Miért volt régen elfogadható a verés? Mégis milyen szülő az aki képes megverni a gyerekét szíjjal vagy pálcával?
28, A verés nem nevel becsületes embert. Állíts elém egy embert aki azt mondja, hogy "Úgy örülök, hogy anyám megvert töbsször is mikor hibát követtem el gyerekként, ha nem tette volna, ma bankrabló lennék."
Mintha mi nem hibáztunk volna és nem féltünk volna hazamenni, hátha kikapunk a szülőktől, mert valami hülyeséget csináltunk. Gondolom mindenki nyugodtabban ment volna haza ha tudja, hogy otthon megértő emberek várják. Aki nem tud gyereket nevelni, az egyszerűen megveri, mert az sokkal egyszerűbb mint türelmesen elmagyarázni valamit egy gyereknek. A gyerek pedig sokszor nem is tudja miért kapta. Annyi marad meg neki, hogy nem hibázhat mert az nem fér bele. Magyarázatot pedig sose kap arra, hogy miért rossz az a dolog amit elkövetett. Sajnos túl sok szülő nézi le a saját gyerekét. "Ő még nem érti meg, minek magyarázzam el neki?" pedig igazából sokkal okosabb a gyerek, mint az ilyen szülő. Lehet az 2 éves,10, vagy 15. Ebben a korban a legfogékonyabb az agyuk, sokan pedig pont ilyenkor hanyagolják el őket. Később pedig csodálkoznak ha a gyerek leszarja őket. Aki szerint meg a veréssel gyereket tud "idomítani", annak meg elárulom, hogy a gyereked nem egy kutya és egy életre összetörheted a kirohanásaiddal. A kezét kevés lenne eltörni az ilyen szülőknek.
41
Itt vagyok én, itt van a családom. Én hálát adok anyámnak, hogy amikor kellett, kellően fenyített és megóvott így sok rossz döntéstől és visszafordított, amikor lefelé indultam az úton.
Én mindig tudtam miért kapom. Mert hazudtam, mert pofátlan voltam, mert láttam hallottam a filmekben a csúnya szavakat és hiába mondták sokezerszer, hogy nem szabad azokat mondani, én továbbra is mondtam. Mindig tudtam, hogy mit miért kaptam és igyekeztem többet nem el követni azokat a hibákat.
Csak itt az a kérdés, mért hazudik, lop, csal valaki.
Gyanús egy fegyelmezési spirálra.
Engem nem vertek, partnerkent vettek. Észrevették a kisebb csínyeket és akkor szépen elmagyarázták mért nem jó.
Én pl azért se loptam, mert a családi történetek között Anyu mesélt egy olyat, amikor a Nagypapa lophatott volna és nem tette és ő ezért büszke volt.
Ha van egy családi értékrend és foglalkoznak a gyerekkel, talán kevesebb olyan helyzet áll elő ahol verni kellene. Ha mégis rosszat tesz a gyerek, elég ráébreszteni, hogy mennyire és mért nem jó, hogy lehetne jóvá tenni stb.
47
Lopni én sem loptam. Velem rengeteget foglalkoztak de nagyon hiperaktív gyerek voltam és nagyon sok olyan embert ismertem, akik rossz hatással voltak rám.
Ha nem elég a rábeszélés, egy anyai pofon nem árt. Senki nem halt bele, szegényebb sem lett.
Szerintem meg ha valakit az térít helyes útra, hogy szíjjal megverik meg felpofozzák, akkor az nem azért fog maximum normálisabban viselkedni, mert agyban megtanul viselkedni, hanem azért, mert fél. Ha nem is nyíltan, de mélyen belül összeköti pl a cigizést a szíjjal veréssel, és max azért nem csinálja. Csak szerintem többet ér ha valaki azért nem csinál valamit, mert ő maga belátja miért nem jó az.
Pl volt hogy nem tanultunk dolgozatokra és 1-es lett, a szüleink sose vertek meg meg semmi, nem szóltak érte, de mi magunk rájöttünk, hogy na a nagy témazáróra viszont a múltkori 1-es miatt most jóval jobban fel kell készülni, dupla munka. Megtanultuk inkább, hogy érdemes folyamatosan jól teljesíteni és lelkiismeretesnek lenni.
Vagy pl volt olyan hogy nyáron a húgomnak egy buliban rácsaptam az ujjára egy csomagtartó ajtót és elég durván megsérült az ujja, a szüleim nem álltak neki megverni engem, én magamtól rájöttem, hogy hibáztam és magamtól átvállaltam a hugomra eső házimunka részt hetekre, meg megvettem neki a diákmunkás béremből a farmerdzsekit neki, amit szeretett volna..
Sorolhatnám még hetekig, senki nem azt mondta, hogy én angyal voltam, hanem azt, hogy ha nem kell a szülőtől rettegni akkor saját magadtól rá fogsz jönni a helyes viselkedésre, ha hagyja a szülő hogy gondolkodjál..
Tudod ez ugyanolyan, mint a kutyáknál. Sokan megverik a kutyát, és az attól behódol, de az nem azt jelenti, hogy a kutyában tisztelet alakult ki a gazda felé, hanem azt hogy fél tőle, és ha lehetősége lesz kitör. Nekem volt egy ismerősöm, ahol a férfi a kaukázusit lánccal verte, mert azt mondta majd ezzel betöri ettől fog viselkedni. Aha évekig félt is tőle a kutya, kerülte is, amúgy a család többi tagjával egy édes pofa volt, aztán a férfit egyszer mikor úgy közelített hozzá és rászólt erőteljesebben a 60 kilós kutya elkapta aztán lerendezte elég alaposan a csávót, nem sok bőr maradt rajta.
Na ugyanez van a gyerekverésnél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!