Gyerek pórázon?

Figyelt kérdés
A környékemen lakik egy anyuka a kb 1.5 éves kisfiával. A kisfiú össze van kötve az anyjával. A csuklójukon mindkettőjükön póráz van.
2021. jún. 25. 12:12
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/239 A kérdező kommentje:
Pl megszokta hogy visszarántjak a pórázon. Lekerül róla. Elindul. Semmi nem rántja vissza már. Honnét tudod hogy a gyerek mikor érzi magát biztonságban póráz nélkül is? Mert a gyerek szempontjait a saját felelősségvállalását, biztonságérzetét mindenki kihagyta.
2021. jún. 25. 15:37
 172/239 anonim ***** válasza:
100%
#170 onnan tudod, hogy a gyereket alapvetően nem pórázon vezeted, hanem mint ahogy itt írtuk páran, kézen fogva, csak van a póráz. Az én lányom pl nem is veszi észre, hogy van. Eddig még nem kellett használni szerencsére. Ez első sorban nekem megnyugvás és biztonságérzet. És onnan tudom, hogy le lehet venni, hogy már huzamos időn keresztül, kivétel nélkül mindig szót fogadott, amikor azt mondtam neki, hogy álljon meg, hogy fogja meg a kezem, nem tépte ki magát és nem állt ellent.
 173/239 anonim ***** válasza:
100%
Azt a gyerek nem úgy fogja fel, hogy "ez most azért van rajtam, hogy ne rohanjak ki a kocsi elé"....
 174/239 A kérdező kommentje:
171-es ezt is értem. De ezen kívül számtalan "nem biztonságos" dolog is történhet vele. Pl elesik mert nem néz a lába elé. Megüti magát. Értem én amit mondasz, de ez már a túlvédés. Persze hogy mindenki félti a gyerekét ez nem is kérdés, de a gyereknek is meg kell tanulnia vigyázni saját magára, vagy szót fogadni.
2021. jún. 25. 15:39
 175/239 anonim ***** válasza:
91%

Tehát a nagymama ne vigye sehova az unokáját, amíg az nem tud rendesen közlekedni. 😂

Amúgy megpróbálom neked összefoglalni az eddigi indokokat, hogy miért használják, mert úgy látszik nem megy a dolog. Te a fejedbe vetted, hogy ezt lusta szülők használják és kész. Viszont ha ez így van, akkor felesleges volt kiírni a kérdést.

Szóval:

-a pórázzal úgy kell közlekedni, mint ha nem lenne ott, nem azon vezeted a gyereket !!! Ha jól csinálod a gyerek sem vesz róla tudomást. Fel sem tűnik neki.

- forgalmas út mellett, amíg a gyerek nem tanulta meg, hogy nem szaladunk el/tépjük ki magunkat anyu/apu kezéből, addig hasznos dolog lehet. Mert te is írtad, hogy sok gyakorlás kell. Ez alatt a gyakorlás alatt hasznos lehet.

- lehet enélkül is csinálni, senki nem állítja, hogy nem lehet. Ez egy plusz biztonság érzetet ad a szülőnek.

-elég ha egyszer nem érti meg a gyerek, hogy nem szaladunk el és kész is a baj. Inkább rácsatolom ezt a csuklómra, minthogy elüssék a fiamat.

-biztosan van olyan, aki lustaságból használja. Akiket én ismerek, azok nem.

Ha ezek után sem érted meg, akkor sajnálom. Ennél többször, ennél több ember nem tudja szerintem elmagyarázni neked, ha nem akarod felfogni.

2021. jún. 25. 15:40
 176/239 A kérdező kommentje:
177-es igen ez a szülő biztonságérzetéről szól, nem pedig arról hogy a gyerek megtanuljon alap dolgokat póráz nélkül. Értem én az erveket is mert vannak köztük érthetők, de alapvetően szerintem mindenki képes póráz nélkül is megtanítani a gyerekét a bztonságra.
2021. jún. 25. 15:42
 177/239 anonim ***** válasza:
100%

"ez a szülő biztonságérzetéről szól"

És pont. Itt a válasz a kérdésedre.

2021. jún. 25. 15:44
 178/239 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mindenki képes rá. Attól még nem kell elítélni azt, aki szükségét érzi annak, hogy ott legyen az a plusz biztonság.
2021. jún. 25. 15:46
 179/239 A kérdező kommentje:
A szülő nem bízik saját magában? Ennyire, hogy plusz biztonságérzetet adó póráz kelljen? Hogy úgy 100 százalék hogy a póráz miatt nem történhet semmi baj?
2021. jún. 25. 15:47
 180/239 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező. Te így csinálod más meg úgy. Miért fáj ez neked? Komolyan nem értem....
2021. jún. 25. 15:50
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!