Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért olyan nagy baj az,...

Miért olyan nagy baj az, hogyha egyedül szeretnék gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
28 éves nő vagyok és Németországban élek. 2 éve váltam el az agresszív férjemtől és emiatt nem is szeretnék mostanában férfiakkal "tevékenykedni" se szexuálisan, se sehogy. Viszont hálistennek mostmár megteremtettem magamnak egy olyan egzisztenciát, hogy a gyerekvállalás beleférne az életembe (a mesterséges megtermékenyítést választanám, hogy ugye azért legalább az enyém legyen a baba), viszont mivel ugye nincs partnerem, ezért egy csomóan b@szogatnak, hogy biztos nem tudnám egyedül megoldani a gyereknevelést meg hasonlók. Szerintetek miért van ez?

2021. máj. 24. 19:05
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
36%
28, férfi mintát lehet lát, de apamintát nem. Márpedig ez életbevágóan fontos lenne, ha szeretnénk, hogy egészséges lelkülettel nőljön fel a gyerek. Szeretnek az apa szerepéről lekicsínylően beszélni, pedig baromi fontos, a fiú gyerek identitásának alapját adja, hogy utánozza az apját és ő az etalon az első években, a lánynak pedig a férfiképét alapozza meg, kihatással van a leendő párválasztására. Nem véletlen, hogy anyából és apából áll egy család, évezredekig jól működő mintát nem lehet pár évtized alatt büntetlenül felülírni a felvilágosodás és liberalizmus jegyében. Látod is az eredményt: pszichés betegek tömkelege.
2021. máj. 25. 13:09
 32/38 Bellatrix:3 ***** válasza:
36%
A gyerek identitásának semmi köze ahhoz, hogy utánozza e az apját vagy sem. Nekem pl tök jó képem van a családról és közel sem a megszokott és elfogadott módon élek, hanem úgy ahogy nekem jó. Ezt kell a gyereknek is elmondani, hogy bármilyen is legyen szeretve van. A szeretet bizony sokkal fontosabb mint az évezredek óta jónak nevezett család hiszen nem kerül ki több lelki beteg ember a liberális családokból sem mint a hagyományosból sőt. Hagyományos család címén ráerőszakolni dolgokat a gyerekre csak az tesz igazán hozzá a lelki betegségekre. Régen nem volt elfogadott egy csomó dolog ami miatt szenvedtek is csak nem beszéltek róla nem volt fontos pedig emberi életek mentek tönkre ebbe, hogy olyannak kellett megfelelniük amibe nem érezték jól magukat. Ma meg hála az égnek fejlett országokban nem kell bele kényszeríteni magad szar helyzetbe csak mert ezer éve működik. Nem mindenkinél működik ez így ezt kell elfogadni, hogy lehet, hogy az így nevelkedett gyerek 1000x boldogabb felnőtt lesz, mint azok a társai akiknek ugyan a minta közel van de nem lát mást csak amit 1000 éve csinálnak nem is olyan jól.
2021. máj. 25. 13:26
 33/38 anonim ***** válasza:
35%

Én nem ezt látom. Illetve a hagyományos családmodell nem egyenlő a konzervatívval. Csonka illetve mozaikcsaládoknak én eddig csak a hátrányát láttam, ritkán van egy-egy pozitív példa.

"hiszen nem kerül ki több lelki beteg ember a liberális családokból sem mint a hagyományosból sőt."

Ezt alá tudod támaszani valami statisztikával? Ezt egyáltalán nem hiszem el. Főleg, hogy mi szerinted a liberális?

2021. máj. 25. 13:32
 34/38 anonim ***** válasza:
45%

"A gyerek identitásának semmi köze ahhoz, hogy utánozza e az apját vagy sem"

Ennek szerintem minden értelmes gyermekpszichológus ellentmondana.

2021. máj. 25. 13:36
 35/38 anonim ***** válasza:
68%
Én apa nélkül nőttem fel, persze kisgyerekként addig természeteas volt, amíg a barátnőimnél is ezt láttam, mert nekik sem volt apjuk. Viszont később, mikor láttam teljes családokat, na akkpr átfordult és marhára nem volt természetes. Milyen anyagi helyzete van a kérdezőnek, a lotton nyert? Maximum az a biztos háttér, mert kisgyerek mellett ma bincs biztos munkahely. A másik fele, sokan jönnek, hogy jobb, mint egy rossz kapcsolatba. De rosszabb sokkal, mint egy jó kapcsolatban. Ráadásul a kérdezőnek dunsztja sincs, hogy ez neki is milyen megerőltető lesz lelkileg is egy társ nélkül. Az meg aztán tényleg marhaság, hogy a gyereknek nem lesz egy fájó pont az életében, hogy hogyan fogant meg. Megérteném én is a kérdezőt, ha utolsó esélye lenne, de így nem.
2021. máj. 25. 13:48
 36/38 anonim válasza:
53%
Istenem, pszichés betegségeket is erre kenik már? Mindennek a liberalizmus az oka? Fájdalmas.
2021. máj. 25. 14:13
 37/38 anonim ***** válasza:
91%

Mindenki a gyerek kérdésen pattog, miközben egy bántalmazó kapcsolatból menekült nőről van szó, akinek biztosan vannak még lelki sebei, amik nem gyógyultak be. Egy ilyen házasság után egyből kapcsolatba menekülni is bolondság, nemhogy még egyből bevállalni egy gyereket egyedül.

Előbb jöjj rendbe lelkileg, járj el terápiára, derítsd ki, hogy miért maradtál egy bántalmazó mellett (mert biztosan nem csak a lagzi után kezdődött az agresszivitás), majd utána ráérsz azon gondolkodni, hogy gyerek legyen. Te most nem vagy teljesen rendben és rendelkezni akarsz egy kisbaba lelki világa fölött, miközben egyértelmű, hogy nálad sem oké minden. Ebből minden lenne, vsak egészséges lelkű gyerek nem.

2021. máj. 25. 15:15
 38/38 anonim ***** válasza:
lehetsz anya spermadonortol, örökebfogadhatsz,béranyát fogadhatsz
2021. aug. 13. 12:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!