Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rossz párválasztások miatt...

Rossz párválasztások miatt gyermektelenség?

Figyelt kérdés
Ismertek olyan nőket, akiktől mondjuk egyik férfi sem szeretett volna gyereket, vagy nem volt stabil a kapcsolat és mire megtalálta az igazit már nem lehetett gyereke? Ha ismertek ilyet milyen életük volt gyerek nélkül? Mennyire voltak boldogok?
2020. jún. 7. 08:28
 1/7 anonim ***** válasza:
70%

1. Lelkileg megviseli, mert ha szóba hozza elsírja magát.

2. Gyermekotthonban folgozik, így "éli meg az anyaságot" .

3. Nem bánja, hogy így alakult. Elég neki a rokon gyerekek.

Függ a személyiségtől és a baráti-, családi kapcsolatoktól. És persze a párjától.

2020. jún. 7. 08:41
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
Két barátnőmnek is 40-esként lett párja, gyerek már nem jött össze 5-8 év orvoshoz járkálás után se. Mindketten még szeretnének örökbe fogadni, de a férfi nem igazán lelkes, úgyhogy nem tudom, lesz-e belőle valami és ha mégis, akkor jól sül-e el. Viszonylag jó életük van anyagilag és sokan szeretik őket. Az egyiknek lett egy kutyája, akit dédelget és elég sikeres a munkában, ahol nagyon pörög és sok ötlete van. A másik gyerekeket tanít, de nem szereti a munkáját, bár ő mindig kicsit lassú művészlélek típus volt, akinek sosem jó, ami van és órákat beszél arról, amit nem fog megcsinálni. A harmadiknak nincs párja most sem, voltak párhónapos kapcsolatai, de mindegyikben csalódott - ő elég depresszív alkat, és nagyon bánja, ugyanakkor a munkájában sikeres, elég nagyon elméleti emberke (történelem kutató, könyveket ír, meg mindig nyer mindenféle ösztöndíjat) és sok barátja van meg irdatlan sok unokahúga- és öccse, akikre néha vigyáz. Nem sírják el magukat, ha szóba kerül a gyerek téma, és értékesnek tartják magukat, de biztosan tudom, hogy bánják.
2020. jún. 7. 10:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez manapság elég gyakori szerintem. Én is ismerek ilyet, most 45 és szerintem bánja, de tud normális életet élni. Egyik barátnőm 36 és mosanra lett olyan párja, akivel ezt lehet. Nagyon drukkolunk nekik, mert tudom, hogy megviselné, ha nem lehetne. Egy másik barátnőm 30 és neki most lett olyan párja, akivel erről lehet beszélni. Még csak 1 éve vannak együtt, de drukkolok nekik is nagyon, mert őt tudom, hogy nagyon megviselné. Évek óta nagyon szeretne babát, csak nem volt hozzá meg a kapcsolata. Én 29 vagyok és mostanra lett olyan kapcsolatom, amibe akár lehetne is. Ez szerintem valahol ijesztő. Mindenki csodálkozik, hogy nincs elég gyerek, de hát így hogy lenne? A 36 éves barátnőmnek sztem 1 fog beleférni, nekem még kényelmesen lehetne 2, de a hármat már soknak érezném. Amúgy az összes ismerősöm így vergődik. A barátaim többsége mind 27-31 éves és kb senkinek sincs hozzá párkapcsolata. A közeli barátaim között egy ismerősömnek lett házasság + gyerek is 30 alatt.
2020. jún. 7. 10:55
 4/7 anonim ***** válasza:
79%
Én ilyen vagyok. Nem tudok beletörődni. Szerintem nem is lehet igazán.
2020. jún. 7. 19:50
 5/7 A kérdező kommentje:
Van egy ilyen barátnőm, régen nagyon jó fej volt, és tudom, hogy mennyire szeretett volna családot. Most viszont egy megkeseredett, másoknak beszólós nő lett. Nem tudom kezelni őt, pedig megértem, hogy miért lett ilyen.
2020. jún. 7. 20:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem az nem mentség. Nem lehet, hogy mástól van? Nem mások tehetnek róla.

2020. jún. 7. 20:08
 7/7 anonim ***** válasza:
51%

45 évesen, most a koronavírus ideje alatt (feltételezem, hogy a sok beszedett vitaminnak köszönhetően) estem spontán teherbe.

Korábban a kérdező által is felsorolt indokok alapján alakult úgy az életem, hogy kimaradt a baba.

A terhességre nagyon nem számítottam, és bevállalni sem mertem már a korom miatt, egyszerűen elmúlt az ideje a felhőtlen babavárásnak. Összeszorul a szívem, ha erre gondolok, de helyén tudom kezelni és reményt adhatok azoknak, akik 40 fölött még elszántak a szülésre.

2020. jún. 8. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!