Ismertek tudatosan gyermektelen embereket? Van közetetek tudatosan gyermektelen?
Érdekelne , hogy ismertek e tudatosan gyermektelen embereket , esetleg párokat. Megbánták e eddig ( gondolok itt fiatalabbakra is , nem csak 60+-ra ) , vagy pedig nem ?
Aki pedig tudatosan gyermektelen , miért döntött így ? A környezet nem próbál titeket ráerőltetni a tömeg akaratára ? Ha van párotok , ő is egyetért ezzel , vagy csak beletörődött ?
Válaszokat előre is köszönöm !
Sógoromék
Sógorom nem akart, párja el is hagyta 7 év után.
Lett új párja.
Vele sem akart, de úgy voltak, ha jön akkor jön, nem görcsóltek rá a védekezésre/ megszakítás/
De majdnem vitték a lakást ( deviza) úgyh azért nem lett volna jó..
Mire kilábaltak a párja 40 felett.de nem is akartak tulajdonképpen.
Megbánás.
Nem tudom.
Sógoromon lárom, amikor a lábyunkkal van (1,5 éves) meg amikor terhes voltam.
Odavan a gyerekért.
Párja kb fél éve elsírta nekem magát, hogy tuja, hogy nem akartak, meg nem volt alkalmas az idő, de a sóhoromon látja, hogy kellett volna neki.
Ő sajnálja, hogy nem lett neki, most már nem is akarna józan ésszel /egészsége miatt -endometriozis-és a kora miatt sem/
Szóval kívülről én azt mondom, nekik nem lett volna való a gyerek a mostani életvitelükhöz,, de ha lett volna, lehet megváltoztak volna, sőt biztosan.
Sokan lobbiztak náluk amúgx
Anyósommal az élen
1.
Miért: Mert nem érdekel, nem látok gyönyört egyetlen percében sem annak, amit egy gyerek tud adni. Sem babakorában, sem a későbbiekben. Egyszerűen nem érdekel és tehernek érezném. De ha akarod kifejtem, de bővebben 30 mondat is lenne vagy több...
Többiek: Mást sem csinálnak csak rá próbálnak beszélni. De már el tudom ezt engedni, és nem rágörcsölni, vagy érezni ennek a nyomását. Megfigyelem milyen emberek mondják ezt (pl: aki csalja a feleségét, vagy olyan akinek a férje életébe 30 percnél nem foglalkozott a gyerekével, vagy akinek a gyerek úgy beszél vele, ha nem kap meg valamit, hogy :te büdöskrv, meg megveszed nekem ezt, mert azt mondtam, stb). Olyan emberek szavára nem adok akiknek a saját háza körül kéne sepregetnie. Akiknél nincs ilyen helyzet sem érdekelnek, mert nem én vagyok, nem járt a cipőmben, nem gondolkodott a fejemmel. Nem értheti. Ha nyomul, akkor paraszt vagyok és bunkó és visszaoltom, akkor elnyugszanak.
Párkapcsolat: Ez lehet rá fog menni, de még nemtudom. 5 éven belül kiderül.
Én ha lehetném már elköttettem volna magam.
32/F
Köszönöm a válaszokat !
#6 - Egyetértek a felsoroltakkal . Nagyon is tudok azonosulni velük .
Én és a párom. De közvetlen ismerősi körben két tudatosan gyerektelen pár is van és kicsit sem bánják.
Mi a 30as éveinek elején vagyunk, 12 éve együtt vagyunk a mára már férjemmel és tökéletesen jó az életünk így gyerek nélkül.
Egyetlen porcikám nem vágyik rá, a hideg ráz az egésztől, semmi kedvem feladni az egész eddigi nyugodt, szabad életemet, hogy cserébe sz*aros pelenkákat cserelgessek, évekig ne aludjak, kitegyem a testem a terhesség és a brutál fájdalmas szülés viszontagságainak. Arról nem beszélve, hogy iszonyat sok pénz, amit sokkal jobb helyre is tudnánk költeni és egy egész életre szóló felelősségű onnantól a te életed megszűnik és mindig csak a gyerek, gyerek, gyerek.
Millió ok van még, de az túl hosszú lenne, szerintem ennyi is elég.
Kb. 5 éve vagyok így.
Előtte megfelelő partner nem volt hozzá, most már inkább az előnyeit látom, már nem is szeretnék (idősnek tartom magam hozzá, noha manapság szülnek nálam idősebbek is). A környezet nem szól bele, de olyan családtagom is van, aki kifejezetten támogat - nem mintha igényelném, az én dolgom.
Jelenleg nincs párom, részben azért, mert a korombeli férfiak nagy része (legalábbis, akiket megismertem) még akar gyereket. De nem bánom, ezért nem fogom meggondolni magam.
A 2 legjobb barátnőm. A lehető legtávolabb áll tőlük a gyerek, pedig mindketten hosszú kapcsolatban vannak, évek óta jegyben járnak. Nem is vágynak rá, az egyikőjük h-p reggeltől estig dolgozik, az egészségügyi állapota is mindig rossz volt, a másiknak meg így ideális.
Plussz tőlem is mindig csak a rosszakat hallják a gyerekekről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!