Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ismertek tudatosan gyermektele...

Ismertek tudatosan gyermektelen embereket? Van közetetek tudatosan gyermektelen?

Figyelt kérdés

Érdekelne , hogy ismertek e tudatosan gyermektelen embereket , esetleg párokat. Megbánták e eddig ( gondolok itt fiatalabbakra is , nem csak 60+-ra ) , vagy pedig nem ?

Aki pedig tudatosan gyermektelen , miért döntött így ? A környezet nem próbál titeket ráerőltetni a tömeg akaratára ? Ha van párotok , ő is egyetért ezzel , vagy csak beletörődött ?

Válaszokat előre is köszönöm !

2019. nov. 3. 20:07
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
19%

Igen.

Az egyik meg is bánta, de már késő neki.

A másik meg szépen becsavarodott és öreg korára magára maradt. Ő nem bánta meg, de látszik rajta, hogy nem százas és jobb is, hogy ő nem szült.

2019. nov. 3. 20:59
 12/26 anonim ***** válasza:
76%

Igen, ismerek.

A kereszt szüleim nem szeretnének. De nem volt ez mindig így.

Keresztanyukam egyben az unokanoverem is.

30 évesen álltak neki, h na akkor legyen baba.

Lombik kellett, volt is 3.egyik sem sikerült.

Aztan unokabátyám beteg lett, rákos. Azt mondta a Keresztanyukam, ha rendbe jött az öccse, akkor újra neki állnak.. Meghalt 37 évesen, ekkor volt 38 Keresztanyukam..

Most 46, nem bánják h nem lett gyerek, mert a mai napig gyászban él és nemtud gondolni sem gyerekre. De amúgy imádja a gyerekeket 1-4 osztalyig tanít, mint matek és rajz tanár.

2019. nov. 3. 21:10
 13/26 anonim ***** válasza:
32%
Olyat ismerek, aki mindig hangoztatta, hogy nem akar gyereket..aztán 42 évesen bekattant neki vakami és szült is 1 kisfiút.
2019. nov. 3. 21:29
 14/26 anonim ***** válasza:
40%
Az összes olyan ismerősöm, akitől valaha azt hallottam, hogy biztos hogy nem lesz gyereke, az utolsó pillanatban meggondolta magát.
2019. nov. 3. 22:02
 15/26 anonim ***** válasza:
68%

Az én környezetemben sok ilyen van és egyik sem gondolta meg magát, a többségük már 50+-os és kicsit sem bánják. Nekik így felel meg.

Én hasonlóan vagyok ezzel, szerencsére a férjem pontosan ugyanúgy érez a téma iránt. 15 éve vagyunk együtt, ebből 10 éve házasok és imádjuk az életünket, a világ összes kincséért sem szülnék. Amióta az eszemet tudom ezt vallom és ez napról-napra, évről-évre egyre csak biztosabb lett, látva a környezetemben lévő gyerekes ismerősöket, hogy mennyit szenvednek, idegeskednek, aggódnak és veszekednek a gyerek miatt.. Hát nekem ez a hátam közepére sem hiányzott. Mikor mentem az utcán vagy bementem egy boltba, bankba és mindenhol neveletlen, hisztis, földön fetrengő, visító kölyköket láttam, huuh hát összetettem a két kezem, hogy engem nem vár odahaza egy ilyen miniszörny..

Az okokba pedig bele se megyek, mert annak egy kisebb regény lenne a vége, de itt jó párat felsoroltak.

2019. nov. 3. 22:31
 16/26 anonim ***** válasza:
33%
Nekem két olyan ismerősöm van akik nem akartak, aztán meggondolták magukat és 40 körül mégis szültek. Mit ne mondjak inkább ne tették volna.. Véleményem szerint egyiknek sem való gyerek. Nem véletlenül nem is akartak...
2019. nov. 4. 11:56
 17/26 anonim ***** válasza:
71%

45N vagyok, soha nem vágytam gyerekre, vagy családra.

Ráadásul semmiféle racionális indok nem szólt mellette - ellene viszont rengeteg.

Volt olyan kapcsolatom, aki mindenképpen nyösztetett a gyerek-témával: emiatt szakítottam.

Nem csak, hogy nem bántam meg a gyerektelenséget, hanem heti 2-3 alkalommal is adódik olyan helyzet, amikor hálát adok az eszemért, hogy nem vállaltam.

A férjemmel 10 éve vagyunk együtt, és éppen amiatt kezdtünk egymással, mert tudtuk, hogy a másik nem akar gyereket (férjemnek egyébként van egy nagykorú, külföldön élő gyereke, akit a férjem nem tervezett - csak az anyuka...).

Úgyhogy teljes az összhang.

2019. nov. 4. 12:37
 18/26 anonim ***** válasza:
72%
Nincs gyerek, nem is lesz. (27/N) Azért döntöttem így, mert nem vonz az egész. A brokkolit se szeretem, azt mégsem kell megindokolnom, hogy miért nem. Szüleim (vagyis csak anyám van meg nagyszüleim) sosem akartak ráerőltetni, megértették, hogy sosem lennék boldog gyerekkel. De szeretnének unokát, dédunokát, de azt mondják, majd a hugomnak úgyis lesz. (Nos ő 12 éves most, úgyhogy még belőle is lehet gyerektelen😃) Idegenek, barátnők próbálnak rábeszélni, de fel sem veszem a dolgot, ebben a témában nem nyitok vitát, senkinek semmi köze hozzá. Idősebb férfiakkal szoktam együtt lenni, exemnek már van 2, így nem volt téma a dolog, most pedig szintén tudatosan gyerektelennel vagyok együtt. Hosszú távra nyilván nem terveznék olyannal, akivel nem egyeznek a nézeteink ezen a téren. Nem fogom megbánni, látom, hogy milyen a barátnőim élete gyerekkel, férjjel, számomra ez mindent hozna, csak boldogságot nem. Biztos, hogy menekülnék, nem hiányzik nekem ez az egész.
2019. nov. 4. 13:54
 19/26 anonim ***** válasza:
69%
Jelen a párom egyetért a tobbieket leszarom :)
2019. nov. 4. 16:35
 20/26 anonim ***** válasza:
91%
Egyik volt osztálytársamról tudom, ő maga mondta, hogy ő biztos benne, hogy nem szeretne gyereket, mert nem való neki, nem lenne jó anya, és nem is igazán vágyik rá. Én csak abból a szempontból sajnálom, mert szerintem szerencsés lenne az a gyerek, akinek ilyen jófej, életvidám, humoros anyja van, de nyilván ő ismeri jobban saját magát, és ha ő úgy látja, hogy a gyerekvállalás nem fér bele az életébe, akkor biztosan így is van.
2019. nov. 4. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!