszi el ezt a sok fasságot, amit idehaluztok? Szerintem mellettetek felvisít 1 mp re egy gyerek, és ezt úgy élitek meg, hogy szétszedte a boltot.
Utolsó, örülj neki, hogy te még nem utaztál vonaton vagy buszon órákat úgy, hogy 1-2-3 gyerekes család ült melletted vagy 3 méteres körben körülötted.
Hogy az egész vonatút alatt egymást ütik-vágják, telefonon max hangerőn hallgatják az idiótaságot vagy játszanak, fogócskáznak. Netán rugdalják az ülést amin ülsz. Amikor a járni nem tudó egy évest egész úton a széksorok közt fel-alá kísérgetik a mozgó vagon egész hosszán, akadályozva ezzel mindenkit a fel-le szállásban vagy szimplán a kalauzt a munkájában. Komolyan ez odavaló?
Étteremben se jártál úgy, hogy az asztalok körül fogócskáznak a 5-6 éves gyerekek és hiába szólsz nekik, utána a szülőnek, hogy légyszíves itt ne, süket fülekre talál. A pincérnek jelzed az meg NEM MER szólni, mert kitör a parasztgyalázat.
Engem személy szerint a boltba síró, hisztiző gyerek nem zavar, mert onnan el tudok menni a messzebb a szituációtól vagy direkt járhatok vásárolni akkor amikor kisebb a gyerekkel előforduló szülők aránya. De étterembe ne nekem kelljen már félbehagyni az evést vagy leszállni a vonatról és menni a következővel, keresni egy másik helyet, ha egyáltalán van, azért mert más nem bír-akar rászólni a gyerekre.
Más sem csak évente 1x megy, mégse érzi úgy, hogy a világ egy nagy gyerekzsivaj.
Pont most jöttünk haza nyaralásból, családbarát hotel, minden korosztályban gyerekek, babák, reggel este svédasztal, és képzeld senki gyereke nem csapott "balhét". Nem borigatott semmit. Fura...
Talán te jársz nem megfelelő helyeken. Hasonló kérdésnél is kiderült egyik válaszoló valami lepukkant borsodi településen lakik. Hát ott nem csoda, ha ritkaságszámba megy, ha bárki tud viselkedni.
A strandon is tud úgy viselkedni egy gyerek ami már nem oké. Az hogy hangoskodik, sikítva pancsol a szélén vagy sír mert akármi nyűgje van rendben van.
De pl az hogy a lépcsőnél fröcskölik, vízipisztolyozzák a befelé tipegőket vagy pl. ott labdáznak a napozó, pihenő emberek között, sokszor őket eltalálva. Vizes, sáros-homokos lábbal más cuccán, törölközőn, lepedőn átgyalogolni, fagyit rácsöpögtetni… Arra sem kifogás, hogy cuki és gyerek.
Nekem volt egyszer szerencsém olyan családhoz akik a félig üres strandon tőlünk 2 centire pakoltak le 2 totyogóssal. Fél órát bírtuk mellettük és inkább eljöttünk. Anya-apa egymást marták, mert egyik se bírt a gyerekekkel, gyerekek meg ordítva randalíroztak mások cuccai között.
Szerintem senki nem a gyerekeket utálja vagy rájuk haragszik hanem azokra a szülőkre akik ezt hagyják.
Nekem is van gyerekem és tudom hogy baromi fárasztó mindig futni utánuk, hogy ne csináljanak galibát és rászólni ha hangos, de nem csak mi vagyunk a világon és nem várom el hogy mindenki tűrje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!