Maximum mennyi gyereket lehet úgy vállalni, hogy az anyuka nem kényszerül háztartásbeliként sok évig otthon maradni, illetve minden gyerekre jut elég minőségi idő ?
Nem marad örökre 6-8, nem mondod...De mondjuk mire 10 lesz is van 4 év a 6-tól, a
4 évig is kellhet megoldáy, lehet probléma ez..
Sőt erről pofáztam, hogy ha valaki szül 3-at akkor nem 4 év a gond hanem sokszor 4.
Van mondjuk egy 7 éves sulis, egy 5 éves ovis meg még egy 3 éves bölcsis mert pl az én gyerekem is majdnem 4 lesz mire ovit kezd, addig bölcsi..
Akkor 3 felé mész reggel ha tetszik ha nem..
Aztán mire 10 lesz az egyik még csak megint 8 a másik, még 2 év neki is hogy 10 legyen, aztán még megint 5 év a kicsinek is hogy 10 legyen.. Máris 10 évnyi dologról van szó..
A 10 és a 8 éves vagy a 9 és a 7 éves nem tud elmenni kézen fogva a lakótelepi suliba?
Miért nem? Mert nem akarod elengedni őket? Mert nem tudnak megtenni ketten 500 métert úgy hogy ne keveredjenek a busz alá? Vagy mi? De tényleg?!
Nekem egy gyerekem van, aki bölcsis, tőlem hiába kérdezed, de fogd már fel amit más is írt, nem mindenkinek pár sarok séta az iskola sem..vagy ugyanaz az élethelyzete.
Ha felfogod ha nem.
Van olyan barátnőm akinek 3 diszes a gyereke, gráfiás, lexiás, kalkulális, speckó iskolába hordja 30 km-re, nem tud maga menni. Van ilyen is.
Mint írtam tesóméknál pl nincs iskola, de nem jár a 10 km-re levő településre iskolabusz, volánbusz van, aminek a legközelebbi megállója az iskolához majdnem 2 km ha bebuszozott a városba.
Sőt képzeld Pesten sincs minden sarkon iskola, 8 kerben éltem pl sokáig , simán van akinek meg kell tenni az iskoláig 6-7 buszmegállót is a 99es fegyencjáraton minimum. Többi részen se biztod hogy van 2 sarokra iskols, tudod mekkora egy egy kerület??
Szóval Pesten is vidéken is lehet olysn helyzet hogy nem szívesen engeded el.
Amúgy is gyerekfüggő, idősebb barátnőmnek a nagyobb gyerekére már 8 évesen rá lehetett bármit bízni, jött ment, a szomszéd gyerekre vigyázott stb, 10 évesen simán ment maga bárhova. Míg a másik gyerek szöges ellentéte, 10 évesen olyan volt még mint egy kis pici gyerek..Na akkor most neveles kerdese vagy megse?
27. És akiért nem tud elmenni a szülő azzal ott marad a tanár pl. 6-7ig? Vagy a portás néni vigyáz rá?
A tanító megnézni a harmadikosokat, hogy MINDENKIÉRT biztos megy valaki? Ott helikopterezik a tanító is fölöttük?
Hagyjad fel se fogja, nálunk se engedik ki amúgy.
Napközi van..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!