Összeroppanok már. Mit tegyek?
Eloszor is kezdenem azzal hogy 3 gyerekem van. 6,4,1 évesek
A masodik baba óta teljesen magamalá borultam, egyre szarabb minden. Allandoan ideges vagyok, neha mar idegbeteg szo szerint, allandoan hisztiznek, rosszalkodnak, legfokepp itthon. A legkisebb mostansag allandoan ordit, megallas nelkul, mindenre teljesen egyedul vagyok, meg fozni sem tudok tole, semmit! 2 napja all a kimosott ruha a gepben mert egyszeruen nem jutok el odaig, minden szana szer van dobalva, nem becsulnek semmit, nem esznek, nem jo semmi, hiaba kerem szepen, hiaba konyorgok, kiabalok, buntetes, semmi sem hat, teljesen becsodoltem mint anya, mint feleseg, sz.r sincs belolem! Egy jatszira indulas minimum masfel ora, 2x atoltozni, ez bent maradt, az bent maradt, fordulj vissza... ez nem jo, oda menjunk, az sem, mashova.. nem tudom egyszeruen megnevelni oket egyedul! Keves vagyok mar, ferjem heti 1,5 napot segit itthon, semmire nem megyek vele, ez mar nem elet amit en elek. Uj hazba koltoztunk, semmi sem ugy van ahogy lennie kellene itt sem, nagyon pici, semmi mozgaster, ez is egy ujabb stresszforras.. ugy erzem mar lassan a pszichiatrian kellene fekudnom mert nem birom egyedul ezt a tehert tovabb.
A 6 és a 4 éves gondolom már oviba jár. Mehetnek nyáron is nyugodtan, semmi bajuk nem lesz, ebéd után elhozod őket. A kicsinek ilyen időszaka van, ezzel nem tudsz mit csinálni.
Azt már csak félve kérdezem meg, hogyha már a 2. gyerek után minden bajod volt, akkor minek kellett 3.?
Bár a költözés és az új ház mindent megmagyaráz...
A harmadik baba veletlen jott ossze, ovszer mellett, de nyilvan nem akartam elvetetni, gondoltam rá, de nem tudtam volna megtenni. Egyszer volt ilyen, missed ab- es mai napig nehez...
Ferjem meg kamionozik.. a covid óta muszáj, hetel.
Máskepp annyira keveset keres hogy nem jövünk ki belőle. De ezt én nem birom.
Ha a 3. után érezted hogy nem bírod minek szülted meg a 3.-at?
A férjed miért csak 1,5 napot tud besegíteni?
Őszintén mit vársz tőlünk szerinted mi mit tudunk tenni?Sajnáljunk, amikor már előtte se bírtad vagy hogy egy léhűtőnek szültél 3 gyereket?
Ha sehogy nem megoldható hogy többet foglalkozzon a gyerekkel akkor béreljetek bébiszittert heti 1-2 napra hogy pihenni tudjál, vagy kérjétek meg valamelyik nagyszülőt hogy pár napot segitsen be hetente, esetleg keressetek szakembert aki elmagyarázza a férjednek hogy nem csak abból áll az apaság hogy "viritja a lóvét".
Nézd, egyszerűen rosszul lett felépítve minden:
-bizonytalan anyagiak
-több gyerek, mint amennyit bírsz
-állandóan dolgozó apa
-túl kis ház
Szerinted add a gyereket bölcsibe, menj el dolgozni, így már apa is tudna olyan munkát végezni ahol ugyan kevesebbet keres, de legalább helyben van.
Próbálj kérni segítséget a nagyszülőktől.
Amint lehet költözzetek nagyobba.
A lényeg, hogy próbálj meg relaxálni. Gyerekek átveszik azt, amit érzel. Ha ideges vagy, ők is, ha higgadt, ők is.
Próbáld ki a meditálást, stb. Koncentrálj magadra. Ha kell a két nagynak kapcsolj addig tv-t mig alszik a kicsi es Te csak ülj le/feküdj, vegyel mély levegőket es próbálj meg fejben lenyugodni.
Nagyszülők tudnak-e segíteni?
Esetleg nagynénik, nagybácsik?
Nem szegyen ha ki akarsz kapcsolódni.
Igyál sok vizet, szedj magneziumot és B vitaminokat(B6,B12 stb).
Ezek segítik az idegrendszert .
Ne aggódj, nehez 3 gyerekkel, de nem lehetetlen. Le kell foglalni őket, viszont ehhez higgadt kigondolas kell. Játékok, keszsegfejlesztok, stb.
Meleg miatt is érezheted azt amit. Ha van rá lehetőség legyen hűvös a hazban/lakásban.
Azért rosszalkoxnak mert igy foglalkozol velük. Próbálj kis fordított pszichológiát használni. Vond be őket a fozesbe, pl csinaljatok fasírtot es moncsoljak össze, vagy hasonló.
Egy évest meg húrcizd, hatadon vagy elol. Azt tudjak szeretni :)
Kitartást, írj nyugodtan ha kell lelki támogatás! :)
Nem mondom, hogy rossz anya vagy, vagy hogy ez a te hibad, de sokkal jobb a helyzet, mint ahogy erzed. Mar a leirasodbol feltunt, hogy te hisztizel a legtobbet. Mindent IS problemanak elsz meg.
Uj hazba koltoztetek, nem lesz azonnal minden csinnadratta, hokusz pokusz kesz. Elfogadod, hogy kell meg 1-2 ev, es mehetsz dolgozni, vagy legalabb oviba/bolcsibe/suliba adni a gyerekeket, hogy haladhass otthon. Ezt mar most megtudod tenni, keresni a bolcsiket gőzerővel, varolistara tetetni magatokat stb.
En 4 eve elek albiban a ferjemmel, ide jott a gyerek is. Kepzeld, azota sincs egy normalis kep a falon, vagy lampa. Csak ugy lognak a kortek a droton, a foglalatban. :D
Masreszt, 3 gyerek egy emberre tenyleg sok. Oke, hogy kell a jovedelem, de mit kezdtek a sok penzzel, ha melette kikeszultok? Menjen el a parod ide haza sofornek. Posta, DHL stb. Vagy akar udito, kaja szallitas. Legyen minden este otthon. Muszaj helyben keresnetek valamit, mert igy nem fog menni.
Masreszt, meg na agyalj mindenen. Hadd legyen szetszorva az a nyuves jatek. Ha ossze szeded, ugyis megint kiszedik. Legyen egy nagy kosar egy sarokba, legyen csak belebas*va minden. Addig nincs vacsora, teve nekik, amik nincs minden jatek a kosarban. Kicsit a szokasaitokon ha valtoztatnatok, egybol konnyebb lenne. Megha nem akarnal mindent tokeletesre csinalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!