Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mégis mit gondolnak egyesek,...

Mégis mit gondolnak egyesek, hogy tanulja meg így a gyerek hogyan kell viselkedni?

Figyelt kérdés
Ne menj vele étterembe, nyaralni, strandra, boltba..... Stb. Mert zavarja az ő kis nyugodt életüket. De ha nem viszem sehova akkor nem tanulja meg hol mit szabad. Meg hangos, szaladgál. Jah ilyen egy gyerek. Ez nem azt jelenti, hogy nincs nevelve. De ugye az ő kényelmük mindenek felett.
2021. aug. 15. 12:07
1 2 3 4 5 6
 31/53 Derjaderja ***** válasza:
41%

Na igen, pont ez a lényeg. De az nagy különbseg szemléletben, hogy a 2 éves hibázott, vagy neveletlen, ha hosszú várakozas helyett rohangászik, vagy ha rájön vki, hogy rosszul tervezte a csaladi programot.

Masodik esetben még megoldás is lehet, pl kiviszi sétálni egyet, előző esetben meg vsz belecsúszik egy fegyelmezési spirálba, és nem lesz jobb semmi.

2021. aug. 15. 15:40
 32/53 anonim ***** válasza:
100%
Van gyerekem, már nagyobb. Egy van, így mindig oda tudtam rá figyelni, szerintem 15ös válasza maximálisan hasznos, a szülő figyeljen oda a gyerek viselkedésére, vegye figyelembe a programok megtervezésénél a gyerek tűrőképességét és a fokozatosságot. Engem soha nem az zavar, ha egy gyerek nyekken egyet, alkalmasint hisztizik, hanem amikor a szülő lesz.rja a gyereket is, meg hogy milyen hatással van a környezetére. Ha a gyerek fáradt, nyűgös, stb., de a szülő igyekszik megnyugtatni, tanítani a helyes viselkedésre, az okés, és aki még be is szól, nem segít a helyzeten. De felháborító, mikor a szülő nem törődik azzal, hogy kit zavar a gyereke, vagy olyan helyre engedi, vagy olyan viselkedést enged, ami nem való neki vagy zavaró. Példák: Strandon teljesen normális, hogy vannak gyerekek, akik visítanak, fröcskölnek, DE: 8-10 éves korig tegyék ezt a gyerekmedencében vagy a családi medencében, és ne a felnőtt úszómedencébe vigyék be beülős úszógumival, és ne a kültéri sporteszközökön mászókázzon, ha egyszer van biztonságos játszótér kisgyerekeknek. Étteremben előfordulhat, hogy hangos, ilyenkor szólni kell, hogy nem illik, akár 30x, viszont a visítva rohangálást le kell állítani, mert az étteremben, sőt boltban is k.rva zavaró és a gyerekre is veszélyes. Eleve komoly gond van a nyilvános helyen elrohangáló gyerekekkel, futkosni játszótéren kell, nem minden nyilvános helyen neki menni az embereknek vagy éppen kirohanni a kocsik elé. Szóval figyelj oda a gyerekedre, tanítsd, normális ember nem szól be, ha látja, hogy rajta vagy az ügyön.
2021. aug. 15. 21:56
 33/53 anonim ***** válasza:
43%

Meseszerű, hogy a nonstop gyk-n tobzódó gyerekutáló gyerektelenek kerül fordul MINDENHOL rossz neveletlen gyerekeket látnak. Bàmulatos, én szülés előtt is elvétve találkoztam párra, holott napi szinten tömegközlekedtem, jártam boltba, és több helyen is éltem már eddigi életemben.

Meg a kamusztorik az időseket vízbe lökő gyerekekről, az idegen gyerekét felpofozni "kényszerülő" hős gyerektelenről...most komolyan már, ki hiszi el ezt a sok fasságot, amit idehaluztok? Szerintem mellettetek felvisít 1 mp re egy gyerek, és ezt úgy élitek meg, hogy szétszedte a boltot.

2021. aug. 16. 08:23
 34/53 anonim ***** válasza:
54%

Utolsó, örülj neki, hogy te még nem utaztál vonaton vagy buszon órákat úgy, hogy 1-2-3 gyerekes család ült melletted vagy 3 méteres körben körülötted.

Hogy az egész vonatút alatt egymást ütik-vágják, telefonon max hangerőn hallgatják az idiótaságot vagy játszanak, fogócskáznak. Netán rugdalják az ülést amin ülsz. Amikor a járni nem tudó egy évest egész úton a széksorok közt fel-alá kísérgetik a mozgó vagon egész hosszán, akadályozva ezzel mindenkit a fel-le szállásban vagy szimplán a kalauzt a munkájában. Komolyan ez odavaló?

Étteremben se jártál úgy, hogy az asztalok körül fogócskáznak a 5-6 éves gyerekek és hiába szólsz nekik, utána a szülőnek, hogy légyszíves itt ne, süket fülekre talál. A pincérnek jelzed az meg NEM MER szólni, mert kitör a parasztgyalázat.

