Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyet értetek a veréssel? Ha...

Egyet értetek a veréssel? Ha igen miért és hogy? Ha nem miért nem és mit csináltok helyette?

Figyelt kérdés

2021. júl. 16. 13:34
1 2 3 4
 11/38 Derjaderja ***** válasza:
75%

Én se értek egyet, de beleestem már a "popóra legyintés" vétségébe, nem sokszor. Viszont nem segít, és mindkettőnk lelkenek nagyon fáj.

Ezért mi mindenáron igyekszünk elkerülni, olvasok, tanulok más módszereket.

2021. júl. 16. 14:38
 12/38 Derjaderja ***** válasza:
85%
Akinél van büntiszék, hogy éri el hogy ott maradjon a gyerek? Nem dacol be vagy vicceli el?
2021. júl. 16. 14:41
 13/38 anonim ***** válasza:
68%
#5 három hónaposan vittétek pszichológushoz??
2021. júl. 16. 14:44
 14/38 anonim ***** válasza:
72%

A veréssel egyáltalán nem értek egyet. Az, hogy adott szituációban a szülő a gyerek kezére vagy fenekére legyint, az legtöbbször az eszköztelenség és/vagy frusztráció következménye. Ezzel sem értek egyet, de ezt azért nem sorolnám a verés kategóriába, gyakran ez ugyanolyan rosszul esik egy normális szülőnek mint a gyereknek...nem egyszerű gyereket nevelni és nem tudhatjuk sokszor mi van a háttérben, mi vezetett idáig.

Ez természetesen nem menti fel, de bízzunk benne, hogy ugyanúgy tanul ő is belőle, és legközelebb talál más megoldást, és hogy idővel megtanulja kezelni ezeket a helyzeteket.

Akkor van nagy baj, ha ez az egyetlen eszköze, és nem is áll szándékában ezen változtatni.

2021. júl. 16. 15:42
 15/38 anonim ***** válasza:
53%

Bocsi hogy belekérdezek

De itt olyan sokan írják h ez nem megoldás. Gondolom akkor tudnak mást.

Mi a helyes nevelési módszer? (mit csináljak? )

20 hós fiúk

Fürdetés idő. Mennénk fel az emeletre. Jön mind a 2, addig még az egyiket (ő felmászik önállóan csak mögötte vagyok biztos am tuti) átteszem a kordonon, addig a másik (őt kézben viszem fel, nem hajlandó felmászni) elszalad.

Már egy hónapja ez van. Már ott tartok h rácsapok a fenekére h ne csináljon ilyet többet.

A lépcsőről nyilván le kell hoznom "a" gyereket, h "b" t elkaphassuk. Ezt kb 3x eljátsza.

Ilyenkor nem tehetem büntiszőnyegre (egyébként sem érti h mi az, csak röhög rajta és eljön)

Hogy nyomatékosítsam h addig ott maradjon mellettem?

2021. júl. 16. 16:17
 16/38 anonim ***** válasza:
37%

"A veréssel nem értek egyet.

Azzal h valaki rácsap a gyerek kezére, szájára, fenekére, igen"

Egyik 19 másik 1 híjan 20

A verés a nevelés csődje. Azzal csak a saját frusztraciód és tehetetlenséged bizonyosodott be. Sokszor kerültem már emiatt konfliktusba sok szülővel, baráttal. Minket felnevelt anyukám hármunkat verés nélkül, úgy néz ki nekem is sikerült már kettőt.

Soha nem szabad gyereket megverni!

Egy óvódapedagógus

2021. júl. 16. 16:31
 17/38 anonim ***** válasza:
49%

De egy egy szituációra nem olvasok példát sehol.

Bár az én meglátásom sem az hogy a vetés és az h rácsap a fenekére ugyan az lenne.

Akkor hogy kezelnéd a fent említett dolgokat?

Harapás sokadjára stb

2021. júl. 16. 17:01
 18/38 anonim ***** válasza:
45%

"#5 három hónaposan vittétek pszichológushoz??"

Te se tudod, mi fán terem. Látszik a lepontozásból. :)

Ha tudnád, hogy mit csinál egy neuropszichológus, nem kérdeznéd ilyen bután. Igen, havonta jártunk 3 hónapos kora óta kontrollra, ahogy a neurológushoz is, a fejlesztések pedig napi szinten zajlattok. Ennek eredményeként van egy 5 évesem, akinél elértük, hogy tud járni, enni, IQ a normál tartomány alján, de idegrendszerileg tropa, figyelemzavaros, viselkedészavaros, dühkitörései vannak, tönkrement az egész családunk, az évek alatt a mi idegrendszerünk is. Nekünk is kezelésre lenne szükségünk.

És nem, nem megoldás a verés, a tehetetlen ember eszköze - azok vagyunk -, ráadásul még csak olyan hatással se volt rá mint egy ép gyerekre. Nem félemlíti meg, ugyanúgy csinálja tovább 5 perc múlva.

2021. júl. 16. 17:29
 19/38 anonim ***** válasza:
33%
17, harapasnal határozott NEM szó és a szája elé teszem a kezem. Egész közel a szajahoz. Nem csipem meg vagy bantom, csupán finoman az orra és a szája közötti részt osszesimitom. Ugyanaz a mozdulat mintha valaki a bajszát simitana csak kintről befelé simitunk. Elmondani mindeközben hogy ha harapsz az másnak fáj. Nem harapunk mert faj. Nyilván nem elsőre segít de általában pár alkalom után javul a helyzet. A harapás amúgy általában valami miatt van és az okot sem art kezelni. (Pl frusztrált mert nem tud úgy beszélni, mint a kortarsai, feltekenyseg, új környezet)
2021. júl. 16. 18:47
 20/38 anonim ***** válasza:
53%

Köszi utolsó. Minfig határozott NEM et mondok. A terítő húzásnál nem is volt gond. Értette, nem csinálta

Ezt próbáltam. A kezemet is meg akarta harapni. Közben meg vigyorog.

A gyerekorvos ill védőnő szerint életkori sajátosság.

Minden előzmény nélkül harap.

Pl olvasok és egyszer csak megharap. Vagy mosogatok, ő játszik egy fazékkal és belémharap

2021. júl. 16. 18:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!