Miért érzik gyermektelenek, hogy okosabbak a gyerekeseknél?
Amiért a sört vedelő, kanapén fetrengő férfiak is jobban le tudnának vezetni egy focimeccset, mint a bíró.
(Amúgy szerintem a gyerekes anyukák ugyanúgy mindent jobban tudnak, nekem velük is tele a hócipőm)
Én hányszor megkaptam a "neked nincs gyereked, te ezt nem értheted, mekkora áldozat felnevelni egy gyereket" rinyát. Ha minden alkalommal kaptam volna ekkor 100 forintot, már multimilliárdos lennék. Aki meg áldozatnak éli meg az anyaságot, az nem való szülőnek!
Egy gyermektelen
Hülyeség az, hogy ha valakinek nincs gyereke, akkor egyáltalán nem érthet a gyerekneveléshez vagy nem lehetnek jó meglátásai, tapasztalatai, pláne, ha sokat mozog gyerekek között.
Egy gyermektelen sokszor jobban rálát kívülállóként bizonyos dolgokra, mint a gyerekesek, akik pont ezt a "neked még nincs gyereked, nem tudhatod" szöveget használják kifogásként a lustaságukra, tudatlanságukra vagy életképtelenségükre.
Engem az zavar, ha tenyleg hozzáértés nélkül, indulatból mondanak dolgokat. Általánosan.
Pl tipikus példa a dackorszakos kisgyerek és anyjának leszólására, hogy na, adni kellene neki 2 pofont és észhez térne.
Amúgy igen, én is azt tapasztalom magamon most várandósan (és tapasztaltam teherbeesés előtt), hogy mindig a gyermektelenek tapintatlanok és okoskodnak.
Ők kérdezgetik folyton, hogy mikor lesz már gyerek és kezdenek el kéretlen tanácsokat osztogatni meg beleszólni, ha kiderül, hogy jön a baba.
A gyermektelenek 90%-a úgy érzi, ők már egy külön, magasabb rendű kaszt, mert gyerekük van, és imádják ezt érzékeltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!