Engem személy szerint a boltba síró, hisztiző gyerek nem zavar, mert onnan el tudok menni a messzebb a szituációtól vagy direkt járhatok vásárolni akkor amikor kisebb a gyerekkel előforduló szülők aránya. De étterembe ne nekem kelljen már félbehagyni az evést vagy leszállni a vonatról és menni a következővel, keresni egy másik helyet, ha egyáltalán van, azért mert más nem bír-akar rászólni a gyerekre.

2021. aug. 16. 08:43
 35/53 anonim ***** válasza:
76%
Van gyerekem, már nagyobb. Az a véleményem, hogy a gyerek az gyerek, de pont azért kell nevelni. Az éttermes és vonatos szitu, amit előző írt, sajnos életszerű. Erre azért a szolgáltató részéről kellene megoldást találni, hiszen utazni kell. Vonaton főleg meg lehetne oldani kisgyerekes és nem kisgyerekes vagonok kialakítását, esetleg ic-ken lehetne egy csak felnőtt részleg, hiszen van, aki dolgozna, tanulna az úton. Éttermekben már sok helyen van kinti vagy benti játszósarok, ezek környékén kellene külön kisgyerekes helyeket kialakítani, távolabb meg csak felnőtt zónákat. És persze az, hogy egy gyerek mennyire zavar másokat, nagyban függ attól, hogy a szülő mennyire tud viselkedni. Vonaton, repülőn is láttam már olyan szülőt, aki a két vagy három órás úton végig lekötötte a gyereket, ráadásul nem is tablettel. Le a kalappal, komolyan, bár ennek kéne általánosnak lenni. Sajnos tényleg gyakoribb a szabadjára eresztett, viselkedni nem tudó, unatkozó gyerek, ami egyértelműen a szülők hibája.
2021. aug. 16. 09:33
 36/53 anonim ***** válasza:
36%
#34 nem mondom hogy nincs ilyen, de hogy ti mindig mindenhol csak ezzel találkoztok ez valami hihetetlen. Gyanítom azért, mert nektek kb egy néma gyerek is idegesítő, minden kis zajt mozdulatot agyban felnagyítotok. El nem hiszem hogy nap mint nap ilyen pokol vesz titeket körül.
2021. aug. 16. 09:35
 37/53 anonim ***** válasza:
59%
36. Vagy csak nem évente egyszer megyek vonattal vagy étterembe. 😂😂
2021. aug. 16. 10:16
 38/53 A kérdező kommentje:
A kérdést konkrétan amúgy egy olyan válasz ihlette, ahol azt írták, hogy jajjj ne vigyétek a gyerekeket strandra mert ott kiabálnak meg szaladgálnak és nem lehet nyugodtan pihenni. Szóval egy strandon teljesen normális viselkedés miatt ment a hiszti meg a neveletlen kölyközés.
2021. aug. 16. 10:21
 39/53 anonim ***** válasza:
36%

Más sem csak évente 1x megy, mégse érzi úgy, hogy a világ egy nagy gyerekzsivaj.

Pont most jöttünk haza nyaralásból, családbarát hotel, minden korosztályban gyerekek, babák, reggel este svédasztal, és képzeld senki gyereke nem csapott "balhét". Nem borigatott semmit. Fura...

Talán te jársz nem megfelelő helyeken. Hasonló kérdésnél is kiderült egyik válaszoló valami lepukkant borsodi településen lakik. Hát ott nem csoda, ha ritkaságszámba megy, ha bárki tud viselkedni.

2021. aug. 16. 10:50
 40/53 anonim ***** válasza:
77%

A strandon is tud úgy viselkedni egy gyerek ami már nem oké. Az hogy hangoskodik, sikítva pancsol a szélén vagy sír mert akármi nyűgje van rendben van.

De pl az hogy a lépcsőnél fröcskölik, vízipisztolyozzák a befelé tipegőket vagy pl. ott labdáznak a napozó, pihenő emberek között, sokszor őket eltalálva. Vizes, sáros-homokos lábbal más cuccán, törölközőn, lepedőn átgyalogolni, fagyit rácsöpögtetni… Arra sem kifogás, hogy cuki és gyerek.

Nekem volt egyszer szerencsém olyan családhoz akik a félig üres strandon tőlünk 2 centire pakoltak le 2 totyogóssal. Fél órát bírtuk mellettük és inkább eljöttünk. Anya-apa egymást marták, mert egyik se bírt a gyerekekkel, gyerekek meg ordítva randalíroztak mások cuccai között.

Szerintem senki nem a gyerekeket utálja vagy rájuk haragszik hanem azokra a szülőkre akik ezt hagyják.

Nekem is van gyerekem és tudom hogy baromi fárasztó mindig futni utánuk, hogy ne csináljanak galibát és rászólni ha hangos, de nem csak mi vagyunk a világon és nem várom el hogy mindenki tűrje.

2021. aug. 16. 10:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!