Miért volt régen elfogadható a verés? Mégis milyen szülő az aki képes megverni a gyerekét szíjjal vagy pálcával?
30
Általánosítani nagyon tudsz. Ezt a marhaságot honnan vetted? A nagyszüleim, dédnagyszüleim, még a szüleim is így nőttek fel és egyik sem alkoholista. Honnan jön neked ez a beteg teória?
Elnézést, nem tudtam hogy Édesapád ezzel küzd. De az, hogy gyenge idegzetű és ezt így élte meg, még nem jelenti azt, hogy mindenki az alkoholt választotta a változtatások helyett.
Utólag is őszintén kívánom, hogy valahogy oldódjon meg a helyzeted, legyen melletted egy egészséges, gondoskodó szülő az öreg napjaiban és neked a nehéz pillanatban! :)
32
Nem általánosítani akarok, de a tapasztalatom az, hogy vidéken nagyobb az alkoholisták aránya az életkörülmények miatt is. Sokakat megnyomorított a kommunizmus, sokakat kizsákmányoltak, sokan mostoha körülmények közt kellett dolgozzanak, sokak nem kaptak kellő egészségügyi ellátást, és bizony nagyon sokuk mélyszegénységben kellett éljen egyik napról a másikra. Ez is lehet egy oka az alkoholizmus aki, de mégegyszer mondom, nem általánosítani akarok.
"Igen is kell" Látod kedves 27 ez a baj hogy szerinted ez oke hogy egy cigiért, hazugságért is megalázás verés jár egy gyereknek. Mert ha még 20adjára csinál ilyet de nem. Nem véletlenül hazudott a nagyapád mert a bizalom hírből sem ismert az ilyen környezetekben teljesen érthetően. Nekem is eltudták magyarázni hogy káros, büdös kirohad a fogam minek szokjak rá ha azt a pénzt félre is tehetem másra és érdekes emiatt soha nem gyújtottam rá pedig nem verték szét a s.ggem.
Ez tudod megint csak oda tartozik amit te is mondtál hogy a rossz jegyért túlzás megütni. Ugyanúgy mint a hazugságért. Valjuk be ha egy gyerek hazudik az azért van az esetek túl nyomó többségében mert fél a szülőtöl. Egy idő után ilyen miszlik pofozásokért szépen elrohad a kapcsolat és akkor majd lehet nézni hogy a hálátlan kölök sosem hív fel.
Azt megtudom érteni amikor azért kap pofont a gyerek mert már 5x üt bele a másikba és még mindig nem érti hogy nem szabad vagy 100x el volt mondva hogy ne tüzeskedjen a széna körül es ugyan úgy csinálja de ezért így? Kötve hiszem hogy ezt csak így lehet kezelni
34
Azért hazudott, mert minden gyermek hazudik, ha valami olyat tesz, amit titkolnia kell.
Hazugságért igenis meg kell ruházni. A hazugság lopás is egyben. Az ember bizalmát lopod el. Ne félj, mert aki kapott kettőt az anyjától, többet sosem hazudott.
Ja mert meg lett félemlítve. Mi se hazudtunk SOHA a szüleinknek, mert nem kellett. Hogy miért? Mert úgy neveltek minket kezdettől, hogy magadnak tanulsz nem nekünk, ha cigizni akarsz cigizzél, te egészséged azt teszed tönkre stb
Érdekes 4en vagyunk testvérek mind a négyünknek normális karrierje, házasága lett, stb nem lettünk drogos alkoholisták, nem kell szíjjal verni valakit azért hogy őszinte legyen, ha normális lesz és nem fél tőled nem kényszerül eleve hazugságra. Aki tiltva nevel, hazudni tanít!
Értem csak miért is kell titkolózni egy gyereknek? Mert a szülő megveri ha kiderül. Nem mondom hogy mindig de eleg sok esetben így van. Ne mond nekem hogy a bizalom csak akkor vész el ha hazudik a gyerek. Akkor is elvész ha a gyereknek minden mütyűrért jár a fenyítés vagy félnie kell a szülő haragjától.ok-okozat.
Továbbra is úgy tartom biztos van olyan helyzet amikor jogos de csak ha már minden kötél szakad. Nem oké ha valaki egyből ezt veszi elő. Láttam már mindkettőre példát a saját bőrömön tapasztaltam meg hogy apám is kapott rendesen és olyan ember is lett. A szüleim nagyszüleim mind rossz emlékként tekintenek erre vissza.ameddig csak bírjuk cérnával szerintem kíméljük meg a gyerekeinket a veréstől hacsak nem akarjuk megadni annak a lehetőségét hogy egy beszűkült szorongásos gátlásokkalteli felnőttet neveljünk.
