Mi volt meg, amikor megszületett az első gyereked? Utána hány gyereket vállaltatok, vagy hány gyereket fogtok vállalni még?
- kocsi (mennyiért vettétek, hányat)
- ház/lakás (hány négyzetméter, hány szobás, mennyiért)
- fizetés
- megtakarítás
- munkahely
- Autó: 2db. Egy kompakt kisautó kb 1.5 millió, egy 3 eves kombi 4.5 millió.
- Lakás: 11.5 millió hitellel vettük 4 éve 15 millióért, 60 nm 2 szoba, amerikai konyha+nappali, 30 nm terasszal. Most kb. 18-20 milliót ér.
Vidéki kisebb városban, nem megyeszékhely.
- Fizetés: ketten együtt 650-700ezer között keresünk.
- Munkahely: én 9, férjem 6 éve dolgozik a jelenlegi helyén, mindkettő stabil cég, a covid alatt is végig bejártunk vagy HO.
- Megtakarítás: 8.5 millió állampapírban van, amit a hitel végtörlesztésre fogunk fordítani 3-4 éven belül, ezen felül havonta minimum 100ezer Ft megy megtakarításba, amivel nincs egyelőre különösebb tervünk.
Hitel kifizetése után illetve ha összejön a második baba veszünk egy házat, a jelenlegi lakást kiadjuk.
Egy 2 éves hyundai kombit vettünk, emellett volt egy akkor már nem megbízható kis suzukink.
A saját házba a születése előtt 1 hónappal tudtunk beköltözni, de azért jóval előtte elindult már a dolog. 2 évbe telt mire felépült, újépítésű, 100nm, 3 hálószobás. Van rajta egy kisebb hitel, amit 4 év után fogunk végtörleszteni.
A fizetésünk és a munkahelyünk stabil, illetve elég magas. Nyilván így az enyém gyed időszakban sokkal kevesebb, mint egyébként, de ettől függetlenül ugyanúgy tudunk tartalékolni.
Megtakarításunk kb 1 évre volt elég, ezt igyekszünk tartani állandó jelleggel.
Megtakarítás volt kb 300eft, ami később a fogamra elment, semmi más nem volt nekem.
(a munkahelyemnek is lőttek a terhesség miatt)
A 2. baba születésénél ugyanitt tartottam. Több nem lesz
10 éves kis ford
albérlet
150 és 200as nettó fizu
kb 2 millió megtakarítás
stabil munkahelyek
Aztán még vállaltunk 2 gyereket
Most van egy 2 éves Hondánk
saját házunk (hitellel)
300 és 700 nettó fizu
kb 3 millió megtakarítás
stabil munkahelyek
Első gyereknél:
1 autónk volt, pár százezerért vettük.
66 nm-es saját lakás.
Kettőnknek kb. 350.000 Ft bevétel.
1,5 millió megtakarítás.
Mindkettőnknek munkahely.
8 évvel később jött a második gyerekünk (ő most 10 hónapos):
2 autó (egyik céges, 12 milliós, a másik saját kb. 3,5 milliós).
240.000 nm-es ház ( 41.000 babaváró törlesztéssel, amit az emelet beépítésére költöttünk).
Kettőnknek kb. 1.000.000 Ft bevétel.
12 millió megtakarítás.
Mindkettőnknek munkahely.
Férjemnek egy vw caddyje volt, nekem egy vw polom, illetve saját teher mentes 150nm-es ház.
Az első gyerek születése után az én autómat lecseréltük egy akkor 5 éves kombi opel j astrára, ez 2,5 m volt, a kis polomat beszámolták. Saját vállakozásunk volt, konkrét számokra nem emlékszem, hogy mennyi megtakarításunk volt, de egy évre elegendő biztos. Én emellett műkörmösként is dolgoztam.
Utána lett még egy gyerekünk, a férjem addigra vett egy mercedes vianot, a caddy is megvan (munkás autónak), nekem még megvan az opel, a ház is ugyan az, kisebb-nagyobb átalakításokkal.
A férjem jelenleg kamionsofőr, belföldön, napi haza járós, én gyed-en vagyok.
Megtakarításunk jelenleg nem sok van, a covid sajnos nekünk is odavágott rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!