Gyerek pórázon?
#136 ne gyere ezzel a "hogy maradtunk életben póráz nélkül" dumával. Közel 30 évvel ezelőtt vidéki faluban nőttem fel, annak is a szélén, ahol szökőévente egyszer megfordult egy autó. A lányomat most Budapest belvárosában nevelem, ugyan csendes utcában, de 500 méteres körzetben több, 4-6 sávos főút is vezet. Össze sem hasonlítható a kettő.
Amúgy arra a kérdésedre, hogy hogy tanul meg így közlekedni a gyerek... Nekünk olyan van, aminek a kis hátizsákjából lóg ki a kötél, amit a csuklómra kötök. A gyerek kezét fogom, mindent úgy csinálok, mintha nem lenne ott a kötél. Ugyanakkor nekem személy szerint biztonságot ad, hogy ha a Váci úton a piros lámpánál állva meglát a túloldalon egy kiskutyát, akkor nem fog kirohanni a 70-80-al száguldozó autók közé (az én gyerekkoromban szerintem nem is láttam ennyi autót, főleg nem ilyen gyorsan menni) mert megfogja a kötél. Fogom a kezét, de ilyenkor nyáron izzadunk mindketten, csúszósabb, simán kirántja, ha nagyon akarja. Főleg, ha egyébként én teljesen nyugodtan állok vele, mert előzőleg nem adta semmi jelét, hogy most aztán extrán kell figyelnem. Mert nem tépi ki a kezét a kezemből mindig, és ezért én nem szorítom tiszta erőből folyamatosan.
Amúgy az engem is érdekelne, hogy a te 1,5-2 éves gyerekeidet mégis hogy vetted rá, hogy pusztán szóbeli utasításra egyből megálljanak. Az én lányom nem beszél még (igaz, nincs is 2 éves), márpedig amíg nem beszél, addig nem is várhatom el tőle, hogy olyan szinten megértse a szavaimat, hogy azok azonnal hassanak rá. A "nem" szó egyelőre nála felhívás keringőre, szóval még csak ezzel sem tudok dolgozni. Kíváncsian várom a tapasztalataid a kérdésben, hogy ilyen helyzetben mégis hogy tartod teljesen biztonságban a gyereket.
Kérdező az az ő döntése, másé meg a gyerekhám. A különbség köztetek, hogy te belepofázol az ő életébe, a hámot használó meg letojja a tiéd.
De mindegy mindig lesznek ilyenek mint te, aki szerint minden csak úgy faca ahogy te csinálod mindenki más meg hülye.
Ennyi a titok? És szerinted ezt nem így teszi minden szülő? És szerinted ezt elsőre felfogják? Mert te us azt írod, hogy minden alkalommal. Vagyis mi van ha az első és a második alkalom között akar kifutni?
És mi van ha nem akar párhuzamosan haladni a járda szelevel? Ilyen esetre mi az utmutatásod?
Igen te már csak tudod, mik a következmények te mindent is nagyon tudó.
Amúgy ha jól tudom ez a kütyü is kínából jött talán, ott kb elveszted egy percre a gyereked szem előtt aztán meg se találod. Ott milyen következmények vannak szerinted? 🙂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!