Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy történettel írnám le a...

Egy történettel írnám le a problémámat. Lakótársakként laktam egy lánnyal, akivel néha néha együtt voltam, viszont a megbeszélt "fogamzásgátlót" nem használta tudtomon kívül, terhes lett, mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Mikor már megtudtam a terhességet, rögtön mondtam hogy csináljunk abortuszt, de nem lehetett mit tenni. Én nem akartam a gyermeket megtartani, se anyagi nehézségek, se albérlet, sem kapcsolat nélkül, szóval sehogy. tehát ebben a formában nagyon kihasználva érzem magam. Most a lány apasági perrel, gyámügyi eljárással, tartásdíj fizetési kötelezettséggel fenyeget. Esélyes hogy én vagyok az apa, viszont akaratomon kívüli terhességgel használta ezt ki.

Tudom felelőtlenség, meg stb, viszont azt szeretném megtudni hogy a követelt dolgok ellen van e valamilyen lehetőség? Nincs a nevemen a gyermek jelenleg, 6 hónapos.

2021. ápr. 13. 15:50
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
29%

Miért kell idiótának lenni? Nem arról volt szó, hogy a kérdező nem akart gumit húzni, meg nyavajgott, hogy "gumival szexelni olyan, mintha zokniban akarnál lábat mosni", meg ehhez hasonló idióta szövegek. Hanem a csaj mondta, hogy fogamzásgátlót szed. Most itt nyilván mindenki húz gumit, még akkor is, ha a felesége, elettársa, élete szerelme vagy alkalmi partnere azt mondja, hogy fogamzásgátlót szed? Vagy spirál van feltéve. Ti akkor is gumit húztok? Kissé szánalmas a csaj. Ha annyira a gyerek érdekeit nézné itt mindenki, mindenki abortuszt javasolt volna. Albérletbe, nulla élettapasztalattal, egy alkalmi szexkapcsolatba gyereket vállalni öngyilkosság.

"Ha valaki nem képes egy gyereket eltartani, felelősséget vállalni, az ne is szexeljen" kommenteket kivédve:

1. A szex nemcsak (!) a fajfenntartást szolgálja. Viszonylag ritkán közösülnek csak azért az emberek, hogy gyereket csináljanak.

2. Ha valaki soha nem akar gyereket, az akkor soha ne szexeljen?

DE! És itt jön a nagybetűs-felkiáltójeles de: DE!

Hiába egy nyomorult kis ribi a csaj, attól neked még kötelességeid vannak a gyerek felé. Gyerektartást kell fizetned. Nem kell vele foglalkoznod, nem kell kakis pelenkát cserélned, erre senki nem kötelezhet, lemondhatsz a láthatásról is, de a gyerektartást ugyanúgy kell fizetned. Csak akkor nem, ha találsz egy balekot, aki hajlandó nevére venni a babát.

2021. ápr. 13. 16:28
 12/54 anonim ***** válasza:
89%

"hanem a csaj mondta"

Na ez az, amit értelmes ember egy szexkapcsolatban nem hisz el. Nekem mondhatná akármelyik faszi, hogy majd kihúzza időben vagy el van kötve, vagy nem szexeltek vele, ha nem akar kotont húzni, vagy szedek tablettát. Ki a fene kockáztat egy szexkapcsolatban?

Nyilván a csaj szemét, gerinctelen, ez nem kérdés. De attól még a kérdező bizony egy idióta naiv hülye.

2021. ápr. 13. 16:32
 13/54 anonim ***** válasza:
76%
Nem, házasságban, élettársi kapcsolatban nem kell extra kotont húzni, mert jóesetbe ott ismeri egymást a 2 fél annyira hogy tudja, ha becsúszik egy gyerek akkor abortusz vagy nem, illetve hogy megbízhat-e a nőben. Nehogy már megvédd. Jó hogy a nevét tudja q csajnak, de nem húz gumit? Hagyjuk már! Hülye volt, megissza a levét. Ha meg nem képes felelősségteljesen szexelni, akkor ne szexeljen. Nem való csak arra éretteknek.
2021. ápr. 13. 16:32
 14/54 anonim ***** válasza:
81%
jajj szegény nem szereted a gumit? Hát most szeretheted minimum 21 évig fizetni a tartásdíjat gratulálok apuka.
2021. ápr. 13. 16:33
 15/54 anonim ***** válasza:
82%

11-es, hogy javasoljak abortuszt, ha 6 hónapos?

A követeltek ellen akar tenni valamit a kérdező vagyis nem akarja vállalni. Erre nem nagyon lehet mást írni, elég bicskanyitogató

2021. ápr. 13. 16:36
 16/54 A kérdező kommentje:
11-es köszi a választ. a helyzetet úgymond nehezíti hogy a lány hazaköltözött, tehát visszament az albiból a szülői házba, elég nagy a távolság így köztünk már, és ottvan a gyerkőc is. ha már így alakult 1-2 dologgal próbáltam segíteni őket, de nem tudok minden hónapban fix összeget fizetni... a másik hogy a lánynak van tartozása, asszem még valami providentes dolog. hajlandó lennék fizetni, de a gyereknek, nem az anyának. Szóval ha 18 lesz a gyerek akkor kapja meg azt amit addig fizettem neki. ilyesmire lehetőség esetleg?
2021. ápr. 13. 16:38
 17/54 anonim ***** válasza:
87%
És 18 éves koráig az étel, ruha, iskola, különóra, bérlet stb. nem kerül pénzbe?
2021. ápr. 13. 16:44
 18/54 anonim ***** válasza:
88%
És addig dögöljön éhen? A gyereknek ruhára, pelenkára, gyógyszerre, ételre van szüksége. Az a sząros havi 30e forint vagy amennyit megítélnek, épphogy csak fedezi a felét ennek, és közben végig az anyja gondoskodik róla. A gyereknek ellátásra van szüksége. Pont.
2021. ápr. 13. 16:53
 19/54 anonim ***** válasza:
80%
A többi válaszoló mindent leírt előttem. Arra esetleg nem gondoltál ha már így alakult akkor részt vegyél a gyerek életében? Mégiscsak a te gyereked is. Ha bebizonyosodik, hogy te vagy az apa, akkor élhetsz az apai jogaiddal. Nem az a kisgyerek tehet róla, hogy 2 felelőtlen ember szex kapcsolatából született.
2021. ápr. 13. 16:58
 20/54 anonim ***** válasza:
80%
B aszki, csináltál egy gyereket, vállald már a felelősséget, te bánat!! Senkit nem érdekel, hogy "te nem szereted a gumit", ha nem kell gyerek, húzz a farkadra, oszt pipa! Sokan leélnek egy életet azzal, hogy tudnak normálisan védekezni. Ismétlem: vállald a felelősséget!
2021. ápr. 13. 18:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!