Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyet értetek a veréssel? Ha...

Egyet értetek a veréssel? Ha igen miért és hogy? Ha nem miért nem és mit csináltok helyette?

Figyelt kérdés

2021. júl. 16. 13:34
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
73%

A lépcsős dolognál ki lehetne próbálni más forgatókönyvet pl. Nem muszáj ezt erőltetni, ha nem megy.

Esetleg a szökőst kellene átsegíteni előszőr, hátha a másik türelmesebb, és tud várni. Vagy eleve úgy felmenni, hogy kordont előbb kinyitni és együtt kézenfogva felsétálni velük.

Előtte természetesen kedvesen de határozottan (egyszerűen, az ő nyelvükön) elmagyarázni, hogy mi a szabály, mi fog következni! Ha kell 100x elmondani, hogy ezt így kell és így szoktuk csinálni. És nem endegni belőle.

A lényeg a határozottság és a következetesség, és hogy szülőként meg kell próbálni nyugodtnak maradni akkor is, ha tudjuk rázós szitu következik. Fogni és irányítani kell őket míg be nem rögzül a rutin és szokás.

Esetleg lehet már előre felkészíteni őket rá valami ezt megelőző cselekvéssel, ahhoz kötni, hogy az után ez következik.

Nincs recept, módszerek vannak, próbálgatni kell nektek mi válik be. Érdemes olvasgatni a témában esetleg….

2021. júl. 17. 07:34
 22/38 anonim ***** válasza:
97%

Köszi h írtál. Sajnos nem nagyon van más forgatókönyv. Csigalépcső. Hárman el sem férnénk rajta, de "b" baba nem is hajlandó felsétálni/mászni.

Most rendeltem fentre is kaput.

Tudom hogy ordítani fognak addig még "a" fent van, "b" lebt, de már tényleg nem tudok mást.....

Azt tudják h fürdés jön. Ha szólok akkor jönnek mind a ketten már a lépcsőhöz.

Inkább az a baj h játéknak fognak fel sokmindent. Hiába vok hatátozott, hiába érződik a hangomon hogy most nem vicceskedünk.

Ráadásul egymás alá adják a lovat ilyenkor.

2021. júl. 17. 07:57
 23/38 Derjaderja ***** válasza:
47%

Szerintem azt fontos tudatosítani, és az már az indulatunkat elfordítja a gyerektől, hogy a legtöbb popóra csapást "igénylő" helyzetben nem ő hibázik.

Az öltöztetésnél elszaladás nálunk is van, brutál bosszantó, de korosztályos sajátosság.

Nálunk az apja sokszor fel sem tudja öltöztetni, nekem viszont nem szalad el. Egyikünk se vert rá emiatt. Vsz az apjával töltött időt szereti így nyújtani. Nem tehet róla,.hogy az apja dolgozik.

Arról sem tehet, ha egyetlen felnőttnek két 20 hóbapost egyedül kell fürdetni, fektetni. Egyszerűen nem az ő hibája, hogy nem tud akkora türelmet és figyelmet kapni, amire szüksége van ebben a helyzetben. Most akkor miért bünteted meg?

Ráadásul amikor keresi a határokat, akkor addig megy el, ahol tudja, hogy a határ van. Ha rávernek, akkor legközelebb is a ráverésig provokál. És akkor mondhatja a szülő, hogy na, ezzel a gyerekkel csak így lehet. Ez a negatív fegyelmezési spirál.

2021. júl. 17. 08:00
 24/38 anonim ***** válasza:
43%

20as.

"olvasok és egyszer csak megharap. Vagy mosogatok, ő játszik egy fazékkal és belémharap"

Ez puszta figyelemfelkeltésnek tűnik nekem. (És egyáltalán nem gondolom, hogy ne adnál neki elég figyelmet, de nekem pl azt mondta erre a fejlesztő, hogy lehet éppen azert tesz ilyet, mert mindig megadom. 🤷 Ördögi kör.. akárhogy is.. olyasmi lehet még érdekes amúgy, hogy szopott-e a gyermeked vagy cumizik/cumizott, ha szopott és már nem szopik akkor, hogy lett elválasztva. Furának tűnik de lehet ez is okozója a harapasnak, ha ez benne konfliktust okozott)

A lenyeg az, hogy még ha úgy is tűnik, hogy szart se ér az hogy 1000szer elmondjuk, hogy NEM, de.. ér, csak majd idovel jön ez.

