Miért olyan nagy baj az, hogyha egyedül szeretnék gyereket vállalni?
Bellatrix!
Egyedülálló anya voltam anno. Apuka a terhesség élében meggondolta magát és eltűnt, mint szürke szamár a -ködben. Ezt is nehéz elmagyarázni egy gyereknek. Azt hogy mondod el, hogy nem is akartad hogy apja legyen?
23as, annak a gyereknek az lesz a természetes
Sokkal inkább ez, mint egy szétesett depis anya aki mellől lelépett az eltartó
24!
Nem, nem lesz neki természetes csak addig, amíg nem jár közösségbe. Bölcsiben, oviban felmerül ám a nekem hol van az apukám kérdés...
#27 És szerinted apa nélkül nem lát férfi mintát?
Jesszus itt egyesek akik azt hiszik, hogy a gyereknek ha nincs a képben apa akkor nem lát mintát. Nem csak nők között fog felnőni az a gyerek. Az utcán, iskolába, oviban csomó helyen találkozik férfi mintával. Az esetek többségében a saját apa se a legjobb minta.
Bellatrix!
Mégegyszer: egyedulallo anyakent neveltem a gyerekemet. Onnatol, hohy bolcsibe kerult, rendszeresen feljott a hol van az apukam kerdes. Minden gyereknel feljon az ilyen.
És mit mond az anyja? Picikém, egoista vagyok mint az állat, akartam egy gyereket, pasit meg nem, ezért nincs apad. Ja, van, egy kémcső....
Mondjuk az igazat mondod neki? Mi abban a nagy dolog? Pl Anyának a doktor bácsi segített, hogy világra jöhess. Stb. De persze hazudni is lehet a gyereknek. Azt kell mondani, hogy szerettem volna, hogy megszüless, de egyedül voltam és orvos segített. Bármit lehet mondani. Külföldön nem olyan nagydolog ez. Sőt ha azonos neműek nevelnek gyereket ott sem merül fel, hogy hol van apa vagy anya. A gyerek meg lát másmilyen példát is és azzal sem lesz semmi baja, ahová született.
Csak nálunk görcsöl ennyire rá az ember na meg persze mit gondol a szomszéd stb. Nem foglalkoznak vele máshol és nyitottan nevelik a gyereket el is mondják a szintjén ha rákérdez a dologra. A helyett, hogy évekkel azelőtt azon stresszelne az ember, hogy 4 vagy 5 év múlva mit mondjak a gyereknek inkább megad neki mindent és kielégítő választ is tud majd adni minden felmerülő kérdésre mikor annak ideje van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!