Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináltok, ha így éreztek?

Mit csináltok, ha így éreztek?

Figyelt kérdés
Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy kezdek bekattanni az állandó itthonléttől a babámmal. Falun lakunk, ha ki is megyünk sétálni, alig ér valami inger, nem ismerek itt senkit, ráadásul a nagy hőségben ki sem tudunk menni. Hetente 1-2 alkalommal elutazunk itthonról a szüleimhez, nagyszüleimhez. De a többi nap abból áll, hogy megyünk a nappaliból a szobába, a szobából a konyhába...persze játszunk meg teszünk-veszünk, de így is halálra unjuk maguknkat. A fiam még nem tud kúszni, de már minden érdekli,így elég nehéz lekötni egész nap. Iszsz, fejni nem tudok, így nem is tudom itt hagyni másra, hogy esetleg kicsit kikapcsoljak. Rossz alvó, éjjel is sokszor kelek hozzá, nappal is 30 perceket alszik. Lassan fél éves. Már tényleg kezdek bekattanni. Aki ilyen helyzetben volt, hogyan kezelte? Mitől lenne jobb?

2021. júl. 2. 11:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
96%
Kerestem anyuka barátokat. Először baba programra jártunk, aztán azóta az ott megismert és szimpatikus anyukákkal összejárunk minden héten valakihez. + Együtt játszótér, park, játszóház... Stb.
2021. júl. 2. 11:49
 2/19 anonim ***** válasza:
80%

Mintha a mi életünket írnad le...

Azzal a különbseggel, hogy már 2 éves, 1 éve nem szoptatom

Falun lakunk, 2 éve. Nagyon nem ismerünk még mindig senkit.

Eljárunk sétálni, játszóra, folyamat üres minden.

Kb 2 hetente megyünk anyáékhoz, azon kívül a bolt és ennyi.

Barátnőim messze, férjem rengeteget dolgozik.

En rengeteget kertészkedek, de most ez az idő sem tesz kedvünkre, alig lehet kimenni.

Ja és emellett 26hetes terhes vagyok, szóval nem látom az alagút végét

Iszonyu sokat sírok emiatt. Nem 1x volt, hogy szabalyosan ugy ereztem, megfulladok itthon.

Én még mindig keresem a megoldást

2021. júl. 2. 11:51
 3/19 anonim ***** válasza:
95%
Csajok nincs helyi anyukás fb csoport? Vagy gyertek abba a csoportba ahol én is vagyok. Nagyon jófej közösség. Hátha találtok olyat aki ott vagy a közelben él.
2021. júl. 2. 11:54
 4/19 anonim ***** válasza:
81%

Én is ebben a helyzetben vagyok. De valahogy nem tudnék anyukás csoportokkal lenni. Mert pont ebből a mókuskerékből akarok kiszakadni, nem még azt hallgatni másoktól is. Nem akarok általánosítani, de az ilyen fb anyukák csak a gyerekről és háztartásról beszélnek eddigi tapasztalataim alapján. Na meg a szoptatásról, stb.

Nekem ez vödörből vederbe dolog lenne.

2021. júl. 2. 12:05
 5/19 anonim ***** válasza:
64%

Szerencsére van jogsim, és a város mellett lekunk. Ha mehetnékem van gyerek be és megyünk valamerre sétálni.

Szeretem az erdőt a gyerek meg szaladgálhat, emberek nem igazán hiányoznak, de ha olyanom van felmegyek a melóhelyemre dumálni.

2021. júl. 2. 12:06
 6/19 A kérdező kommentje:

Mi ennek a csoportnak a neve?

Sajnos itt nincsenek programok meg helyek, ahová mehetnénk, 1500 fős település.

2021. júl. 2. 12:06
 7/19 anonim ***** válasza:
47%
Esetleg közeli városba kocsival /busszal elmenni ringatora, babauszasra, babás tornara? Hétköznapokat kicsit színesebbé tudja tenni, en jobban érzem magam mióta vannak programok. Nekem sem az anyukakkal való állandó gyerektema hianyzott a covid bezartsag alatt, hanem a programok, hogy legyenek kicsit tartalmasabbak a napok.
2021. júl. 2. 12:12
 8/19 anonim ***** válasza:
71%

A mi falunk 900 fő. Semmi babás csoport vagy program.

Mondjuk en az ilyen ringatóktól, kerekítőktől, stb agyf@szt kapok.

Nekem is pont ez a baj, hogy ahova lehetne menni 99%ban csak a babáról, anyaságról szól minden. Nekem bőven elég átélnem, nem még kikapcsolódás cimszóval is erről beszélgessek

Jogsim, kocsim van. 10km a kisváros, 35 a megyeszékhely. De hogy ott is kettesbe céltalanul korzózzak a gyerekkel... na ez se pálya.

Nekem a felnőtt beszélgetések amik hiányoznak, de cefetül.

2es voltam

2021. júl. 2. 12:40
 9/19 anonim ***** válasza:
68%
Nyilván akikkel nem ismeritek még úgy egymást, azokkal az anyaság lesz a fő téma mert ez a közös pont. Nem várhatjátok idegenektől, hogy kitárja mindenét. Ti sem tennétek. Akikkel én összejárok azokkal már 1 éve ismerjük egymást és mindenről beszélünk. De ehhez lefutottuk a babamama klubb/játszótér anyuka beszélgetés köröket az elején
2021. júl. 2. 13:12
 10/19 anonim ***** válasza:
74%

De én meg pont a gyerekemről nem beszélek idegeneknek. Jól írja az egyik hozzászóló: elég átélni.

Én olyan vagyok, hogyha elmegyek egy társaságba, akkor magamról beszélek, nyilván elmondanám, hogy van gyerekem, de nem ő lenne a fő téma. És hogyha már jól ismerjük egymást, akkor néha-néha nyilván beszélnék a gyerekről vagy a vele kapcsolatos problémákról. Úgy nem tudnék senkihez se közel kerülni, hogy annyit tudok róla, hogy a gyerekének zöld a kakija és 10x kel fel a gyerekhez. Mert ez a gyerek. A gyerek meg nem ő.

2021. júl. 2. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!