Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyet értetek a veréssel? Ha...

Egyet értetek a veréssel? Ha igen miért és hogy? Ha nem miért nem és mit csináltok helyette?

Figyelt kérdés

2021. júl. 16. 13:34
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
35%
Egyetértek
2021. júl. 19. 11:29
 32/38 anonim ***** válasza:
13%

Bizonyos esetekben nem árt. Általános suliban volt egy erősen túlkoros és elkényeztetett, kezelhetetlen, agresszív gyerek. Terrorizálta a fél iskolát. Hiába a sok beírás, elbeszélgetés a szülőkkel hasztalan volt. Ami használt neki, az alapos verés lovaglópálcával. Ordított a gyerek, zengett a suli. Pár hülye osztálytársnőnk könyörgött, ne bántsák, mert "olyan jó csávó", de a tesitanárnő hajthatatlan volt, nem hatotta meg a hangos ordítás. (mint később kideeült, seret feneket verni)

Mi megköszöntük a tanárnőnek, hogy pár hónapra nyugtunk lett.

Ma mit csinálnának? Hordanák esélytelenül a pszichológushoz, rákennék hogy ADHD-s, a többi szülő vinné el a suliból a gyerekét, jönne a "szegregáció". Inkább hoznák vissza a pálcát!

2021. júl. 19. 18:43
 33/38 anonim válasza:
53%

"Ma mit csinálnának? Hordanák esélytelenül a pszichológushoz, rákennék hogy ADHD-s, a többi szülő vinné el a suliból a gyerekét, jönne a "szegregáció". Inkább hoznák vissza a pálcát!"

Szerintem elég szomorú, hogy még ma is így állnak ehez, hogy ha van egy betegség, amit nem értenek, mint például az ADHD, depresszió, autizmus fokozatai stb., akkor megoldásnak verjük addig a gyereket, ameddig csöndben marad. Egy pszichológus, például kideríthette volna, hogy esetleg otthoni bántalmazások miatt viselkedik így vagy ha csak alkalmatlan a normál közösségre, átküldhették volna egy speciális iskolába. Szép lenne a pl. a rosszul látó gyerekeknek is szemüveg helyett adnánk párat pálcával, mert biztos csak nem akarja elolvasni a táblát.

Persze a fegyelmezésnek is megvan a helye, van eset, amikor normális fenekelés belefér, de nem az alap probéma megoldása helyett, meg nem azért, hogy ne merjen beszélni a gyerek.

Mondom ezeket úgy, hogy nálunk is volt rendszeresen pálca és nem csak két suhintás és nem is ruhában.

2021. júl. 20. 08:24
 34/38 anonim ***** válasza:
46%

#32 vagyok: egyszerűen ráhagytak m8nden5, mindene megvolt. Három éig szenvedtünk tőleca suliban, megváltás volt befejezni a nyolcadikat.

Amit írsz, tényleg betegségek, de ma egyszerűen a neveletlen gyerekre is ráfogják, hogy hiperaktív. Aanyuka a játszótéren csak nyomkodja a telefont, nem foglalkozik avgyerekkel.

2021. júl. 20. 08:46
 35/38 anonim válasza:
88%

Igen, ezzel egyetértek, lehet félreértettem a hozzáállásod.

Sajnos én is sokat látom, hogy a szülő hozzá sem szól a gyerekhez csak a telefon megy. Mondjuk itt elsősorban kiskortól kezdve kéne megtanítani a szabályokat, nem évekig hagyni, hogy csináljon amit akar, aztán elverni ha már nem tetszik. Fenekelésnek szerintem csak úgy lehet értelme, ha következetesen előre tisztázva van, hogy miért mi jár és akkor nem értelmetlen erőszakot meg megfélemlítést lát benne a gyerek.

Az iskolai esetetket nem tudom pontosan, nem is akarok beleszólni, de ha 8.igy 14 éven át semmi nevelést nem kap valaki otthon azt nem lehet pár nap alatt helyrehozni sajnos.

2021. júl. 20. 08:55
 36/38 anonim ***** válasza:
45%

Nagy liberális nevelés eredményét meg lehet nézni, a fiúk sorban b. zik, a tanárokat terrorba tartják, mert otthon semmi nyomós következménye nincs. Nem ismerik a tisztelet fogalmát.

Aki nem csapna rá a gyerekre, legyen szíves majd 15-16 év múlva ide írni egy posztot mi lett a gyerekből....

2021. júl. 22. 07:42
 37/38 Derjaderja ***** válasza:
5%

36. Butaság. Az nem liberálisság, hogy valaki nem veri a gyereket.

Meg az sem, ha nem neveli és nem foglalkozik vele.

Számtalan kurzus van kötődő, pozitív de hatékony módszerekkel. Ha valaki inkompezensnek érzi magát, ma már lehet fejlődni.

Számtalan konzervatív család van, aki válaszkész módszerekkel nevel.

Megjegyzem, engem sem ütött anyám, mégis mindig hallgattám rá, kedvét kerestem, tiszteltem.

2021. júl. 22. 10:09
 38/38 anonim ***** válasza:
89%

Tessék, a régi kedvenc reklámom:

https://www.youtube.com/watch?v=1QRcUFKVsAw

Egy ilyen esetben a hideg vízbe nyomott fejen és a fakanálon kívül mi hatásos, ami azonnal lekapcsolja a hisztit?

2021. aug. 1. 08:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!