Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 38 évesen első kisbabát...

38 évesen első kisbabát vállalni késő?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre többször kapom meg a fiatalabb, már elkelt barátaimtól, hogy kezdek "kifutni" az időből. 34 éves vagyok egyébként, fél éve szakítottam, most kezdek el újból ismerkedni, randikra járni. Egyrészt a pandémia miatt nem szívesen ismerkedtem, másrészt nem voltam kész a csalódás után rá.

Reális esetben, hacsak nem valami hatalmas csoda jön és felpörögnek a dolgok, szerintem nem fogok 37 - 38 éves korom előtt szülni. Vagyis, nem AKAROK ennél korábban, mert biztos hátteret akarok a gyerekemnek, normális apát, szeretetet. Alaposan meg akarom ismerni azt, akivel családot alapítok.

De amikor ezt kimondom, megkapom a kommenteket barátoktól, ismerősöktől, a "Társadalomról" nem is beszélve, hogy 35 után szülni szentségtörés, mert mekkora rizikó, különben is nénike leszek majd a gyerekem szalagavatóján, stb, és hogy be kell "gyorsítanom" a párkereséssel is, ha nem akarok "lemaradni".

Nekem sajnos ez így sikerült. Sok kudarc meg rosszul sikerült kapcsolat után újra kell kezdenem, és valóban, van bennem szorongás amiatt, hogy "elkéstem" a házassággal, gyerekvállalással.

Azt látom, hogy "itthon" tényleg valami istengyalázás, ha valaki a harmincas évei vége felé szül, de külföldön meg teljesen elfogadott, ha valakinek "így sikerül", vagy a karrierje miatt, vagy mert simán csak "később" találja meg az igazit.

Van olyan régi szaktársam, akinek 3 vetélés után 40 évesen sikerült, és van olyan is, aki 22 évesen szült,ők mindig azt mondják, az anyaság olyan szentség, amit nem szabadna életkorra ráhúzni. Én most mégis félelemmel vágok ebbe az egész társkeresésbe újra, ahelyett, hogy inkább izgatott lennék és örülnék, hogy még "csak" 35 leszek, nem 75.

Tényleg így lenne? Olyan nagy baj, ha valaki "később" találja meg élete párját és később szüli meg az első kisbabáját?

2021. aug. 10. 22:42
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
72%
Egyébként tényleg nem értem azt sem, mi a fene szöveg ez a "különben a hetvenen is rég túl lenne". És akkor mi van? Erre példa anyósom, az unoka 9, ő meg 75, vígan játszanak órákat, mellesleg anyóspajtiról se mondanád meg a korát, ő is annyira fiatalos. Nálatok senki nem élt már 70 fölött vagy miért ekkora hihetelen csoda ez neked?
2021. aug. 11. 02:11
 42/66 anonim válasza:
25%

[link]

Ezekkel számolj!

A cikk nem említi, de van wgy fwjlődési rendellenesség, aminek a kockázata 35 felett évről évre magasabb. Töröm a fwjwm, dw nem ugrik be. Ezt anno a védőnőtől, meg a feleségem nőgyógyászától is hallottuk, amikor vártuk a gyerkőcöt. De ennek már 6 éve, így elfelejtettem.

2021. aug. 11. 02:20
 43/66 anonim ***** válasza:
82%
Más meg pont, hogy vátozó korban esik vígan teherbe... Ez se mindenkinek küzdelem, nem mindenkinek van teherbeesési nehézsége.
2021. aug. 11. 02:21
 44/66 anonim válasza:
29%

Előző vagyok. Down kór. Ez nem ugrott be.

[link]

2021. aug. 11. 02:25
 45/66 anonim ***** válasza:
65%
Nem
2021. aug. 11. 02:37
 46/66 anonim ***** válasza:
63%
Anyum 32 aztan 39 evesen szult. En jottem kesobb. Mivel idősebb, tapasztaltabb volt mar, ezert szerintem sokkal minőségibb nevelést kaptam. De nekem nem tetszik az, hogy itt allok 20 evesen, es majdnem 60 eves anyukam van. Esetleg van aki az ilyen korú anyját mar reg elvesztette. Engem ez zavar, sokkal kevesebb időnk van igy egyutt.
2021. aug. 11. 02:44
 47/66 anonim ***** válasza:
68%
Hülyeség, 47-es... Fiatalok is halnak meg, más meg 80-90 évig húzza. Ha anyud jó genetikájú, akkor ne fantáziálj ilyen hülyeségeket.
2021. aug. 11. 02:50
 48/66 anonim ***** válasza:
84%
45.: Sosincs olyan, hogy gyereket KÉNE, ez nem kényszer. Nem b.szattam szét magam, ahogy te mondtad. Ha viszont ennyire utálod a nőket, akkor jöjj össze pasival. Nem szégyen az.
2021. aug. 11. 02:52
 49/66 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem felelőtlenség ilyen korban szülni, sokkal nagyobb a komplikációk esélye. Mire a gyerek felnő, te már a nagyanyja lehetnél korban.
2021. aug. 11. 04:43
 50/66 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem sem okos dolog 40 felett szülni mert teljesen másként viselkedik a szervezett fiatalon mint 40+ korban ,mire kamaszodik gyerek 50+ korban lesz és nem biztos hogy kamasz viselkedését bírni fogja ,

Így én is azt mondom hogy jobb ha 35-36 évesen szülnéd az első gyereket akkor még bírni fogod kisgyerekes létet,meg később kamasz gyerekedet max 38 év talán.

Én 34 évesen szültem a 3. Gyerekemet most 45 éves vagyok tudom hogy 40 felett változnak dolgok lassan kg nem mentek le olyan gyorsan viszont gyorsabban feljönek és maradnak,tested sem úgy reagál néhány dologra mint 20+30+ évesen,ez szintén tapasztalat lelkileg is változik az ember

2021. aug. 11. 06:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!