Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A téma adott: gyerekvállalás....

A téma adott: gyerekvállalás. Miért? Minek? Megéri manapság?

Figyelt kérdés

Szóval 2021-et írunk. A legtöbb fiatal huszonéves manapság még mindig "mamahotelben" lakik, mert nincs lehetősége albérletbe költözni az elszálló árak miatt, amit a külföldiek okoznak (nem hibáztatom őket, ez egy természetes velejárója a kapitalizmusnak, ezzel csak azt akarom mondani, hogy olcsóbb már semmi sem lesz).

Manapság egy 300 ezer forintos fizetés is édeskevés ahhoz (szigorúan fejenként), hogy megfelelő alapot teremtsünk gyermekünknek, a családnak, és elegendő keretet biztosítsunk a közös családi házhoz. Tudván ezt úgy, hogy létezik olyan emner, aki még ma is 150 - 180 ezer forintokért gürizik éhbérért olyan munkát, ami fárasztó és baromira nem fizetik meg.

Hány olyan pár lehet, akik fejenként legalább 400-at keresnek, megfelelő szakma mellett megfelelő anyagi biztonságuk van a jövőre nézve, és AKARNAK is gyereket vállalni ebben a nem túl kedves világban? Ugyanis ott a másik oldal: az elmúlt 15 évben minden megváltozott.

Ha nem vagy elég pc, ha nem vagy elég liberális, ha nem éled a közösségi médiát, ha nincs instád, akkor egy utolsó senki vagy. Ha nem értesz egyet a mainstream gondolkodással, akkor kirekesztő, rasszista, náci, himsoviniszta és antikrisztus vagy. Az értékek elcsorbultak és az egész világ a tinderről és az instagramseggekről szól, ha nem éppen a feminizmusról, vagy a kirekesztés elleni szólamokról (amik már rég nem arról szólnak amiket a fogalom definiál).

Magyarországon nincs pénz, nem lehet jövőképed ha nincs egy sikerszakmád amiben jó is vagy. Ha beszélsz nyelvet, akkor ugyan elköltözhetsz, de vajon itthagyod-e a gyökereidet és megpattansz-e az országból az ismeretlenbe? Bár szakma nélkül, mosogatónak öngyilkosság kimenni bárhová is.

Mindezek tudatában ki az, aki bevállal egy gyermeket, aki 0-24ben sír, évekig semmi mást nem jelent csak terhet, ami mellett SEMMI ideje nincs az embernek - tehát megfosztva őt MINDEN szabadidejétől amit az anyagi stabilistásra, karrierjére fordíthatna, hogy ne dögöljenek éhen - és felvehessék a 10 milliós önerővel a 35 milliós hitelt 25 évre?

2021. febr. 7. 10:53
1 2 3 4 5 6
 11/55 A kérdező kommentje:

#1: Akkor ne olvasd el :) Megéri. Miért?

#3: igen, de ezzel is ez a probléma, hogy másra vagy utalva. Ha van pénzed ki tudod fizetni a sittert, nincs olyan hogy nem jön, vagy nem ér rá, vagy lemondja. Fel van bérelve, és csinálja a mukáját. De ez is pénzed

#4: ez egy gyönyörű idillikus kép, bár számomra rémálom. Nem éltek túl nagy lábon? Nem kerültetek olyan helyzetbe, amit ne tudtatok volna megoldani? Na én ezeket a bizonytala élethelyzeteket kerülném el, amennyire csak lehet. Amíg nincs olyan anyagi stabilitásom, amivel egyáltalán nem jöhetnek olyan hétköznapi problémák, amik megingathatnának, addig nem érzem biztonságban magam. De örülök, hogy te megtaláltad a boldogságod, és ha ez így nektek jó, az a legjobb.

#5: Lehet, hogy igazad van. Tényleg. Én személy szerint nem látom értelmét egy gyereknek, csak egy zavaró objektumot látok benne. Egyáltalán nem tudom átérezni a 4-es által leírtakat, habár teljes mértékben elfogadom.

#6: tehát azt mondod, hogy mindegy kivel, csak egy idő után mán' legyen egy gyerek mert ez dívik? Gondolom te képviseled a tipik / sztereotíp vadmagyar gondolkodást... azért kéne szaporodnom, hogy majd megemlékezzenek rólam? Nem azért, mert megtaláltam a másik felemet, életem szerelmét akivel sokasodni akarok? Ez teljesen független a kortól és az anyagi helyzettől szerintem...

#7: 31 vagyok. Ez nem egy nő ideálja, hanem ez lenne a normális: kemény munka után huszonévesen saját ház, és évente 2 külföldi nyaralás, és 3 éves autó a saját garázsodban. Miért? Mert megdolgoztál érte. Más kérdés, hogy itthon ha nincs mainstream munkád, akkor b*szhatod az egészet, mert nem fog összejönni. Ha ketten kerestek 1-1 milliót, CSAK akkor jön össze ez az álomvilág, ami nyugaton konkrétan HÉTKÖZNAPI. Igen jól olvastad, nyugaton ez teljesen hétköznapi.

