Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti vállalnátok így még egy...

Ti vállalnátok így még egy gyereket? Van már két lányom. Szeretnénk még egy harmadik gyereket. Kicsit félek az anyagiaktól.

Figyelt kérdés
Jelenleg olyan 300 ezer nettóból gazdálkodunk havonta. Ennél talán picit lenne több, de nem számítunk tutira a családi adókedvezménnyel mert azt ki tudja meddig marad. Szóval ez a tuti összeg. Szüleim felett lakunk egy szeparált lakásban. kertes házban, minden megvan. Kocsi, lakás, hitel nélkül élünk. De nem lesz kevés ennyi egy harmadik gyerekre? A rezsire Apukámnak fixen fizetünk havi 60 ezer forintot, mindenre. Fűtés, internet, telefon, biztosítások, villany, meleg víz. A többi kaja és benzin a kocsiba, de mindketten inkább BKV-val járunk, csak akkor megyünk kocsival, ha kirándulni megyünk, mert jó közlekedés felénk. Ti mennyiből neveltek 3 gyereket, amire azt lehet mondani, hogy kényelemesen belefér? Férjem most keres egyébként másodállást is, már vannak kilátásban dolgok, én is otthonról akarok még dolgozni, de ezeket még nem számoljuk, mert nem jöttek még be:)
2013. okt. 27. 16:07
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

300.000, ebből lakás+ rezsi 150.000

A többi kajára, ruhára megy, meg amire kell.

Simán bevállalnám a helyedben

2013. okt. 27. 16:10
 2/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom elég nehéz kérdés.

Mennyire lenne hely a kicsinek, ha nem is külön szoba csak egy kis zug. Másrészt én azt sem tartom a legjobbnak, hogy az apa reggeltől estig dolgozik kér munkahelyen és a gyerekek életéről szinte lemarad. Én azt hiszem inkább a nem felé hajlok.

2013. okt. 27. 16:12
 3/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen..De úgy érzed, hogy kényelmesen elvagytok? mert úgy tudom még vannak egyéb kedvezmények is, ugye? mondjuk az oviban a kajára? mert az nekem kicsit soknak tűnik, ha a kicsi is ovis lesz 30000 ezer gyerekenként. Ettől tartok kicsit. Most csak a nagy ovis. Neki ki tudjuk simán csengetni.
2013. okt. 27. 16:12
 4/19 A kérdező kommentje:
Hát, nem dolgozik reggeltől estig azért most sem:)Jelenleg 9-17-ig dolgozik és bármikor le tud jönni, ha kell. Nem marad le semmiről, sőt. A másodállás otthoni munka lenne, és nem olyan, amit időre kell csinálnia. Honlapszerkesztés lenne.
2013. okt. 27. 16:14
 5/19 A kérdező kommentje:
Elférünk bőven. 3 nagy szobánk van. Eleinte a kicsi külön lenne, utána szeretnénk a nagyokkal együtt egy szobába rakni, ha lány, ha fiú, akkor egyértelmű, hogy külön szobája lesz. A másik két lánynak is lehetne külön szobája, ugyan az egyik szoba egybenyíló lenne, de van nekik külön fürdő és WC. A mi szobánk egyben nappali is, de ha nem férünk el, bármikor tudunk nagyobba költözni, mert ha ezt eladjuk nem ennyire elit környéken tudunk venni külön óriási családi házat. Elég drága környéken lakunk most, és nem igazán kell ez nekünk, ha nagyobbak a gyerekek, csak most azért maradunk még, mert a szüleim sokat segítenek.
2013. okt. 27. 17:36
 6/19 anonim ***** válasza:

Mondjuk ki vesz meg egy emeletet a nagyik felett? Bár lehet nincs igazam, de ha elég drága hely akkor nem hiszem, hogy ilyen közösködésért még ha csak kert rész közös csak akkor is kapkodnak.

3 gyerekre még gázár támogatás, fél áron az ovi bölcsi étkezés,ugye írtad az adókedvezményt, otthon maradhatsz gyet-en a legkisebb 9. éves koráig. Én ennyi kedvezményről tudok ha ez segít.

2013. okt. 27. 17:41
 7/19 anonim ***** válasza:
0%

Ennyi jövedelemmel semmilyen kedvezményt nem kaptok, sem az ovi kajára, sem a tankönyvekre.

Ne a mostani jövedelmetekkel számolj csak. Gondolj arra, hogy 18-20 év múlva is lesz-e elég jövedelmetek? Ennyi év alatt elvesztheti valamelyikőtök a munkáját, vagy tartósan beteg lesz, esetleg meghal? A gyereknek akkor is meg lesznek a szükségletei.

Több családot is ismerek, akik jó anyagi körülmények között voltak, amikor a gyerekek születtek. Ma pedig örülnek, ha hóvégén még marad pénzük.

2013. okt. 27. 17:47
 8/19 A kérdező kommentje:
Megvennék. Minden külön van, mármint minden mérő, és a kert is, a reszielszámolás más miatt van így megoldva Apukámmal, nem a mérők állását nézi. Aszerint kevesebb lenne, mert napkollektor van. Köszönöm, hogy leírtad a támogatásokat.
2013. okt. 27. 17:55
 9/19 A kérdező kommentje:
Van biztos szülői háttér, ahonnan lenne segítség bármikor, ha gond van. Vannak mozdítható ingatlanok is, ha nagy gond lenne. Engem inkább az érdekel, hogy a havi megélhetésre egy 3 gyerekes családnak elég-e ennyi pénz, nem a háttér, mert azt nyilván megoldom, ha gond van. Van mit eladni, de nem ezzel számolok, ezeket a gyerekeknek tartogatjuk, ha nagyok lesznek, de vész esetére persze megmozgatjuk.
2013. okt. 27. 18:01
 10/19 anonim ***** válasza:

DE KAP TÁMOGATÁST a bevételtől függetlenül, 3 gyerek után JÁR a féláras étkeztetés, a családi adókedvezmény, az emelt családi pótlék!

"A híradóban szereplő háromgyerekes Majoros családnál például, ahol 300 ezer forint a szülők bruttó jövedelme, eddig 244 500 Ft maradt meg. Jövőre ez 295 500 forint lesz. A különbség náluk több mint ötvenezer forint.

"Egy minimálbéres kereső, aki három gyereket nevel, egy fillér adót nem fog fizetni a következő esztendőben, sőt egy fillér nyugdíjbiztosítási és egészségbiztosítási járulékot sem. Az ő bruttó jövedelme a nettó jövedelme lesz, egy az egyben kézhez fogja kapni"- fogalmazott."

forrás: [link]

2013. okt. 27. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!