Persze sokat gondolkoztam azon, hogy ez valójában egy életkori sajátosság, és akkor ha az (amúgy az és emlékeim szerint bolcsitol a korai ovis évekig tart) akkor lehet nem is a sok papolástól hagyja abba, hanem simán csak kinövi. Hát lehet. Mindenesetre az, hogyha megmagyarázzuk, hogy nem, az felepit benne egy szabályt amit be kell tartania, egy szájra csapás meg nem. Persze előbb utóbb azt is összeköti, hogy ha harap, akkor szájon lesz verve és az fáj neki. Nyilván a negatív élmény miatt abbahagyja ugy is.

2021. júl. 17. 08:11
 25/38 anonim ***** válasza:
60%

Teljes mértékben értem amit mondasz. Csak ettől még nem tudom jobban kezelni a helyzetet.

Én sem csaptam rá egyikre sem, de nem vok abban biztos h ez így is marad hónapokig.

Attól hogy ezeket leírtad (amivel én is tisztában vok) még "megoldást" nem kínáltál a problémára (pl mint a #22) csak szépen körbemagyaráztad h miért nem jó ha rácsapok a se.. ére

2021. júl. 17. 08:32
 26/38 Derjaderja ***** válasza:
43%

Más forgatókönyvet kell kitalálni, nem a gyerektől várni. Elolvasom majd később, hátha lesz ötletem. Mi is lépcsős házban lakunk.

Nekem már az is segítség ha tudom h válttoztatni kell.

2021. júl. 17. 08:52
 27/38 anonim ***** válasza:
46%

Őszintén szólva egy majdnem 2 évestől, DE elvárom hogy szótfogadjon. Ha azt mondom maradjon ott mellettem akkor elvárom h maradjon ott.

Egy boltban se találgathatok más alternatívát. Nincs rá idő... Nem várhatom meg még az egyiket beteszem a kocsiba, addig elszaladjon.

A lépcsőzés csak egy példa.

Azt szeretném elérni h ha azt mondom maradjon mellettem, szótfogadjon.

Ez az ikreknél nagyon fontos

2021. júl. 17. 09:27
 28/38 anonim ***** válasza:
48%
Nekem kis korkulonbseggel van 2. Az egyik éppen 2, náluk is fontos, hogy szót fogadjanak mert a másik is meg "kicsi" de a 2 éves meg erre sztem alkalmatlan.
2021. júl. 17. 10:51
 29/38 anonim ***** válasza:
81%
Hát én mindig mindent elmondok , hogy itt kell maradni mert várjon megogy leessek a lépcsőről a tesójával stb..mindent rendesen elmagyarazok tudja miert kerem meg valamire. Ne harapjon mert faj ee neki se esne jol stb... 20honaoisan meg a kisfiam is megcsinalta ujra es ujra de ekezdett beszelni es ertelmes lenni most 3 eves. Mindig szot fogad es a teszvereinek is mondja mit szabad mit nem es miert nem . Pl ha szetpakolnak es szolok hogy tessek visszapakolni a jatekokat mar megy es pakol es mondja a testverenek , hogy gyere! Ha nem rakjuk a helyere el fog veszni ! Es ilyenkor olyan buszke vagyok rajuk , mert 5 perc es rend lesz :) es nem kellett megverni ezert. A lepcsosnel is ezt tennem odaallitanam es elmagyaraznam hogy varjon meg mert fel kell hoznom a testveret es igy tud nekem segiteni. Valoszinu bele telne par hetbe mire ez rogzulne de nem adnam fel es megertene egy ido utan hogy ezzel nekem segit.
2021. júl. 17. 10:55
 30/38 anonim ***** válasza:
31%

Én kapok verést szíjjal ha rossz vagyok. De ettől még szeretnek a szüleim

16 F

2021. júl. 17. 20:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!