A bébikomp tényleg rossz? Régen állítólag minden gyerek hasznalta, milyen hatása lett a mai felnőttekre?
Szóval az alap szituáció az, hogy anyósom mondogatja, hogy szegény gyerek a hideg földön (van szőnyeg, es padlofutes is) kúszik, miért nem rakom már bébikompba. En mondtam, hogy Úgy hallottam káros, gyerekorvos is azt mondta napi max pár percet legyen benne es a úgyis legyen lent minél többet.
Anyósom meg a szomszedasszonya meg letamadtak, hogy hát régen minden gyerek benne volt még is tanultak járni hamar, meg erősödik benne a lábuk, stb.
Egyébként anyósod hagyja, hogy te döntsd el, addig is ő menjen el az ortopédiai szakrendelésre, és nézze meg mennyi fiatal ember (35-40-50 éves) küzd derék és gerincproblémákkal. A babádnak jó helye van a földön, a megfázás, illetve a felfázás nem úgy lesz, hogy a hideggel érintkezünk, hanem bakteriális fertőzés.
Anyósod, ahelyett, hogy téged próbál utasítgatni hozzateszem elavult és káros dolgokra, inkább aktualizálja a tudását.
Ezeknél a mozgásfejlődés dolgoknál nem csak az a kérdés, hogy vki nyomorék lesz-e, hanem hogy jó sportoló lesz-e, milyen lesz a mozgásfejlődése, mikor kap csípőprotétist stb
Nekem pl nagyon gyenge a mozgáskoordinációm. Pl
- nem tudok táncolni, sem leutánozni egy mozgást amit vki megmutat
- kínkeservesen tanulok autót vezetni mert nem tudok jól a két lábammal külön dolgozni, váltani, nem látom térben a helyzeteket
- egy kutyás sportot űzök most és 500x az én mozgásomat kell kijavítani
- kitűnő tanuló létemre egyest kaptam geometriából, egyszerűen nem látom hogy lesz vmi ha tükrözik, forgatják.
Emellett magas az IQ-m, végzettségem, jó a finom kézügyességem, családom van, de ízületi bajaim is amúgy.
Ezeknek a készségeknek egy része csecsemőkorban alakul.ki és később nem fejleszthető.
Igen, köszönöm a megerősítést. Utánaolvastam én is, valóban sok dologra lehet kihatással, nem fogom bébikompba rakni a fiam, bár nem is terveztem.
Az a baj, hogy szegény gyereket direkt járatni, meg állítgatni akarják. Megfogják, lábra álítják és szegény összerogy, mintha guggolna es ezzel buszkelkednek hogy milyen ugyes majdnem megall. Minden alkalommal elmondom, hogy hagyják abba ez nem jó neki, meg ez csak egy reflex, ha hozzaer a lába elkezd r7gdalozni, de le se sza.rnak.
Én nem bánom, ha láb alatt van, eljatszik szépen mellettem amíg dolgom van, ha nagyon nyusszog akkor berakom az etetoszekebe.
Mintha a 5-ost magamról írtam volna ( geometriát leszámítva)
Mozgásom nem szép, táncol i nem tudok, kéz lábkoordináci 0, labdajátékok nem mennek
" nem lett semmi bajom a bébikomptól"
Nyilván a szüleim akkor ezt nem tudták
Nem is világosítom fel őket, amikor azt mondják milyen szerencse, hogy nem lett bajom
/ azóta tudják, hogy káros/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!