Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy történettel írnám le a...

Egy történettel írnám le a problémámat. Lakótársakként laktam egy lánnyal, akivel néha néha együtt voltam, viszont a megbeszélt "fogamzásgátlót" nem használta tudtomon kívül, terhes lett, mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Mikor már megtudtam a terhességet, rögtön mondtam hogy csináljunk abortuszt, de nem lehetett mit tenni. Én nem akartam a gyermeket megtartani, se anyagi nehézségek, se albérlet, sem kapcsolat nélkül, szóval sehogy. tehát ebben a formában nagyon kihasználva érzem magam. Most a lány apasági perrel, gyámügyi eljárással, tartásdíj fizetési kötelezettséggel fenyeget. Esélyes hogy én vagyok az apa, viszont akaratomon kívüli terhességgel használta ezt ki.

Tudom felelőtlenség, meg stb, viszont azt szeretném megtudni hogy a követelt dolgok ellen van e valamilyen lehetőség? Nincs a nevemen a gyermek jelenleg, 6 hónapos.

2021. ápr. 13. 15:50
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem két lehetőséged van:

1. Elhúzol Honoluluba, vagy valami olyan helyre, ahol nem ér utol a ribi többé (a megyar bíróság sem)

2. A fizetésed bejelentett részét minél alacsonyabb arányúra kéred a munkáltatódnál, aztán pár hónap múlva kéred a bíróságot, h fix összegben állapítsa meg a gyerektartást. Bankszámládat havi átutalási megbízással terheled, és többé feléjük se nézel.

Ja, és nézz utána a vazektómiának, a gyakorlatban a világ legkényelmesebb módszere az ilyen "meghlepik" ellen. Az ára meg... igaz, külföldön tudod csak megcsináltatni, de simán kijön pár havi gyerektartásból.

2021. ápr. 14. 22:52
 52/53 anonim ***** válasza:
46%
Aki nem akar gyermeket, az védekezik. Ugyanolyan hibás vagy, mint a lány, aki átvert.
2021. máj. 2. 00:29
 53/53 anonim ***** válasza:
40%
Azért van némi különbség a kettő között, hiszen még gyilkosság esetén is különbséget tesz a törvény a gondatlanságból elkövetett meg az előre kiterveten között!
2021. máj. 2. 22:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!