Maximum mennyi gyereket lehet úgy vállalni, hogy az anyuka nem kényszerül háztartásbeliként sok évig otthon maradni, illetve minden gyerekre jut elég minőségi idő ?
Nem arról van szó, hogy valaki képtelen 2 gyereket ellátni, hanem arról, hogy az embernek pihenni is kell.
Az lehet, hogy te meg a férjed nem szenvedtetek semmiben hiányt, de a nyakamat rá, hogy anyátok egy nap hat felé szakadt, 80 réteg bőrt húztak le róla.
Ha csak azt vesszük, hogy 8-tól 4-ig dolgozik, akkor hazaér fél 5 re. Alig ér haza, már főznie kell. 6-7, mire kész a kaja, eszik, elpakol mindenki után, elmosogat, rendet rak, ott van, hogy 8-9 óra van. Ha tanár, akkor ott van még a dolgozatjavítás, ami ebben az esetben átcsúszik hétvégére, és akkor még takarít, stb.
11!
Anyukánk meg tudta oldani
Nem a főzés/takarítás/gyereknevelés volt csak az élete...
Nálunk is mi ettünk az oviban/suliban, őm a munkahelyen. Nem volt otthon hétköznap főttkaja. Max ilyen félórás gyorsmenü... takarítani is hova minden nap?!
Oké a mosogatás/söprés megvolt minden nap, de az kb pont 20 perc. Mosni meg stb hétvégén volt program.
Korunknak megfelelően mindig segítettünk is.
Anya az anyánk volt, nem a szakácsunk/házvezető nőnk... emellett apank is volt/van, aki ugyan úgy kivette a részét.
Szóval megintcsak nincs igazad :D
4 voltam még mindig.
1
Max 2, ha hamar megy vissza dolgozni.
Nekünk 2 van
17 hónap különbséggel.
Így is 3,5 èvet voltam otthon.
Bölibe nem vették fel a nagyot a terhessègem okán..
11, ezt én is cáfolom..
Mi négyen vagyunk testvérek, anyám 6-tól 2-ig dolgozott, mi menzásak voltunk, szüleim a munkahelyüken ettek, nálunk sem volt főtt kaja hétköznap.
Hideget vacsiztunk együtt, de mindenkinek megvolt a maga dolga, egyik elmosogatott, másik elpakolt, harmadik felsöpör stb. Hétköznap semmi házimunka nem volt ezen kívül, hétvégén pedig segítettünk. Ha sok gyereked van, akkor több felé is tud osztódni a házimunka, nem kell mindent a szülőnek csinálnia. 3 éve korunktól kezdve, szintünknek megfelelően be voltunk már vonva mindenbe.
Régen más világ volt, mi is 3an voltunk, na de 5 evesen az oviból magam mentem haza én is és volt hogy magam voltam otthon...Most ezt hol teheted meg???
Nekem egy gyerekem van, hozom viszem, rohannod kell érte az oviba, mert már csúnyán néznek ha 18 órási zárással 16kor még ott van a gyereked..Nem csak nálunk, ahogy hallom mindenhol.
Egy gyerekkel kemény munka előtt után oviba menni, hátha még van több és 2-3 felé kell menni és érjél be 8ra...
Mostmár nem az van, hogy a 6 éves maga megy a suliba meg maga jön...
16. Miért KELL vinni a gyereket iskolába (óvodás, elsőst megértem) miért nem TUD egyedül elmenni? Sérült? Nincs lába? Zsákfaluban laknak, ahol nincs ált.suli, se suli busz? 🙄😳 Nővéremék egy 700 fős faluban laknak de van falu busz ami beviszi és hozza is őket a szomszéd városból.
Ha városban laknak és buszra kell szállni akkor egy 10 éves miért nem képes leszállni egyedül 5 megálló után?
Vagy 50 kilométerre viszik mert a körzetes “szar”?
Ebben a suliba vinni kell és érte kell menni kérdésben a szülők csak magukat szivatják. A gyerek meg totál életképtelen.
Mert nem mindenki Mucsán lakik pl Budapesten én sem engedném el maga szívesen pl a 8 éves gyerekem..
Kisvárosokban pl tömegköz sincs, tesóméknál be kell buszozni a 10 km-re levő városba ahonnan a buszmegállótól 2 km az iskola..Nem mindenki örül neki hogy a 7-8 éves gyereke maga buszozzon és gyalogoljon napi 4 km-t..
Nem egyből 10 éves ám a gyerek.........
De ha másnál egyből 10 éves a gyerek szuper..
Nem csak a hozás vivés a probléma, nálunk pl 7.40kor lehet legkorábban bevinni suliba a gyereket..én 7kor indulok dolgozni..még fogalmam sincs hogy fogom megoldani ha 6-7 évesen elkezdi az iskolát , nem életképtelen, de akkor maga kell felkelnie, készülnie, zárnia,mennie...Azert nem feltétlen elvárható.
De bezzeg a 17 éves Balatonba fulladt gyereknél mindenki a szülőket szidta hol voltak, de egy kisgyerek meg már miért nem csinál mindent maga, nem??
Nem marad a gyerek örökre 6-8 éves. Hihetetlen mi? 10+ éves gyereket minek elkísérni? Hátha tanul egy kis önállóságot és közlekedési kultúrát.
Aki meg Pesten él, minden lakótelepen van legalább egy általános iskola. Nem talál oda?
Ahol a szüleim laknak, oda még a végzős gimiseket is kocsival viszik mert nehogymá’ busszal kelljen menni a csodagyerekemnek a sok prolival együtt.
Aztán csodálkozunk hogy a gyerek nem tud megoldani egyedül semmit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!