Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Maximum mennyi gyereket lehet...

Maximum mennyi gyereket lehet úgy vállalni, hogy az anyuka nem kényszerül háztartásbeliként sok évig otthon maradni, illetve minden gyerekre jut elég minőségi idő ?

Figyelt kérdés
2021. aug. 8. 12:55
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
25%

Én nem vagyok az, a lányom is 2 évesen ment bölcsibe azonnal, korához képest nagyon is önálló, de egyszerűen ez a rendszer és világ lett. 10 évesen valószínűleg én elfogom maga engedni suliba és haza is, de addig még van 6.5 év, addig is minden reggel du hozni vinni kell és nekem nagy macera igen, ez van, nem szülnék még egyet hogy még azt is hordjam..éppen elég egyet.

Erről szólt a kérdés.. 1 gyerekkel lehet max normálisan dolgozni..

2021. aug. 10. 08:00
 32/37 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk már elsőben is úgy volt a suliban, hogy minden gyerekhez föl volt írva a tanítónak, hogy mehet-e egyedül haza, vagy ki jön érte, ki viheti el. És bizony figyeltek, hogy ne vigye el más, főleg ahol valami necces szitu volt (marakodó szülők rossz válás miatt). De opció volt az is, hogy egyedül menjen, vagy nagytesóval, ha a szülő így rendelkezett.
2021. aug. 10. 08:03
 33/37 anonim ***** válasza:
37%

3.ban nem engesik haza egyedül?! 🤣🤣🤣🤣

Hagyjuk már...

Oviban még okés, persze... de általánosban... aha hogyne...

Tesóim 3.és 5.esek. elsőben 1 hetig lett cipelve mind a 2, és ennyi. Azóta reggel ketten járnak, vagy csapódik hozzájuk valaki, délután meg ha egyszerre végeznek akkor együtt, ha nem egyszerre, akkor egyedül vagy osztálytárssal hazasétálnak...

Megyeszékhely elég színvonalas iskolája.

De nálunk itt a faluban is ugyan ez van. Be kell írni a szülőnek, hogy engedi a gyereket egyedül haza és ennyi.

2021. aug. 10. 08:33
 34/37 anonim ***** válasza:
41%

Pedagógus vagyok.

Egy ideje fejlesztő, de dolgoztam oviban, és tudom mi a helyzet suliban is.

Ha egy gyerek rendszeresen 10 órát van oviban, (pl. 7-17-ig) akkor az már gyermekvédelmi ügy, JELENTENI KELL. Ezért érdemes apával hozni-vinni, aki megteheti, esetleg az viszi be, aki később kezd, az hozza el, aki hamarabb végez.

A gyakorlatban nem jelenti szinte senki, de értem miért van szemöldökráncolás hazamenetelnél. Senki nem örül, ha saját szakállára nem jelenti azt, amit kötelessége lenne.

Ha a gyerekért nem jön időben felnőtt, (ez bébiszitter is lehet, ha a szülő szól előre) akkor igen, a pedagógus vár. Nem a saját óvónő, nem a saját tanító, az ügyeletes.

És nem, nem hagyhat ott a pedagógus egy gyereket se, hogy "Nekem lejárt a munkaidőm, megyek haza!"

(Azért fegyelmi, és kirúgás jár, de nem is jut eszébe senkinek)

Az ügyelet vége előtt 10 perccel a gyerek (sok helyen) már kabátban, cipőben vár, hogy hol vagy már.

És ha nem érsz oda zárásra, felhívnak telefonon.

Nagyon ritka, de előfordul, hogy a két szülő közül mindketten azt hiszik, hogy a másik megy a gyerekért, és bent marad.

Vagy csak simán beszélget a kapu előtt. (Az gyakoribb)

Na, ha zárás után érkezel, feljegyzés készül.

Csak egy papír, amin az áll:

Én, X.Y, Z.F. szülője a mai napon 18:01-re értem be a gyerekemért, zárás után.

Vagy hasonló.

Ezt aláíratják veled, és az oviban/suliban marad.

Ha van belőle 3, akkor szintén gyermekvédelmi ügy, szociális munkás, aki a nyakdra jár, ellenőriz, stb..

Nagyobb iskolás valóban mehet haza egyedül, és nagytesó vihet haza kistesót oviból, de nem a 10 éves.

2021. aug. 15. 07:25
 35/37 anonim ***** válasza:
81%
A lányom minden nap 6.40-16.20ig bölcsiben van, az majdnem 10 óra. Ha ovis lesz is ennyit lesz..Ez gyermekvédelmi ügy??Mióta??Sehol nem mondtak ilyet. Kb 300 papírt írtam alá, egyikben se volt ilyen. Aki 8-16.30ig dolgozik annak nagyjából 9-10 órát ott van a gyereke. Akkor az összed irodában dolgozó házaspárt jelenteni kellene?
2021. aug. 15. 21:51
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

Bölcsiben nem, oviban igen.

Én sem értem miért.

De tényleg nem szokták jelenteni,inkább csak azt, aki jelentősen túllépi. (12 óra)

Egyébként a bölcsi nem tartozik az oktatási szférába.

2021. aug. 15. 22:38
 37/37 anonim ***** válasza:
91%
Attól függ, hogy az apuka is sajátjának érzi-e a közös otthont meg a közös gyereket.
2021. szept. 29. 16:49
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!