Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Húszas éveitek végén járó...

Húszas éveitek végén járó gyerektelenek! Hogyan élitek meg az örökös szekálást? Számít-e nektek, hogy milyen anyagi helyzetbe vállatok gyereket?

Figyelt kérdés
A főnökömnek 3 gyereke van. Gyakorlatilag milliomos, tehát nem volt gond őket felnevelni, állandóan utazgatnak, mindegyikőjüknek drága hobbi (versenybicikli, motor, lovaglás, snowbord, ilyenek). Az én fizum 4 órában kb 60ezer egy hónapban. Van pofája megkérdezni miért nem akarunk még gyereket a párommal, mikor mondom, hogy kicsit jobb anyagi helyzetre és egzisztenciára gyúrunk meg előadja, hogy úgysem lesz sose elég nekünk és kicsúszok az időből (27! vagyok). Mikor mondtam, hogy ha maradnak ilyenek az anyagiak, akkor nem lesz gyerek, akár egyáltalán, de ha lesz is egy lesz, egyenesen nekem esett, hogy az ilyen nők miatt fogy a magyar... Hozzá tartozik, hogy Msc-vel végzek tavasszal. Suli mellett (nappalis) dolgozom, de ha nem suliznék, akkor is csak 4 órában alkalmazna, nyilván amint végzek húzok innen. De akkor sem fogok az első évben gyereket vállalni! Miért kell azt lenézni, aki tudatosan vállal gyereket? Ha egyet, akkor egyet, ha ennyi fér bele! Igenis, én jómódban szeretnék élni, és ezt nem kívánom feladni azért, hogy "szaporodjon a magyar". Mi ez már, hogy mindenki bele akar ugatni ebbe? Minden párommal kapartunk össze eddig, szerencsések vagyunk, mert jól haladunk, de nem is kívánjuk lejjebb adni. Nem arról van szó, hogy lenézem, aki szerényen él, mert az én és az ő családja is szerényen élt, de mi köze bárkinek ahhoz, hogy hogyan alakítom az életem? Ez a fogy a magyar duma meg végképp kiakaszt. Mikor jönnek már rá az emberek, hogy előtakarékoskodni kell, nem az utódnemzedékre lőcsölni a terheket? Kiborítanak ezek a dumák. Mikor lesz már ennek a sötétségnek vége?

2018. febr. 22. 18:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Oké, ideges vagy, de mit érsz itt most ezzel? Gyereknevelés topikban hőbörögsz, hogy a főnököd beszólt. És? Sokszor a családos nőket is baxogatják a 30-as korukban még mindig iskolába járó, dizsiben a picájukat rázó szinglik. Ez van. Emiatt felesleges itt dühöngened, nem lesz jobb neked. Vagy mondjuk meg a főninek, hogy ne szekáljon?!
2018. febr. 22. 19:58
 12/17 A kérdező kommentje:

"Oké, ideges vagy, de mit érsz itt most ezzel? Gyereknevelés topikban hőbörögsz, hogy a főnököd beszólt. És? Sokszor a családos nőket is baxogatják a 30-as korukban még mindig iskolába járó, dizsiben a picájukat rázó szinglik. Ez van. Emiatt felesleges itt dühöngened, nem lesz jobb neked. Vagy mondjuk meg a főninek, hogy ne szekáljon?!"

Ez itt gyakorlatilag egy fórum. A kérdés azokhoz szólt, akiket érint a probléma, feltételezem a sértett hangvételedből, hogy téged nem érint. A történetet nem azért írtam le, hogy "bevédjetek" a "főninél", csupán, hogy szemléltesse a helyzetet.

Szóval...minek is írtál te ide?

2018. febr. 22. 20:11
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

A törvény Írja elő h semmi köze a maganeletedhez!

Namármost ha engem kérdez a főnök olyan témával kacsolatban ami nem tartozik rá (meg eleve nem a munkához köthető) akkor csak annyit válaszoltam volna h majd egyszer igen szeretnénk.de h most askalodjon a magánéletemben.....

Amúgy meg mindenkinek a saját dolga mikor hogyan miert lesz gyereke.engem mindig is hidegen hagyott ez az egész :D

2018. febr. 22. 20:46
 14/17 anonim ***** válasza:
97%
Nyugodtan közöld vele, hogy ennyi pénzből nem hogy gyereket, de egy cserép muskátlit sem vállal be felelős ember.
2018. febr. 22. 22:09
 15/17 anonim ***** válasza:
85%

Ne foglalkozz vele. Ha lenne gyerek, akkor meg azzal csesztetnének, hogy miért nem jön a második, és ha esetleg azt mondod, hogy lehet, hogy nem is lesz, akkor te leszel a vasorrú bába és a rossz szülő..

Én 28 vagyok, szintén nincs gyerek. Egyrészt, mert még nem vagyunk házasok a párommal és házasságon kívül nem szeretnék. Másrészt utána sem biztos, hogy szeretnék. Anyagilag megtehetném, nem azzal van a baj. Csak egyszerűen nem hiányzik a gyerek az életemből és nem vagyok biztos, hogy jó szülő lennék.

Barátnőm már 5 éve volt házas, mikor gyerek is lett. Akkor volt 30. Neki is sokat beszóltak, hogy hol késik a kölyök. Szegény, teljesen ki volt borulva, mert sokáig azért nem jött, mert szerettek volna, csak nem jött össze, majd egyszer elvetélt. Senkinek semmi köze ehhez. Az emberek bele se gondolnak, hogy az ilyen kérdésekkel mit okoznak...

2018. febr. 23. 13:52
 16/17 anonim válasza:
Már nem kötekedèsből, mondom de én egy szimpla vàlaszt adtam volna neki... Amikor lesz akkor lesz gyermek,.. Ennyi a válasz nem felhozni az anyagiakat, attól még nem fogja megemelni a fiizud.....
2018. márc. 13. 12:21
 17/17 anonim ***** válasza:
91%

Sajnos ilyenkor a főnöknek nem lehet megmondani,hogy azért fogy a magyar,mert az ilyenek,mint ő 10-szeresen életszínvonalon élnek,de bért sosem fognak emelni,mert 11-szeresen életszínvonalon szeretnének élni jövőre.

Az ilyen embereknek semmi realitásérzéke nincs arról,hogy mi az élet.

2018. márc. 20. 06:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!