Gyerek pórázon?

Figyelt kérdés
A környékemen lakik egy anyuka a kb 1.5 éves kisfiával. A kisfiú össze van kötve az anyjával. A csuklójukon mindkettőjükön póráz van.
2021. jún. 25. 12:12
 221/239 anonim ***** válasza:
94%

Izgi volt ez a téma, szerintem összegezhetünk:

A pórázt lehet hülén használni, amikor anyuka ráköti és le is van tudva a gyereknevelés. Ez káros lehet, hisz tanítás nélkül később se fog tudni normálisan közlekedni.

A másik alkalmazási mód, amikor anyuka mindent úgy csinál, mintha ott se lenne a póráz, ugyanúgy tanítja, neveli a gyereket, de a saját megnyugtatására ott a biztonsági kötél/hám, amit a gyerek kb észre sem vesz. Így anyuka biztonságban érzi magát, magabiztosabb a forgalomban, a gyerek pedig ugyanúgy megtanul mindent, mintha nem lenne rákötve semmi. Erre a legtöbb szülőnek valószínűleg nincs szüksége, de akinek igen, az nem árt vele.

2021. jún. 25. 19:44
 222/239 anonim ***** válasza:
89%

Na most kapaszkodj meg kérdező.

Én huszonpár éve voltam gyerek és használtak rajtam pórázt. Nagymamám máshogy nem mert elvinni sétálni, csak ha rajtam volt. Olyan mély pszichés nyomot hagyott bennem, hogy... semmilyet. Nem is emlékszem rá, csak képeken mutatták. És az valóban csak egy sima póráz volt egy bőrövvel a derekamon, nem olyan cuki állatos hátizsákos amilyeneket manapság árulnak.

Egyébként csak azért, mert én személyesen nem használok valamit, még tarthatom jó dolognak és nem ugatok be másnak, aki használja. Pl én nem használok mosogatógépet, nincs is, nem érzem szükségét, anélkül is elmosogatok. De felfogom az agyammal, hogy sokaknak egy mosogatógép óriási könnyebbség lehet a napi rohanásban. Szerintem ez nem olyan bonyolult.

2021. jún. 25. 20:58
 223/239 anonim ***** válasza:
86%
Ez egy troll, csak szólok. Tudom, kicsit későn, mert már jól megetettétek. Rendszeresen ír ki provokatív kérdéseket, szellemileg visszamaradottnak mutatja magát (vagy az is, nem tudom.) Ugyanazt a főkérdést hajtogatja, amit feltett, mint itt is. Most meglepő módon még reagált is egy-két érvre, ami amúgy nem szokása. Néhány gyöngyszeme: Miért baj, ha a kamasz elküldi a szüleit szó szerint az anyjába, amikor ez tök normális, mindenki csinál ilyet, hisz gyerek? Miért nem veszik el a szülőtől a gyereket, ha ruhát mer neki venni ajándékba, mondjuk karácsonyra? stb.
2021. jún. 25. 21:55
 224/239 A kérdező kommentje:
Utolsó te egy látnok vagy! Ja nem. Vádolni viszont tudsz. Rendben.
2021. jún. 25. 21:59
 225/239 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, szerintem pedig agyilag korlátolt és rosszindulatú vagy. Kétgyermekes anya létedre (ha igaz, amit írsz), gondolom, szobanövény gyerekeid vannak, odaállítod őket a sarokba és ott is maradnak. Az út szélén pedig megállnak, és csak akkor indulnak el, ha parancsot adsz nekik, elvégre jól megnevelted őket. Jutifalatot szoktál nekik adni, pitizni tudnak? Sajnálom őket, mert egy ilyen "megértő" anya mellett biztosan vidám gyermekkoruk lehetett. Ja, vagy nem. Szerencsétlen gyerekek.

Amúgy vagy zéró empátiával rendelkezel, vagy troll vagy.

Ja, és 44 éves vagyok, másfél éves a gyerekem, és van babahámunk, sőt, használjuk is :)

2021. jún. 25. 22:20
 226/239 A kérdező kommentje:
Személyeskedésre nem reagálok. Felesleges.
2021. jún. 25. 22:47
 227/239 anonim ***** válasza:
87%
Te is szemelykedsz, hogy milyen nevelést kap aki hámot hord. Kettős mérce?
2021. jún. 25. 22:48
 228/239 anonim ***** válasza:
81%
Agyzsibbasztó ember lehetsz. Reméljük csak egy troll.
2021. jún. 25. 23:58
 229/239 anonim ***** válasza:
81%

Ja, személyeskedni csak neked lehet?😂 Bocsi ezt nem tudtuk.

Köszönjük kedves troll.🤦🏻‍♀️

2021. jún. 26. 13:45
 230/239 A kérdező kommentje:
Aki kérdez az troll. Fura elképzelésetek van, de hát mindenki magából indul ki.
2021. jún. 26. 15:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!