Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyereket vállalni a rettegés...

Gyereket vállalni a rettegés miatt, hogy öregkorára egyedül marad?

Figyelt kérdés

A feleségem sokáig mondta, hogy nem szeretne gyereket. Aztán idővel elkezdett mégis fokozatosan érdeklődni a téma iránt, most már nem tartja kizártnak.

Pár napja volt egy beszélgetésünk a jövőről, amiben szó esett a megöregedésről, halálról is, és a gyerekvállalásról is.

Sírva bukott ki belőle, hogy bár ő évekig azt mondta, nem akar gyereket, kezdi úgy érezni, hogy semmi értelme annak, amit próbálunk felépíteni, ha a végén nincs kinek tovább adni, és hogy különben is nyomasztja az a gondolat, hogy ha majd öregek és betegek leszünk, és én meghalok, akkor ő egyedül marad, és senkije nem lesz a világon.

Mi a véleményetek? Nem nagyon tudtam neki mit mondani rá :(

2017. nov. 5. 13:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%

Hugomat erre trenírozza anyám, hogy legyen, aki gondoskodik róluk!

25 èves, semmi èlete, mert anyám nem engedte el a kezèt. Egyedül egy èletkèptelen szr! Ő maga is olyan szemèlyisèg, hogy anyám simán elnyomja. Mèg szűz.

Bele sem merek gondolni mi lesz vele, ha anyámèk már nem lesznek.

2017. nov. 5. 15:03
 12/16 anonim ***** válasza:
74%
Gyereket akar es keresett ra egy jo indokot amit talán maga is elhisz. Te akarsz? Mert akkor el kéne kezdeni a projektet.. Nehogy mar túl késő legyen..
2017. nov. 5. 16:22
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy kell kimondott indok a gyerekvállaláshoz vagy hogy nem lehet egyszerre több indoka is az ösztöntől a szerelem, kíváncsiságon, kihíváson át a magánytól való félelemig vagy a társadalmi nyomásig. De az biztos, hogy a gyerek egy külön ember lesz és ha szereti, az ő érdekeit és álmait fogja támogatni és nem a sajátját erőlteti rá. A gyerek pedig tovább fogja vinni az anyagiakat, a genetikából valamit és azt, amennyire szerették. De hogy ezzel hogy fog sáfárkodni és mit hoz az élet, nem lehet tudni. Én is ismerek olyan öregeket, akik felépítették a többgenerációs családi házat, ahol nagy élet volt, de aztán a három gyerekből egy meghalt balesetben, kettő meg külföldön tanul ill. kiházasodott, az öregek meg egyik kórházban, a másik otthonban...
2017. nov. 5. 17:22
 14/16 A kérdező kommentje:

Én korábban is szerettem volna gyereket, de mivel ő nem akart, sosem erőltettem. Teljesen magától kezdett el beszélni erről a témáról.

Attól nem félek, hogy ne szeretné a gyereket feltétel nélkül, és ne nézné az ő érdekeit.

Tudom, hogy kicsi hülye összehasonlítás, de évek óta vannak állataink, akiket úgy imád, mintha a gyerekei lennének, és sokszor az ő érdekeiket a maga elé helyezi.

Azért úgy nem vállalna be ő sem egy gyereket, hogy tudja, hogy nem fogja szeretni, csak kell egy biztosíték... Nem ilyen.

2017. nov. 5. 17:41
 15/16 anonim ***** válasza:

Ez lehet egy indok amit leírtál kérdező, persze, de ne ez legyen az egyetlen érv a gyerek mellett és ne az elsődleges.

Ha úgy szeretnétek h igazi család legyetek, elfogadjátok h egész életre megváltozik az életetek, akkor érdemes belevágni.

Lehat hogy a párodnál az elmúlt időszak eseményei indítják be az anyai ösztönt, de az is lehet h hirtelen megijedt az előtte lévő idős emberek példáit látva és ez csak egy fellángolás a részéről. De legalább gondolkozik a dolgon, előbb-utóbb kristályosodni fog a dolog.

2017. nov. 5. 18:34
 16/16 anonim ***** válasza:

A lányom keresztanyja ez a kategória, mintha róla olvasnék.. ők addig jutottak, hogy szült egy gyerkőcöt 36 évesen és pont a héten koccolt le, hogy bocsika, neki ez nem pálya. Nem akart eredendően gyereket de jött egy kattanás, szült és most a tesóm fogja egyedül nevelni mert nem kell neki a gyerek. Majd látogatja és fizeti a gyerektartást..

gyereket meg nem azért vállal az ember, hogy legyen valaki, aki rá nyissa az ajtót idős korában..

2017. nov. 5. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!