Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért olyan nagy baj az,...

Miért olyan nagy baj az, hogyha egyedül szeretnék gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
28 éves nő vagyok és Németországban élek. 2 éve váltam el az agresszív férjemtől és emiatt nem is szeretnék mostanában férfiakkal "tevékenykedni" se szexuálisan, se sehogy. Viszont hálistennek mostmár megteremtettem magamnak egy olyan egzisztenciát, hogy a gyerekvállalás beleférne az életembe (a mesterséges megtermékenyítést választanám, hogy ugye azért legalább az enyém legyen a baba), viszont mivel ugye nincs partnerem, ezért egy csomóan b@szogatnak, hogy biztos nem tudnám egyedül megoldani a gyereknevelést meg hasonlók. Szerintetek miért van ez?

2021. máj. 24. 19:05
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
53%
És nem várhat még a gyerekvállalás? 40 éves korig simán belefér (sőt!), időközben biztos találsz egy normális férfit, akivel tudtok gyermeket vállalni. Ha meg mégsem, ez az opció még akkor is fennáll "vésztartaléknak".
2021. máj. 24. 19:50
 12/38 A kérdező kommentje:
#8 #9 #10 Köszönöm a megértő válaszokat!
2021. máj. 24. 20:00
 13/38 anonim ***** válasza:
75%

Senkinek semmi köze hozzá. Sokkal inkább egyedül kiengyensúlyozottan, mint egy szar kapcsolatban ami sajnos a nagy százalékra igaz...pláne azok között akik köpködnek....

Mondjuk nagyon fiatal vagy...lehet emiatt érdemes lenne ennek pár évet adni ennek, hátha mégis jön a fehér lovas.

Ha pedig minden adott és késznek érzed magad, gondolhatsz arra is, hogy nagyon sok "idilli" házasságból pár éves gyerekkel hagynak el nőket akik teljenes alkalmatlanok érzelmileg, anyagilag is a gyerekre...

2021. máj. 24. 20:04
 14/38 A kérdező kommentje:
#11 Annyit azért első gyerekkel nem szeretnék várni.
2021. máj. 24. 20:05
 15/38 anonim ***** válasza:
52%

Tégy ugy mindent, ahogy jonak látod. Többiekkel meg nem kell foglalkozni.

Az örökbefogadás nem játszik? Sok gyerek vár ilyen Anyára,mint Te. Ki megbecsülné őket, s lehetnének igazi gyerekek.:)

2021. máj. 24. 21:06
 16/38 anonim ***** válasza:
80%

2 válaszoló is azért mellément, ha van apuka, akkor nem kell 2 hónap után visszamenni dolgozni, mert apuka kint keres annyit, amennyiből megélnek. Akinek pedig kamionos a férje, hát ő is gondolom küldi haza a pénzt.

Nem lesz egyszerű kérdező, persze jobb, mint egy barom mellett, meg mások is nevelik egyedül, ja, kényszerből. Engem és a testvéremet egyedül nevelt fel anyukám, baromi nehéz volt neki. Kisgyerek mellett a párkeresés is neccesebb. Más segítséged lenne, szüleid stb.? 28 éves vagy, szerintem várj még 2-3 évet, hátha találkozol valakivel, akivel családba vállalhatsz egy babát. Ha nem, még mindig meglépheted ezt.

2021. máj. 24. 21:46
 17/38 anonim ***** válasza:
90%

Azért mondják ezt, mert tényleg nagyon nehéz. Nem olyan, mint amilyennek elképzeled, de felesleges részletezni, mert ameddig nincs gyereked, addig nem érted meg. Az életed minden területére komoly hatással van, még párban is, nemhogy egyedül. A nyomás pedig mindig ott lesz, hogy felelős vagy érte. Nem mondom, hogy biztosan rosszul döntenél, ha bevállalnád, de ahhoz tényleg nagyon jól kell állnod anyagilag. Amúgy én úgy tudom, hogy

x év munkaviszonnyal ott is otthon maradhatsz tovább, nem csak 2 hónapig, az csak a szülési szabadság.

2021. máj. 24. 21:49
 18/38 anonim ***** válasza:
87%

Nem tudom hogy hozzád közel állók mondják e, hogy baj vagy idegenek.Teny hogy senkinek semmi köze,a te életed ,te tudod.

Viszont a legtöbben szerintem nem azért mondják mert önzőségnek tartják vagy mert szerintünk apa is feltétlenül kell (rengeteg szülőpár válik) hanem mert úgy is nehéz sokszor, ha támogató és a részét kivenni képes, tudó, akaró férfi van melletted.

Persze ha van támogató rokonság az helyettesíti a férjet, élettársat is,de ha tök egyedül vagy akkor azért nem könnyű.

2021. máj. 24. 22:09
 19/38 anonim ***** válasza:
77%
28 evesen meg van idod, ugy temeted a parkapcsolat/gyerek lehetoseget mintha mittudomen 38 lennel.
2021. máj. 25. 01:19
 20/38 anonim ***** válasza:
73%

Inkább várjál most 2-3-4 évet hogy le nyugodj és találj magadnak egy normális társat .

Mert ahogy te szeretnéd a gyerekét azt mások csak vészhelyzetben,utolsó lehetöségként választanák

2021. máj. 25. 06:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!