Egyet értetek a veréssel? Ha igen miért és hogy? Ha nem miért nem és mit csináltok helyette?
Nem. Nálunk egy seggrecsapás sem fér bele.
Engem gyerekkoromban vert nevelőapám. A mai napig hordozom magamban a következményeit.
Helyette van a bünti szék. Ha rossz, oda kell ülnie, míg nem szólok, hogy mehet. Eddig bejött.
Én is, mint az első.
Egyszer úgy megvert apam amiért elcsavarogtam, hogy bepisiltem. Ezután sosem vert meg, de ha bármiért leszidott simán bepisiltem kb felsős koromig.
Nem értek egyet vele sehogy, én elítélem. Nálunk bunti szőnyeg van de az elv uaz. Egyáltalán nem mondanám neveletlennek a gyerekem. Ha olyat tesz ami nem helyes ugyanúgy megvan a következménye, csak ez nem verés.
3, ha úgy viselkednék felnőttként, mint ahogy a gyerekem szokott, rég börtönben ülnék.
Pszichológushoz járunk az eltérő fejlődésmenet miatt 3 hónapos kora óta. Kezelhetetlen. Ettől függetlenül a fizikai bántalmazás se segít, de tehetetlenségünkben már kapott pofont, hideg zuhanyt, fenékre.. mind akkor, amikor a saját és más testi épségét veszélyeztette a viselkedésével.
A veréssel nem értek egyet.
Azzal h valaki rácsap a gyerek kezére, szájára, fenekére, igen.
Pl 1,5 éves lányom úgy combbelsőn harapott egyszer, hogy szájon csaptam.
Akkor már egy pár hónapja egyébként is ilyen harapós korszakja volt.
A szép szó nem használt. A büntiszéket nem is értette hogy, ott sem maradt (lefogni nem akartam)
A harapásos korszak ezzel meg is szűnt nála.
Fenékverés:
Akaratos, dackorszakos gyerek
Tesco vásárlás előtt játszani akart a gyerek részen. Mondtam h majd ha végeztünk a vásárlással (a huga már szomjas volt én meg otthon hagytam az innivalóját) oltári hiszti fölhözvágta magát stb...
Semmire nrm reagált. Közben a huga üvölt h szomjas, szomjas
Kapott egyet.
Nem vok ezekre büszke, de nem is gondolom h bűnt követtem volna el.
Semmi gond a kapcsolatunkkal.
Már kamasz lány
Egyébként a hugánál sosem kellett ilyet. Ő teljesen más temperamentumú.
Az öccsükkel ugyan is kellett kűzdeni (ő az önmagára veszélyes típus)
Nála is volt h a kezére csaptam vagy a fenekére
"Ha valamit rosszul csinálsz, a te főnököd is néha odacsap, 2-es?"
A főnököd nem a szülőd, neki nem kell nevelnie téged. Rossz a példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!