Húszas éveitek végén járó gyerektelenek! Hogyan élitek meg az örökös szekálást? Számít-e nektek, hogy milyen anyagi helyzetbe vállatok gyereket?
én megértem, ha valaki nem vállal gyereket ennyi idősen mert anyagilag nem teheti meg.
Viszont az is szomorú, hogy 8 év telt el az érettségi óta és még mindig tanulsz...mármint értem hogy azért tanulj hogy utána jó melód legyen, csak szomorú hogy olyan a rendszer hogy ezt 4 évbe nem lehet belesűríteni...vagy bele lehet csak jól kell választani?! Nem tudom. Én okjt választottam, 2 év alatt letudtam, lett egy szakmám amivel már 4 évvel ezelőtt is 400-500 ezret kerestem havonta. A férjemnek szintén csak szaklevele van, ő most a dupláját keresi ennek egyetem nélkül, IT szektorban. szóval talán igen, jól kell választani, mondanom sem kell, ennek köszönhetően 27 voltam mikor gyereket vállaltam, míg sok osztálytársam akkor csinálta a második diplomáját (vagy az elsőt még..) és most sehol sincs jobb állásuk mint nekem...szóval inkább úgy gondolom, amit írsz, az csak félig igaz, valahol mindenki felelős azért, hogy hol tart ennyi idősen, és bizony jó adag ráérősség is van abban, hogy a mai fiatalok nagyrésze csak 35 vagy azon túl vállal gyereket.
Már ne is haragudj, első hozzászóló, de 19 évesen senki nem mondja el, hogy ezzel meg ezzel szarul fogsz keresni. Agráron szakon végeztem, utána kicsit több mint 2 évig dolgoztam a szakmámban. Nőként vagy közalkalmazottként tudtam volna elhelyezkedni, vagy a lakhelyemtől baromi messze. Így érthető, hogy inkább visszaültem az iskolába, nappalira, mert az nem fizetős, mellette dolgoztam. Nem hiszem, hogy a hozzáállásommal van baj. És term.tud területen csinálom az Msc-t, szóval a doktori is képben van, ott viszont már szép az ösztöndíj + ha mellé alkalmaz az intézet (iskolával együttműködési megállapodásban). Nem csak a pénzről szól, nagyon is szeretem.
De ha csak a kényelemről szólna, miért baj az akárkinek, hogy más mikor vállal gyereket? Mi a ló***ért hiszi bárki, hogy a gyerekvállalás ténye valami elidegeníthetetlen bölcsességgel ruházza föl, hogy ítélkezzen afelett, aki nem vállal, vagy egyet vállal? És pláne, miért fájdalom az másoknan, ha valaki 30-on fölül vállal? Miért kell egyáltalán ennek beszédtémának lenni egy főnök-alkalmazott viszonyban, amikor tudja, hogy miért tanulok, tudja, hogy mennyit keresek, meg úgy egyáltalán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!