36
Nem lett senki megfélemlítve. Az öreg azért hazudott mert tudta, hogy tilosat tesz. És szégyellte. Ez az ösztön.
37
Azért,mert tudja hogy tiltva van. A fegyelmezett gyermek tudja hol a határ. Ha a szülő így fegyelmezi, az az ő dolga.
Na ne mondd hogy ha apádtól kikapsz, rámegy az életed. Ez egy vicc...
Én feladom menthetetlen vagy. Bizonyára te sokkal jobban értesz hozzá mint a végzet szakemberek pszichológusok és persze az európai gyermek fenyítési tilalom törvény is csak viccből van😅
Válaszolva a fegyelmezett már rég rossz szó. Van önfegyelem és kontrol. Plusz ha láttál már gyereket nem, nem tudja hol a határ. Pont erről szól az első két évtized hogy feszegeti az ember a határait, dackorszak kiskamaszkor kamaszkor mond valamit? Gondolom nem mert fingod nincs arról hogyan működik egy gyerek.(megjegyzem, attól mert te is voltál gyerek nem, nem értesz hozzá)
a gyerekkor dolgai nem befolyásolják a felnőttkort. De! Méghozzá annyira hogyha egy kisgyerek sokat szopja az ujját valószínű felnőttként a körmét fogja rágni. Csak ennyire függ össze a gyerekkor a felnőttkorral de biztos nekünk pedag hallgatóknak tanítanak hülyeséget az egyetemen.
Volt osztálytársamat azért verte meg az apja mert összehányta a kocsit betegen és érdekesmód pánikbeteg lett 10en éves korára. Ha hánynia kell halál félelme van és volt hogy korházba került emiatt de továbbra is mondjuk azt hogy akkor lesz egészséges felnőtt valaki ha jól megverik🙂
Légyszi olvass utánna, kutass szakemberek véleménye után és ne beszélj f.szságokat mert nem mindegy hogy hogyan neveled a következő generációt.
Tessék kezdetnek itt egy lebutított cikk de ha nem csak a szád lenne a nagy hanem utánna járnál számtalan valós alátámasztással találsz kutatást, amiben ugyan erről van szó. Előre kössz! [link]
39
Hagyjuk ezeket a liberális törvénykezőket meg a nagy pszichológusok akik az életben nem láttak még gyermeket. Így nőtt fel egész Európa az elmúlt századokban és mégsem pusztult ki a kontinens.
Felneveltem három gyermeket (kettő az én gyermekem) , úgyhogy tudom hogy működnek a gyermekek és igenis érték hozzájuk.
A kamaszkor nem szabadul el és nem megy át rombolás a, ha megfelelő féken van tartva a gyerek. Én sem mentem át anno, a gyermekeim sem.
Én nem arról beszéltem hogy nem hát ki az életre. Hanem arról, hogy ne gondold, hogy akit megvert az anyja amikor rossz volt, abból depressziós alkoholista lesz. Mert akkor gyakorlatilag egész Európa az.
Másrészt ne a könyvekből tanuld a gyermeknevelést, mert az mind csak jól hangzó elmélet. Van gyermeked? Ha nincs, majd még fogod érteni miről beszélek.
Az osztály társad apja egy idióta vadember volt, ez kétségtelen. Ez nem normális dolog. De az jogos lett volna, ha szándékosan tesz kárt a kocsiban és megruházza az apja.
Én itt arról beszélek hogyha büntetésként, valódi rossz cselekedeteik ért kikapsz, nem azt hogyha a frusztrált apád rajtad vezeti le amit anyádon nem tud... Itt igazad van, ennek igen is marad nyoma, mert a gyerek tudja hogy ártatlanul szenved és pánikbeteg lesz mert folyton fenyegetve érzi magát.
Nem olvasok ilyesmit, nem érdekel. Majd az unokáim lesznek a következők, akiket nevelni kell és megvannak a jól bevált módszereim. Sosem vertem a gyermekemet vagy szíjaztam meg őket, de egy-egy észheztérítő pofont vagy a fiam egy jó seggberúgást kapott szemtelen viselkedés meg tiszteletlenség miatt idegenekkel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!