Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért olyan nagy baj az,...

Miért olyan nagy baj az, hogyha egyedül szeretnék gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
28 éves nő vagyok és Németországban élek. 2 éve váltam el az agresszív férjemtől és emiatt nem is szeretnék mostanában férfiakkal "tevékenykedni" se szexuálisan, se sehogy. Viszont hálistennek mostmár megteremtettem magamnak egy olyan egzisztenciát, hogy a gyerekvállalás beleférne az életembe (a mesterséges megtermékenyítést választanám, hogy ugye azért legalább az enyém legyen a baba), viszont mivel ugye nincs partnerem, ezért egy csomóan b@szogatnak, hogy biztos nem tudnám egyedül megoldani a gyereknevelést meg hasonlók. Szerintetek miért van ez?

2021. máj. 24. 19:05
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
57%
Mert tudatosan egyedulallo anyának lenni a legnagyobb egoizmus a világon.
2021. máj. 25. 06:14
 22/38 Bellatrix:3 ***** válasza:
72%
Inkább legyen tudatosan egyedülálló, mint olyan aki másoktól függ. Szerintem a kommentelők többsége valahol még irigykedik is, mert a kérdező fiatalon van olyan anyagi helyzetben, hogy mindent meg tudjon adni a gyereknek. Bátor dolog és becsülendő, hogy nem a szőke herceget várja fehér lovon tátott szájjal, hanem éli tovább az életét és a gyerek témával meg nem vár senkire nagyon helyesen külföldön jobbak a lehetőségek ilyen téren!
2021. máj. 25. 07:32
 23/38 anonim ***** válasza:
67%

Bellatrix!

Egyedülálló anya voltam anno. Apuka a terhesség élében meggondolta magát és eltűnt, mint szürke szamár a -ködben. Ezt is nehéz elmagyarázni egy gyereknek. Azt hogy mondod el, hogy nem is akartad hogy apja legyen?

2021. máj. 25. 07:50
 24/38 anonim ***** válasza:
77%

23as, annak a gyereknek az lesz a természetes

Sokkal inkább ez, mint egy szétesett depis anya aki mellől lelépett az eltartó

2021. máj. 25. 08:05
 25/38 anonim ***** válasza:
52%

24!

Nem, nem lesz neki természetes csak addig, amíg nem jár közösségbe. Bölcsiben, oviban felmerül ám a nekem hol van az apukám kérdés...

2021. máj. 25. 08:14
 26/38 Bellatrix:3 ***** válasza:
68%
Dehogynem lesz természetes. Csak hiszed, hogy nem a gyereknek fel sem tűnik az ilyesmi. Elmondja neki az anyja, hogy mi miért van nem olyan hihetetlen ez.
2021. máj. 25. 09:32
 27/38 anonim ***** válasza:
32%
Mert már a fogantatása előtt kicseszel azzal a gyerekkel. Szüksége van apára, férfi mintára.
2021. máj. 25. 10:55
 28/38 Bellatrix:3 ***** válasza:
48%

#27 És szerinted apa nélkül nem lát férfi mintát?

Jesszus itt egyesek akik azt hiszik, hogy a gyereknek ha nincs a képben apa akkor nem lát mintát. Nem csak nők között fog felnőni az a gyerek. Az utcán, iskolába, oviban csomó helyen találkozik férfi mintával. Az esetek többségében a saját apa se a legjobb minta.

2021. máj. 25. 12:44
 29/38 anonim ***** válasza:
32%

Bellatrix!

Mégegyszer: egyedulallo anyakent neveltem a gyerekemet. Onnatol, hohy bolcsibe kerult, rendszeresen feljott a hol van az apukam kerdes. Minden gyereknel feljon az ilyen.

És mit mond az anyja? Picikém, egoista vagyok mint az állat, akartam egy gyereket, pasit meg nem, ezért nincs apad. Ja, van, egy kémcső....

2021. máj. 25. 12:45
 30/38 Bellatrix:3 ***** válasza:
66%

Mondjuk az igazat mondod neki? Mi abban a nagy dolog? Pl Anyának a doktor bácsi segített, hogy világra jöhess. Stb. De persze hazudni is lehet a gyereknek. Azt kell mondani, hogy szerettem volna, hogy megszüless, de egyedül voltam és orvos segített. Bármit lehet mondani. Külföldön nem olyan nagydolog ez. Sőt ha azonos neműek nevelnek gyereket ott sem merül fel, hogy hol van apa vagy anya. A gyerek meg lát másmilyen példát is és azzal sem lesz semmi baja, ahová született.

Csak nálunk görcsöl ennyire rá az ember na meg persze mit gondol a szomszéd stb. Nem foglalkoznak vele máshol és nyitottan nevelik a gyereket el is mondják a szintjén ha rákérdez a dologra. A helyett, hogy évekkel azelőtt azon stresszelne az ember, hogy 4 vagy 5 év múlva mit mondjak a gyereknek inkább megad neki mindent és kielégítő választ is tud majd adni minden felmerülő kérdésre mikor annak ideje van.

2021. máj. 25. 13:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!