Lehet boldog egy gyermektelen nő, és lehet boldogtalan egy anya?
A boldogság alatt most az általános jól létet értem, nem azt, amikor egy tragédia, vagy nagy szerencse miatt valaki boldog/boldogtalan átmenetileg.
Mennyire függ össze ez az elégedettség, életszeretet a gyerekvállalással?
Szerintem nem azzal függ össze, hogy valakinek simán csak lett-e gyereke.
Szerintem az összefüggés inkább ott van, hogy valakinek azért lett vagy nem lett gyereke, mert úgy döntött, vagy valami körülmény miatt, esetleg véletlenül.
Gondolj bele, például ha valakinek kiveszik a méhét és soha nem lehet gyereke, összehasonlítva azzal, aki tudatos gyermektelen, és éli világát.
Vagy a gyermekre vágyó anyát, aki meg is fogan, összehasonlítva azzal, aki véletlenül lett terhes, és valamiért meg is tartja, például lelkiismereti okból, de annyira nem örül neki.
Szerintem ezen múlik. Ráadásul az ember folyton változóban van, aki egyik nap nem boldog, másnapra az lehet. Ez nem ilyen konstans állapot.
egyértelműen igen
semennyire nem függ össze
így és úgy is lehet teljes, boldog és kiegyensúlyozott életed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!