Mi volt meg, amikor megszületett az első gyereked? Utána hány gyereket vállaltatok, vagy hány gyereket fogtok vállalni még?
- kocsi (mennyiért vettétek, hányat)
- ház/lakás (hány négyzetméter, hány szobás, mennyiért)
- fizetés
- megtakarítás
- munkahely
Kocsink nincs, nem is volt, mert nincs rá szükségünk. Ha kellene, holnap vehetnék egyet.
Saját lakásunk volt, hitel nélkül. 3 szobás.
Fizetésünk stabil, fejenként mindig jut egy százas.
Megtakarítás annyi, hogy 1 évig megélünk munka nélkül is.
Munkahely stabil.
Ez volt meg első gyerek előtt. Három van, azóta is tartottuk, csak lakást váltottunk 2 szobással többre.
Most 15 hónapos a kislányom, még 3 vagy 4 gyereket szeretnénk. De 3 biztosan lesz még.
- kocsi: amikor megszületett, volt a páromnak egy 1,5 milliós Skodája, nekem volt egy 450 000-res Opel Astrám. Azt cseréltük le most egy 2,1 millás Peugeot 3008-ra.
- ház/lakás: most jelenleg egy 51 négyzetméres házban lakunk, egy szobában a gyerekkel. Amúgy kettő szoba van, de az egyiket a párom dolgozó szobának használja, plusz ott van egy kihúzhatós ágy, ahol a húgom alszik, amikor itt alszik nálunk.
- fizetés: én 320-at kerestem, mielőtt nem jöttem el gyesre, a párom 800,at. Most fogunk bővülni, mert a párom építkezési vállalkozó. Én pedig kisboltot fogok nyitni, ahol én meg a húgom fogunk dolgozni (a húgom csak besegíteni fog).
- megtakarítás: 7,3 millió forint van.
Kocsi -van, nem vettük, családból ruházódott ránk. Jelenleg 14 éves, 1-2 éven belül aktuális lesz az autóvásárlás, nekem a munkám miatt kell majd.
Lakás - örökölt, de fel lett teljesen újítva olyan 15 millióért, 85 nm belvárosi lakás, 2 háló (eredetileg 3, de 2-t összenyitottunk) és egy nappali még van külön.
Fizetés alatt nem tudom mit értesz, hogy mennyit keresünk? Hát pontos számot nem akarok mondani (amúgy sem tudnék, mert változó, hogy mennyit keresünk), de maradjunk annyiban, hogy nem csak a szükségleteinket, de a kedvteléseinket is kényelmesen finanszírozni tudjuk.
Megtakarítás - van mindkettőnknek, külön 6-6 havi tartalék, ha ne adj Isten megszűnne a munkánk, plusz a babánknak.
Munkahely. Szintúgy van mindkettőnknek, én most itthon vagyok az 5 hónapos babámmal, szeptemberben megyek vissza részmunkaidőben, és remélem jövő szeptemberben tudok kezdeni máshol, ami szakmailag nagy előrelépés lenne hosszútávon, fizetésileg visszalépés, de ez nem okoz problémát.
Egy babánk van, még egyet szeretnénk majd olyan 4-5 év múlva.
Férjemnek már volt autója, amikor megismertem. Gyerekhez is megfelelő.
Házat félig örökségből, felig összespórolt pénzből vettünk, felújításra szorulót. 5 éve, 5m Ft-ért, (még most, gyerek mellett is apránként újítgatjuk, sok munka van vele.) 2 szobás, de az egyik tárolóhelyiséget 3. szobává alakítjuk jelenleg. Férjem nevén van egy városi lakás, amiben anyósom haszonélvezőként egyedül él.
Átlag fizetése van a férjemnek, kb. 280-350 ezer, mikor hogyan sikerül. Én 170 ezer gyest kapok, mellette tanulok, hogy később jobb szakmám legyen.
Hitelünk nincs, a gyereknek havi 20 ezer Ft -ot gyűjtünk egy takarékszámlára.
Nem élünk nagy lábon, nem szórjuk a pénzt, de mindenünk megvan és mindig jó helye van a pénznek . Néha anyósom összegyűjt nagyobb összegeket, és odaajándékozza nekünk.
Számszerűsíteni nem szeretnék, mert külföldön vagyunk, így irrelevánsak lennének az összegek. Gyerek még csak tervben van. Egy lurkót tervezünk.
- Kocsi: nincs. Nem lehet, szemprobléma miatt egyikünk sem vezethet. Természetesen a családban van több autó is, így ha szükséges, számíthatunk a rokonok segítségére. Szomszédok is nagyon rendesek, ők is felajánlották hogy ha kell, visznek autóval.
- Ház/lakás: 4 szobás, 120 négyzetméteres, egyelőre hitellel terhelt házunk van, tavaly vásároltuk. A 4 szobából jelenelg 2 dolgozószobaként funkcionál (sokat vagyunk mindketten Home Officeban, így volt praktikus)
- Fizetés: férjem külföldi mércével is, kicsit az átlag felett keres, én picit alatta (de én részmunkaidőben vagyok csak)
- Munkahely: stabil.
- Megtakarítás: a házvásárlás elvitte a nagy részét, de még ígyis van annyi, hogy ha mindketten kiesnénk a munkából, pár hónapig elég legyen, nyilván úgy hogy a hitelt is fizetni tudjuk persze. És természetesen hónapról hónapra gyűjtünk hozzá.
2 autó. Középkategóriás (egy 4es golf es egy opel astra g)
Fizetése volt mind a kettőnknek természetesen....
Megtakarítasunk nem volt
Ha fizetésünk volt, akkor nyilván munkahelyünk is 😅
Most 2 éves a fiunk, várjuk a tesót.
Most van 2 másik autón (audi a6 és renault megane)
Lett egy 120m2es házunk, 3 szoba, 2200m2 telekkel (babaváró)
Munkahely van mind a kettőnknek, férjem azóta váltott, én itthon vagyok a gyerekkel.
Több gyerek nem lesz...
Amúgy bank kivonatot ne mutassak?! Vagy esetleg nav jövedelem igazolást? 🤣🤣
Egy kis autó (nem családi méret), és egy tehermentes kétszobás panel lakás. Kevés megtakarítás, ami el is ment a babavárás alatt a baba cuccok beszerzésére, magán orvosra és vállalkozás alapításra. Munkahelyünk a covid miatt pont megszűnt.
Most 2 hónapos a baba, és ha beindul a vállalkozás, szeretnénk még egy vagy max.2 gyereket.
Páromnak van egy 10 éves toyotája
Saját lakása van amit édesanyja után örökölt, nincs hitel, 3 szobás családi ház
Megtakarításom nekem már nincs, páromnak van még egy kevés, nagy részéből már bevásároltunk mindent a babának,most vagyok 8 hónapos terhes, testvért nem szeretnénk majd
Én pultos voltam sörözőben, most recepciósnak vagyok bejelentve ismerős által , de nem dolgozom, csak a csed - gyed miatt alakítottuk így, hogy kapjam majd.
Párom raktáros, napi 8 órában, 300 nettót keres +/-
Csed-gyeddel együtt havi bevételünk kB 500 nettó lesz durván a baba születése után
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!