Gyereket vállalni a rettegés miatt, hogy öregkorára egyedül marad?
A feleségem sokáig mondta, hogy nem szeretne gyereket. Aztán idővel elkezdett mégis fokozatosan érdeklődni a téma iránt, most már nem tartja kizártnak.
Pár napja volt egy beszélgetésünk a jövőről, amiben szó esett a megöregedésről, halálról is, és a gyerekvállalásról is.
Sírva bukott ki belőle, hogy bár ő évekig azt mondta, nem akar gyereket, kezdi úgy érezni, hogy semmi értelme annak, amit próbálunk felépíteni, ha a végén nincs kinek tovább adni, és hogy különben is nyomasztja az a gondolat, hogy ha majd öregek és betegek leszünk, és én meghalok, akkor ő egyedül marad, és senkije nem lesz a világon.
Mi a véleményetek? Nem nagyon tudtam neki mit mondani rá :(
"semmi értelme annak, amit próbálunk felépíteni, ha a végén nincs kinek tovább adni"
Inkább ezt a mondatot csócsáld, ez a valós oka. És teljesen normális.
Az, hogy gyereket vállal, még nem jelenti azt, hogy öregkorára nem marad egyedül.
A mai világban már nem nem ritka a külföldön dolgozás, külföldi munka.
Egy átlag család örül, ha magát eltartja, szülőkre sem idó, sem pénz nem jut.
Nemkem két gyerekem van, de elvárásaim nincsenek.
Nyilván remélem, hogy öregkoromra azért nem hagynak egyedül, de ez is bóven benne van a pakliban.
És tudod mit, az is fájna, ha magamra hagynának, de az is, ha teher lennék a nyakukon.
NE!
Ez a lehető legönzőbb ok a gyerekvállalásra:
- vagy érzelmileg zsarolja majd a gyerekét, akinek nem lesz saját élete, amíg meg nem hal
- vagy nagy veszekedések árán a gyerek lelép, és akkor úgyis egyedül marad
Mindkettőre közelről láttam példákat, egyik sem egy fáklyásmenet!
(Az, hogy így demotivált, tulajdonképpen érthető, de hogy melyik a valós oka a véleménye megváltozásának, az nagyon nem mindegy!)
Mindkét nagypapája az elmúlt 2 éven belül halt meg, a nagymamák egyedül maradtak, akiknek csak a gyerekeik és az unokáik maradtak. Ha ők nem lennének, az egyikük már utcán lenne, annyira nem jön ki a nyugdíjból, a másik valószínűleg meghalt volna a tavalyi betegeskedésben, kevés esélye volt, hogy túlél, és a gyerekei, unokái nélkül, jó eséllyel nem is sikerült volna.
Ezek nagyon hatottak rá mostanában, és ezért mondta, hogy én halok meg előbb :)
Hatottak rá. De nem az, hogy veleTEK mi lesz, hanem vele mi lesz, ha meghalsz.
Azért én ezen elgondolkodnék.
Ez önzőseg. Egy igazi leendo anyat a gyereke sorsa elete erdekli elsosorban, nem pedig a sajat nyugjet bajat terhelni a gyerekre.a gyerek egy masik ember es nem arra hivatott hogy a szulo problemajat oldja meg.
Ilyennek ne is legyen gyereke.
Multkor itt sirt egy kislany. Orokbefogadta egy idos hazaspar a rokkant neni apolasa miatt de neki meg azt adtak be hogy a szulei lesznek. Azon kivul hogy mosni fozni tanitjak, egy jovot sem bizrositanak neki. A kislanynak fel sem tunt..
Ès te akarsz gyereket?
Ebben igaza van:"emmi értelme annak, amit próbálunk felépíteni, ha a végén nincs kinek tovább adni"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!