"Azok a férfiak, akil meg jó apák lennének, nem kellenek nekik, mert albérletben élnek vagy otthon..."

Ezzel nem értek egyet, szerintem kicsit borúsan látod a világot. Azért nem minden nő "krva", és ennyire számító. A nő is ember, ugyan úgy ahogy a férfi, ergo hasonlóan gondolkodik. Más kérdés, hogy a szép nők tudják magukról, hogy szépek, és némely esetben kihasználják azt, hogy gyönyörűek.. de ezért ki hibáztatná őket? Lehet, hogy te is / én is ezt tennénk...

2021. febr. 7. 11:26
 12/55 A kérdező kommentje:
#9 te miről beszélsz? havi 160 jobb esetben egy törlesztő, 100 az egészséges kaja, akkor ott a benzin, rezsi, kondibérlet, ruházkodás és még egy percet nem szórakoztál, és a gyerek kiadásairól nem is beszéltünk. Ezek közül te melyiket tartod feleslegesnek? Hallgatlak.
2021. febr. 7. 11:27
 13/55 anonim ***** válasza:
87%
Nagyon béna provokátor vagy.
2021. febr. 7. 11:29
 14/55 anonim ***** válasza:
84%

9es vagyok!

Borzalmas rosszul gondolkozol!

Amúgy látom te nem szeretnèl gyereket.

Akkor miért érdekel, hogy más miért akar? Neked nem mindegy?

2021. febr. 7. 11:30
 15/55 anonim ***** válasza:
83%

Hál isten nem sokan vannak akik így gondolkodnak...

Én 26 vagyok, férjem 28. Én irodaban dolgozok/dolgoztam, férjem vállalkozó. Átlag olyan 600ezer a bevételünk havonta. Mégis segítség nélkül (illetve hitelt vettünk fel,nem pottyant az ölünkbe semmi, anyuci apuci 1 ft-ot nem adott bele) saját házunk van, 2 10évnél fiatalabb autónk, felújítás alatt vagyunk... van már egy 2éves fiunk, terhes vagyok a második babánkkal.

Amire kell, arra mindig telik.

Miért ne vallalhatnánk így gyereket? Miben fog hátrányt szenvedni? Semmiben...

Minket nem érdekel különösen a pénz. Amire kell, arra bőven elég, akkor mit stresszeljünk? Nem keresünk milliókat. És?

Boldogok vagyunk... ez ezerszer többet ér...

Arról meg caak saját maga tehet, aki nem tudja beosztani, nem tud semminek örülni besavanyodva él...

2021. febr. 7. 11:31
 16/55 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem a kérdező még nem találta meg az igazit. Nyilván csak attól érdemes gyereket vállalni...!
2021. febr. 7. 11:34
 17/55 anonim ***** válasza:
50%

9es vagyok!

Köszönöm utolsó!

Jó látni, hogy még vannak emberek, akik Magyarországon is tudnak érvènyesülni ès boldogok lenni!

2021. febr. 7. 11:34
 18/55 anonim ***** válasza:
71%

Mármint 15ösnek!

9es

2021. febr. 7. 11:35
 19/55 A kérdező kommentje:

#15: itt valami sántít, már ne haragudj...

összesen 600 ezer bevételből hogy fizetsz lakástörlesztőt, és hogy jutottál hozzá két 10 évnél fiatalabb autóhoz, úgy, hogy senki nem pottyantotta az öledbe? Ráadásul ott a gyerek, ami miatt az egyikőtök kiesett a melóból (feltételezem te), tehát lecsökkent a bevétel és megnőtt a kiadás is...

Nem kötözködöm, csak szeretném megérteni a managementet.

2021. febr. 7. 11:35
 20/55 anonim ***** válasza:
95%

Managementet 🤣🤣🤣

50ezer a törlesztőnk, pontosabban 47ezer...

Férjem autója mar megvolt, mikor összeköltöztünk, az enyémet ismerőstöl vettük 800ezerért, 4 részletben.

Én itthon vagyok gyeden. Kerek 100ezer ft-ot kapok, kiszámolhatod, férjem 500at keres... mig dolgoztam 200at hoztam haza.

Kiadás megnőtt. 10ezer forinttal, annyi a pelenka ára.. azon felül nincs (még) plussz kiadás a gyerekre. Nem értem mi lenne akkora extra kiadás...

Tehát a kölcsönünk 50ezer, férjem adója még 50, rezsi 40, kaja durván 100. Tankolás nekem kb 20ezer, férjemét nem számoljuk, azt a vállalkozasa fedezi... tehát 260ezer ft... maradt 340ezer arra, amire akarjuk....

15 voltam

2021. febr. 7. 11:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!