Gyerek pórázon?
Izgi volt ez a téma, szerintem összegezhetünk:
A pórázt lehet hülén használni, amikor anyuka ráköti és le is van tudva a gyereknevelés. Ez káros lehet, hisz tanítás nélkül később se fog tudni normálisan közlekedni.
A másik alkalmazási mód, amikor anyuka mindent úgy csinál, mintha ott se lenne a póráz, ugyanúgy tanítja, neveli a gyereket, de a saját megnyugtatására ott a biztonsági kötél/hám, amit a gyerek kb észre sem vesz. Így anyuka biztonságban érzi magát, magabiztosabb a forgalomban, a gyerek pedig ugyanúgy megtanul mindent, mintha nem lenne rákötve semmi. Erre a legtöbb szülőnek valószínűleg nincs szüksége, de akinek igen, az nem árt vele.
Na most kapaszkodj meg kérdező.
Én huszonpár éve voltam gyerek és használtak rajtam pórázt. Nagymamám máshogy nem mert elvinni sétálni, csak ha rajtam volt. Olyan mély pszichés nyomot hagyott bennem, hogy... semmilyet. Nem is emlékszem rá, csak képeken mutatták. És az valóban csak egy sima póráz volt egy bőrövvel a derekamon, nem olyan cuki állatos hátizsákos amilyeneket manapság árulnak.
Egyébként csak azért, mert én személyesen nem használok valamit, még tarthatom jó dolognak és nem ugatok be másnak, aki használja. Pl én nem használok mosogatógépet, nincs is, nem érzem szükségét, anélkül is elmosogatok. De felfogom az agyammal, hogy sokaknak egy mosogatógép óriási könnyebbség lehet a napi rohanásban. Szerintem ez nem olyan bonyolult.
Kérdező, szerintem pedig agyilag korlátolt és rosszindulatú vagy. Kétgyermekes anya létedre (ha igaz, amit írsz), gondolom, szobanövény gyerekeid vannak, odaállítod őket a sarokba és ott is maradnak. Az út szélén pedig megállnak, és csak akkor indulnak el, ha parancsot adsz nekik, elvégre jól megnevelted őket. Jutifalatot szoktál nekik adni, pitizni tudnak? Sajnálom őket, mert egy ilyen "megértő" anya mellett biztosan vidám gyermekkoruk lehetett. Ja, vagy nem. Szerencsétlen gyerekek.
Amúgy vagy zéró empátiával rendelkezel, vagy troll vagy.
Ja, és 44 éves vagyok, másfél éves a gyerekem, és van babahámunk, sőt, használjuk is :)
Ja, személyeskedni csak neked lehet?😂 Bocsi ezt nem tudtuk.
Köszönjük kedves troll.🤦🏻♀️
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!