Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érzik gyermektelenek,...

Miért érzik gyermektelenek, hogy okosabbak a gyerekeseknél?

Figyelt kérdés
Sokszor látom itt azt, hogy olyanok oktatnak ki, szólnak le anyákat, akiknek nincs gyereke. És ha azt mondják nekik, hogy te ezt nem érted akkor azt mondják hogy ez csak gyenge kifogás. Tényleg azt hiszik, hogy ők aztán tökéletesen csinálnának mindent.
2020. aug. 25. 12:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%

9-es vagyok, újrafogalmazom az egészet, mert tökre rosszul írtam :D :D

Szóval igen, én is azt tapasztalom magamon most várandósan (és tapasztaltam teherbeesés előtt), hogy mindig a gyermekesek tapintatlanok és okoskodnak.

Ők kérdezgetik folyton, hogy mikor lesz már gyerek és kezdenek el kéretlen tanácsokat osztogatni meg beleszólni, ha kiderül, hogy jön a baba.

A gyermekesek 90%-a úgy érzi, ők már egy külön, magasabb rendű kaszt, mert gyerekük van, és imádják ezt érzékeltetni.

2020. aug. 25. 13:53
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Miért érzik úgy bizinyos emberek, hogy okosabbak másoknál?

Így jó a kérdésed. Nem függ az utódok számától.

2020. aug. 25. 13:54
 13/20 anonim ***** válasza:
89%

Nekem vannak gyerekeim,mégis a kéretlen tanácsokat mind-mind szintén szülőktől kaptam.

Messzire kerülöm az ilyen baba-mama csoportokat is,meg fórumokat ,borzasztó ahogy képesek a frusztrált nők egymással viselkedni..

2020. aug. 25. 14:53
 14/20 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem meg a gyerektelenek sokkal tapintatosabbak és kétszer meggondolják mit mondjanak.

Ellenben azt látom, hogy a gyerekesek vadidegen embereket oktatnak ki pl instán is. Szerintem hátborzongató.

2020. aug. 25. 15:04
 15/20 anonim ***** válasza:
92%

Soha senkinek nem adtam kéretlen tanácsot, de amíg gyerektelen voltam, erősen megvolt a véleményem mások gyerekneveléséről. Most, hogy 2 gyerekem van, már a csendes véleményalkotást is befejeztem, mert soha senki sem volt az én bőrömben az én gyerekeimmel és én sem voltam viszont máséban. Amíg egy szülő a legjobbra törekszik, addig "elég jó szülő", ahogy Vekerdy mondaná.

Ha valaki tanácsot kér, akkor is csak azt szoktam elmondani, hogy nekünk mi vált be és hangsúlyozom, hogy semmi sem garantálja másnál is a sikert, mert nem vagyunk egyformák.

2020. aug. 25. 15:56
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Én gyerektelen vagyok, nem szoktam soha beszólni senkinek, sem gyerekesnek, sem gyerektelennek. A saját tapasztalom a következő: nekem a gyerekes ismerőeim tették fel még csak idáig azt a pofátlan kérdést, hogy nekem mikor lesz (mi közük hozzá, ugye?), meg hogy ne várjak ám sokat vele stb.

Azt is látom, hogy akik ismertebbek pl. Instán és megszületett a kisbabájuk, néhány kép alatt egyes anyák olyat megengednek maguknak, hogy csak nézek. Belekötnek a posztolóba, hogy minek visel alapozót kisbaba mellett, miért olyan színűre festik a gyerekszoba falát, miért így teszik a gyereket az ágyba és még jó pár dolog, amihez az ég világon semmi közük és nem is kérdezte róluk őket senki.

Én azt látom, hogy a gyerekteleneknek erről a jelenségről van meg inkább a véleményük, sajnos nagyon sok nő végtelenül arrogáns lesz, miután gyereke születik.

2020. aug. 25. 16:41
 17/20 anonim ***** válasza:
88%
Hát szerintem meg pont fordítva van. A gyerekesek hiszik azt, hogy ők mindig mindenkinél mindent jobban tudnak, csak mert szültek. És akkor még a vérmamikról ne is beszéljünk!
2020. aug. 25. 17:08
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

#13 vagyok,és nagyon egyetértek veled 16-os .

Sokan ha meg tudtak csinálni egy gyereket ,már valami felsőbbrendű entitásnak képzelik magukat :D A másik kedvencem,hogy folyamatosan a negativitás árad belőlük,pl a mai napig kapom a beszólásokat, hogy "jó" nekem,hogy ilyen jóleveltek a gyerekeim,szerencsém volt,de majd a következővel meglátom milyen rossz lesz ..

Emlékszem anno elmentem valami ringatóra vagy mi az istenre,ott is a foglalkozás előtt/után másról sem ment a téma,minthogy akinek jól alszik a gyereke,az ne féljen majd meglátja 1-2-3-x hónap múlva :D

Rokonoktól semmi mást nem kapok,csak hogy várjam ki mennyire rossz lesz nekem,amikor dackorszak lesz (elmúlt) ,jaaaj csak szerencsém volt,majd várjam meg míg kamaszok lesznek ,és így tovább ..

Komolyan néha az az érzésem egy csomó embernek azért kell gyerek,hogy legyen mire panaszkodnia ,ahelyett,hogy élvezné az életet velük . Amúgy panaszkodjanak ,nincs vele gondom,de hogy rám akarják erőltetni ezt a negatív,világvége hozzállást attól rosszul vagyok .Igaz,ez már az első terhességemnél elkezdődött ,kéretlenül is traktálják az embert,hogy ők mennyit szenvedtek ,mennyire rossz volt nekik ,és csak várjam ki ,majd nekem is az lesz. Ha meg átvészelted a rosszulléteket jönnek a szülés horror sztorik ,merta kedves édesanyáknak lételemük egy mindenórás kismamát rémisztgetni az eltúlzott és kamu történeteikkel,kéretlenül :D Szerintem titokban még reménykednek is benne,hogy neked az övékénél is rosszabb lesz :D Na hát én ezért kerülöm az ilyen társaságot..és tisztelet a kivételnek,biztos vannak normális csoportok,igaz én nem találtam,és már nem is aktuális.

És ezt mind anyáktól jön,a gyerek nélküli barátaim,ismerőseim mind maximum érdeklődnek és örülnek ha közös programra megyünk :D

2020. aug. 25. 17:14
 19/20 anonim ***** válasza:
84%

Na igen, arról nem beszélve, hogy a gyerekesek azt hiszik, mindent csak úgy lehet csinálni, ahogy ők.

Úgy tervezed még várandósan, hogy nem adsz édességet az gyerekednek 1,5-2 éves koráig vagy nem engeded tabletezni/tévézni vagy megpróbálod majd rászokatni, hogy egyedül is eljátsszon..?

Merd ezt megemlíteni egy gyerekesnek, 90%-uk felsőbbrendűen leszól, hogy "Na, majd meglátod, nem úgy megy az, majd ha gyereked lesz, masképp gondolod..."

Folyton azt próbálják sugallni, hogy nem lehet másképp/jobban csinálni, mint ők szokták.

2020. aug. 25. 17:20
 20/20 anonim ***** válasza:
Azért az éremnek 2 oldala van. Annál sincs ott a bölcsek köve, aki tegnap szülte az első gyerekét. Azt sem kell hinni, hogy szüléssel automatikusan jár az orvosi, pedagógiai és pszichológia diploma. Egyébként pedig igenis lehetnek dolgok, amit egy kívülálló jobban tudhat, nem azért, mert okosabb, hanem mert nem elfogult.
2020. aug. 26. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!