Gyerek pórázon?
211. Hát szerintem egyáltalán nem jellemző a harmincas korosztályra, amit írsz. De nyilván valamivel vissza próbáltál vágni.
Én nem leszólásból írtam, de mások az egyes generációk, nem mindegy, milyen társadalomban nőttek fel és miket tapasztaltak.
De mindegy is, kimoderálták a kommentemet, érdekes, hogy az mért vállalható, hogy valaki mások normális voltát, nevelésre való alkalmasságát stb vonja kétségbe, azért mert épp az használ gyerekpórázt, míg ő nem, mert szerinte nevelni így és így kell és máshogy nem lehet és aki másképp csinál bármit, az dilettáns.
Tele vannak amúgy a játszók ilyen sanda nézésű nőszemélyekkel.
Falun élünk, de ha a városban járunk, ott sem vagyok hajlandó megalázni pórázzal. Tök röhejes, ostoba és felesleges megoldás. Én figyelek rá, tanítom, tudja, hogy nem rohangálhat felelőtlenül. Amelyik gyerekkel eleget foglalkoznak, az meg fogja tanulni.
Ha pórázon van, hogyan fogja tudni? 20 évesen is vezetgetik majd, mert nem tud közlekedni?
Láttál már olyan egészséges 20 évest, aki nem éri fel ésszel, hogy ha elüti egy autó, az neki nem jó? Na ugye, hogy nem. Egy másfél éves viszont nem éri fel ésszel, ez a különbség.
Hát nem tudom
Nekünk màr akkor volt, amikor gyerekünk sem.
Bilincs szerű.
Sokat jàrtunk tömegbe anno, koncertre
Fesztiválra.
Ne veszítsük el egymást, amikor olyan helyen vagyunk..
Ezt a gyerekemre is fogom használni, pesig megbízható.
De mondjuk nehogy szem elöl tévesszem.
4 évesem
2,5 èvesem van
És most fog születni a 3.
"nevelés ide nem elég, csak a póráz a tuti, miért is nem használjátok. Mert max ketten írták, hogy van"
Mi szimplán hám helyett babakocsizunk és a szabálykövetést, kézen fogva sétálást nem az út mellett élesben gyakoroljuk.
Ez is egy megoldás.
Nekem így felel meg, két gyerekkel, ahol még a nagyobb se 100 %-osan megbízható (figyelemzavaros), így érzem jól magam, hogy a 2 évest még tolom.
Másnak meg a hám az ideális. Nem ítélem el, nem nézem le érte.
A nagyobbal még 4 évesen is simán előfordult, hogy öt perccel azután hogy gyönyörűen elmondta, hogy hogy kell szabályosan átkelni az utcán (merre nézünk, vált a lámpa stb.) a következő kereszteződésnél miután lekapta a szél a fejéről a sapkát, utána fordult és már szaladt is volna, pontosan a kanyarodó autó alá, úgy kaptam el.
Ha a lànyom fixen elrohangàlna mellőlem èn is hasznàlnèk. Volt egy időszak, amikor el is gondolkoztam rajta, de aztàn beèrt nàla a dolog valahogy.
Az meg, hogy ki mit gondol nem èrdekel. A gyerekem legyen biztonsàgban.
A kutyához írnék, a többit még olvasom:
Nem minden kutya képes póráz nélkül sétálni. Vannak olyan temperamentumu kutyák, amiket nem fogsz semmilyen neveléssel megtanítani arra, hogy tökéletes biztonsággal közlekedjenek egyedül.
Számtalan gazdit lehet látni, akinek két kutyája van, az egyik szépen, engedelmesen sétál szabadon, a másikat viszont nem lehet elengeni.
Vadászkutyákat, segítő kutyákat, rendőrkutyákat stb. külön válogatják, nem csak találomra elkezdenek egyet nevelni, mert nem mindegyik alkalmas ezekre a munkákra.
Ezt nem kell elhinni, ez így van.
Ha a kutyákból indulunk ki, akkor a gyerekek is lehetnek különbözőek, közöttük is lehet olyan, akinek másfél-2 évesen kellhet egy biztonsági eszköz, mert hevesebb, mint a többi gyerek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!