Egy történettel írnám le a problémámat. Lakótársakként laktam egy lánnyal, akivel néha néha együtt voltam, viszont a megbeszélt "fogamzásgátlót" nem használta tudtomon kívül, terhes lett, mit tudok tenni?
Mikor már megtudtam a terhességet, rögtön mondtam hogy csináljunk abortuszt, de nem lehetett mit tenni. Én nem akartam a gyermeket megtartani, se anyagi nehézségek, se albérlet, sem kapcsolat nélkül, szóval sehogy. tehát ebben a formában nagyon kihasználva érzem magam. Most a lány apasági perrel, gyámügyi eljárással, tartásdíj fizetési kötelezettséggel fenyeget. Esélyes hogy én vagyok az apa, viszont akaratomon kívüli terhességgel használta ezt ki.
Tudom felelőtlenség, meg stb, viszont azt szeretném megtudni hogy a követelt dolgok ellen van e valamilyen lehetőség? Nincs a nevemen a gyermek jelenleg, 6 hónapos.
Akár tetszik, akár nem, a gyerekre HAVONTA kell tartásdíjat fizetned, méghozzá az ANYJÁNAK, ugyanis ö vesz a gyereknek kaját, ruhát, viszi orvoshoz, járatja iskolába, ami nincs ingyen. Mivel TE VAGY az apa, ezért jogilag köteles vagy hozzájárulni a felneveléséhez!
Ahhoz semmi közöd, hogy az anyának van-e tartozása, mennyi a jövedelme, stb, ez nem rád tartozik.
Olyan lehetöség meg SZERENCSÉRE nincs, hogy inkább valahol gyüjtögesd a tartásdíjat, amíg a gyerek 18 éves lesz. Egyrészt addig is szüksége van sok mindenre (kaja, ruha, taníttatás), másrészt az az összeg, amit most félretennél neki, 18 év múlva esetleg egy Mekis ebédre lesz elég, másra nem, harmadszor meg, amíg a pénz nálad van - akár a gyerek nevére is -, addig azzal te rendelkezel, magyarul bármikor elköltöd, senki nem tud beleszólni.
Egy esetben lett volna lehetőséged bármit tenni: az a védekezés.
Innentől az állam a gyerek érdekeit nézi, nem azt neked mi fér bele.
Nyilván nem legálisan léphetett volna a terhesség alatt, hanem alternatív módon. Ami ha kiderül, rizikós.
Szóval leginkább a megtermékenyítés előtt kellett volna jobban észnél a lenni. De nyílván nem te vagy a hibás ebben a felállásban, ha tényleg megbeszéltétek a védekezést. Ha esetleg van erre valami bizonyíték, pl chat beszélgetés, sms mentés, akkor azért egy konzultációt megérdemelne a dolog egy ügyvédnél.
Ok a kérdező balek volt, de ha most bizonyíték nélkül perkál, akkor is az.
Kérvényezz egy DNS tesztet, ezt lehetőleg írásban tedd meg a csaj felé (később hasznos lesz, ha húzza a dolgot). Amíg nem hajlandó a tesztre, egy fillért se adj.
Ha a DNS teszt alapján tiéd a gyerek, indítványozd, hogy lemondasz minden jogodról (egyszerűbb lesz, ha semmit nem szeretnél vele kezdeni), a kizárólagos felügyeleti jog legyen az anyjáé és bíróság határozza meg a jelenlegi bevételed alapján a gyerektartást. Ez általában egy nevetségesen karcsú összeg, ismerek olyat is, akinek mindössze 15 ezer forintot kell fizetnie, mert kb nem keres semmit hivatalosan. Utána ezt az összeget követhető formában, pl utalással teljesítsd minden hónapban, így onnantól téged semmivel nem tudnak elővenni. Ha kivárod, hogy téged pereljenek be, akkor mindezt ugyanúgy ki fogod fizetni, meg egy több százezres per és ügyvédi költséget, amit enélkül megspórolhatsz. Plusz így a számládról sem fogják tiltani a pénzt, arról rendelkezhetsz külön. Hidd el, hogy így jobban jársz.
Fölösleges ez a perpatvar, hogy miért nem védekezett, már ő is rájött, hogy gyökér volt, de az ilyen nőktől is elvenném a gyereket, aki csak felcsináltatja magát egy pancserral és nem gondol a gyerek jövőjére. Undorító mind a kettő.
"Egy esetben lett volna lehetőséged bármit tenni: az a védekezés."
Ez nem teljesen igaz azért. Tegyük fel a férfi gumit húz. Kiszakad a gumi. Akkor se kényszeríthet egy nőt abortuszra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!