Ti mit szólnátok, ha beveztnék a gyermektelenségi adót. A hétvégén a villamoson utazva hallottam,2 nő beszélgetett, hogy igenis vezessék be. Nekem nincs gyerekem, mert nem lehetett amikor szerettem volna. Most fizessek ezért?
Felháborítónak tartanám, hiszen tképpemost is van "fordított gyermektelenségi adó", mivel már bevezették a családi adókedvezményt, vagyis aki nem nevel gyereket, több adót fizet. Gyermekvállalásra pozitív ösztönzéssel kell sarkallni az embereket, nem büntetéssel, főleg hogy minden élethelyzet más, mindenkinek máskor jön el az életben a gyerekvállalás ideje - pláne hogy sokaknál ez nem is szándékon múlik. Elég büntetés az nekik, meg elég plusz kiadás...
Még szerencse, hogy most nincs porondon ilyesmi.
29+3 hkm
szerintem meg inkább torodjon a kormany azzal, hogy olyan országban elhessunk ahol az ember mer gyereket vállalni. de most őszintén, 2 minimalberes ember, akiket nem támogatnak a szülők, mire vállaljon gyereket? az albérletetre és a kajára talán pont futja a fizetés. másra nem igen.. ráadásul ott a bizonytalanság is a munkahelyeknel.
és másrészről mindenkinek joga van eldonteni, hogy szeretne - e gyereket. de mégis azt látom, hogy aki nem akar/nem mer gyereket bevallalni, vagy max 1et,az rosszabbul jár mint a Lakatos család akik bátran potyogtatnak.
ez nincs így rendjén. természetesen támogatassa az állam azokat akiknek van gyerekük. de 1-2 gyerekre is jusson, ne csak az dőzsöljön akinek 3+ gyereke van.
végül is pont az adókedvezmény az amivel ösztönözni akarnak :-)
végül is lehet ezt így is nevezni, de ha belegondolsz minden gyermek születése után csökken az egy főre eső jövedelem, kvázi szegényebbek lesznek a családok
ez inkább kompenzálás h annyit mégse essen a életszínvonaluk
Az a két nő végtelenül ostoba. Ilyen formában ezt egyszerűen nem vezethetik be. Jól írták, van már hasonló, csak a jó oldaláról próbálják megfogni.
"Büntetni" a gyermektelenséget nem lehet, hiszen sokan szeretnének, de nem lehet nekik és közülük is vannak sokan, akik papírral sem tudnák igazolni a meddőséget, mert elvileg egészségesek, mégsem jön a gyerek.
Arról meg nem is beszélve, hogy azzal sincsen semmi baj, ha valaki nem akar gyereket.
Tehát ilyet egyszerűen nem lehet bevezetni.
32 éves vagyok egy gyerekem van. Pár hónapos, szóval nemrég még én is gyerektelen voltam és úgy gondolom, nem büntetni kell azt, aki nem vállal gyereket, hanem létbiztonságot nyújtani és akkor megjön a kedv a családhoz.
Nekem is lehetne már a koromból kifolyólag 3 gyerekem is, de nem mertünk fiatalon, saját lakás nélkül, tartalékpénz nélkül gyereket vállalni úgy h én még munkanélküli is voltam, mert konkrétan örültünk, ha magunkat el tudtuk tartani és ez sok-sok évig így volt. Nem bántuk meg a döntésünket, ha hamarabb jön a gyerek nem is tudom, mi lett volna, bele sem merek gondolni.
Na ezen kéne valamit változtatni, mert szerintem nagy problémák vannak ott, ahol a fiatalok egy gyerek vállalásán is évekig gondolkodnak, h meg merjék-e tenni. Durva lenne, ha még büntetést is kapnának azok,akik annyira keveset keresnek, h semmi nem marad belőle a számlák kifizetése után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!