Miért félek gyereket vállalni?
Nem sokak szerint, hanem szerintem, és nem a 30valamennyi, hanem konkrétan a 40 vén az első gyerek bevállalásához.
Mert ugye az egyik első válaszban kifejtették hogy még 20 év múlva is ráér gyereket vállalni. (Amikor 41 éves lesz.) Hát persze, miért nem 30 év múlva? :D
Szerintem nem olyan laza az a 40 évesen szülés, az alábbi okok miatt:
- nagyobb kockázat magzati betegségekre
- lehet hogy nem megy olyan könnyen a teherbeesés, mint fiatalabb korban
plusz morális okok:
- generációs különbségek, valószínűleg 55 évesen nehezebben érted meg a 15 éves kamasz gyermekedet
- 50 felett már beüthet bármilyen betegség, nem mindegy, hogy egy 10 évest, vagy 20 évest hagysz ott (persze isten ments hogy ilyen történjen!), és az sem mindegy, te hány évig élvezted a gyermeked társaságát.
- 40 évesen már nem vagy annyira energikus, hogy futkorássz a totyogód után
- mivel 40 éves vagy, szüleid valószínűleg nem élnek már, vagy ha igen, nem valami mobilisak, nem tudnak úgy segítséget nyújtani, mint egy 55 éves, fittebb nagymama
- stb, stb, stb
DE! Az szerintem rendben van, ha valaki 37 évesen találja meg élete párját, és 40 évesen sikerül megszületnie a rég áhított gyermeknek, mert van ilyen. VISZONT ha valaki stabil párkapcsolatban úgy érzi, addig nem érdemes gyereket vállalnia, amíg nincs hitelmentes ingatlan, 2 kocsi, és csak emiatt vár 40 éves koráig, azt én egy nagy baromságnak gondolom.
De nem vagyunk egyformák, csak leírtam a véleményem, hogy szerintem miért nem jó 40 évesen gyereket vállalni, és én továbbra is úgy gondolom, hogy jobb fiatalon. Amúgy én úgy látom a kérdezőn, szívesen vállalna gyereket, csak manapság 21 évesen nem divat, hanem 40 éves korban, vagy mire megvan a hitelmentes családi ház és 2 kocsi, és csak emiatt bizonytalan.
Szóval kérdező, ha szeretnél gyereket, akkor vállald be. A kapcsolatok bármikor tönkremehetnek, nem garancia hogy már 10 éve együtt vagytok, és ha nem vagy egy láblógatós kitartott nő, akkor el tudod magad tartani egyedül is a gyermekkel, pláne, ha egy darabig még a szülői házban is tudsz lakni, és ott talpra tudsz állni anyagilag, majd újra el tudod kezdeni az önálló életet.
Amúgy itt egy kis olvasgatnivaló:
ja, és mielőtt valaki elkezdene megint jönni a putrival, természetesen nem azt támogatom, hogy szüljenek az emberek fiatalon olyan anyagi helyzetben, hogy még egy albérletet sem tudnak fenntartani, és rendszeresen kölcsönkérnek másoktól, hanem szerintem ha van mindkét félnek rendes jövedelme, és piacképes tudása, (hogy bármikor találjon munkát, ha esetleg elbocsátják) akkor be lehet vállalni. Semmi baja nem lesz annak a gyereknek, ha csak 10 éves korában fognak tudni nagyobb lakásba költözni, addig még akár lehet jó móka is egy szobában lakni a tesókkal. Nekem legalábbis az volt, de emiatt egy másik kérdésnél le lettem pontozva a föld alá, hiszen igazi tragédia, ha egy gyerek 10-12 éves koráig a testvérével lakik együtt egy kisszobában.
És ha soha sem lesz nagy lakásod meg családi házad, akkor inkább nem is vállalsz gyereket, miközben amúgy úgy érzed, jó szülő lennél, és tudnál biztosítani neki egy szeretetteljes és anyagilag átlagos életet?
Azért ferdítek, mert valaki azt írta, hogy 20 év múlva is ráér, szerintem meg 41 évesen nem ideális gyereket vállalni.
A csávó lassan 30 éves, még ha 21 lenne, én azt mondanám, hogy korai, de mivel a férfiak később érnek, szerintem a 29 éves emberre már lehet alapozni. Nem hinném, hogy kizárólag azért akarna gyereket a férfi, mert nemsokára 30 éves lesz, csupán kifejezte, hogy neki ez a vágya, hogy 30 éves koráig apa legyen. (és teljesen igaza is van, viccesek azok az apukák, akik simán a gyerek nagyapjának néznek ki, mert 50 éves korig ők nem mertek elköteleződni, mert ugye ki kell élni magukat.)
Lehet rengeteg buktatója a saját ingatlannak is, meg az albérletes létnek, ebbe kár is belemenni, de mondom, ha van stabil munkahely, akkor kb mindegy is, melyikben lakik az ember a gyermek születésekor.
Olyan szinten meg nem a semmibe szülne, hogy van munkája, munkatapasztalata a kérdezőnek, meg ott a családja, akikhez haza tud menni, ha bármi baj van. (Vagy határzár van, hogy a "világvége" szomszédos országból nem tud bármikor hazaugrani a szüleihez?)
Elválni meg bármikor el lehet, teljesen mindegy, hogy mikor jöttek össze. Szidhatja az exférjét egy olyan nő is, aki 27 évesen jött össze a pasival, minden happy volt, aztán a csávó meg 40 évesen lelépett egy 20 éves csaj miatt. Mert ugye minden pasinak van kapuzárási pánikja, a kérdés, hogy ezt ki hogy kezeli, de mivel nem látunk a jövőbe, kár ezen előre agyalni.
De nyilván ők tudják, hogy milyen a kapcsolatuk, én csak azt mondom, előbb szülnék 21 évesen mint 40 évesen, és idealizálni a 40 évesen szülést, több, mint baromság.
De miért csak két végletet ismertek? 20 évesen meg 40 évesen szülni? Miért nem tudnak várni a kérdezőék mondjuk 5-6 évet? Akkor pont tökéletes korban vannak mindketten, anyagilag is nagyobb biztonság alakítható ki, spórolhatnak is addig. A pasit nem értem miért akar 30 alatt gyereket, teljesen logikátlan az egész. A harmincas éveiben tökéletes korban lenne. Meg addig a kérdező is elérhet valamit a saját lábán, valami karrierfélét, nem csak kikerül a felnőttvilágba és egyből szülés. Azt meg ne mondd, hogy nem tiniszerelem a tiétek, 21 vagy, 2 éve még tini voltál. Még csak most kezdődik az élet.
Én sem támogatom a 40 évesen szülést, de azért a 21 nem kicsit korai. 25-28 lenne az ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!