Ti vállalnátok így még egy gyereket? Van már két lányom. Szeretnénk még egy harmadik gyereket. Kicsit félek az anyagiaktól.
Figyelt kérdés
Jelenleg olyan 300 ezer nettóból gazdálkodunk havonta. Ennél talán picit lenne több, de nem számítunk tutira a családi adókedvezménnyel mert azt ki tudja meddig marad. Szóval ez a tuti összeg. Szüleim felett lakunk egy szeparált lakásban. kertes házban, minden megvan. Kocsi, lakás, hitel nélkül élünk. De nem lesz kevés ennyi egy harmadik gyerekre? A rezsire Apukámnak fixen fizetünk havi 60 ezer forintot, mindenre. Fűtés, internet, telefon, biztosítások, villany, meleg víz. A többi kaja és benzin a kocsiba, de mindketten inkább BKV-val járunk, csak akkor megyünk kocsival, ha kirándulni megyünk, mert jó közlekedés felénk. Ti mennyiből neveltek 3 gyereket, amire azt lehet mondani, hogy kényelemesen belefér? Férjem most keres egyébként másodállást is, már vannak kilátásban dolgok, én is otthonról akarok még dolgozni, de ezeket még nem számoljuk, mert nem jöttek még be:)2013. okt. 27. 16:07
11/19 anonim válasza:
Utolsó emelt családit a beteg gyerekek után jár azt ne kever ide. Több gyerekre több családi mert a családi gyerekenként jár, de attól nem emelt családi jár.
12/19 anonim válasza:
Jó úgy értettem, egészséges gyermekekre járó lehető legtöbbet kapja 16.000/ gyermek.
13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm. kicsit megnyugodtam. Őszinte leszek, csak én voltak aggódó. Férjem simán belemenne, mert szerinte ne a pénz a lényeg, mert megvan mindenünk, és van havi fix mindkettőnknek, de én mégis biztosra szeretek menni:) Azért én a családi adókedvezményre hosszútávon nem számítok, akkor persze nem lenne kérdés:) Akkor csak a férjem keresne ennyit, mint most a havi jövedelmünk. Túl szép lenne, hogy erre számítsunk. Én maradok régi jól bevált szerényen, boldogan és biztosan családi sémánál...
2013. okt. 27. 18:21
14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok segítséget. Ha valakinek van még valami megjegyzése, mik a három gyerekes család "buktatói" és előnyei szívesen veszem. Azt persze hozzáteszem, hogy imádjuk a gyerekeket:) szóval ezzel nem lenne gond. Csak nekem van némi kételyem.
2013. okt. 27. 18:22
15/19 Gyönyörűséges válasza:
En most varom a masodik babat. A harmadik gyerkoc miatt azert zarkozok el egy picit, mert en nem a kozel jovotol tartok hanem attol amikor mondjuk egyetem v foiskola jon. Azert ma sem egyszeru ezt finanszirozni es ki tudja mi lesz 20 ev mulva?? Nem szeretnem ha anyagiak miatt kellene lemondani az almukrol. Ket gyereket tisztessegesen fel tudunk nevelni, most azt latom, de a harmadik mar kihivas lenne. Ezert jelenleg 27 evesen ugy gondolom, hogy nincs ra hatterunk, de meg sokminden valtozhatbes akar 35 evesen is johet a 3 :) en azt tanacsolom a kerdezonek, hogy ebbol a szempontbol is vizsgalja meg a helyzetuket, hogy akar 15-20 ev mulva is tudnak e ezen a szinvonalon elni? En szeretnek a ferjemmel egy viszonylag nyugodt, bekes oregkort, pl egy lakokocsit amivel Europat bejarjuk ketten :) es tomerdek olyan nyugdijas szulot ismerek akik a nyudijukbol, megtakaritasaikbol tartjak el felnott csalados gyerekeiket. Lehet lehurrogtok most sokan ezekert a mondatokert de szerintem egy szulonek is kijar az elete utolso nehany eveiben hogy viszonylag gondtalanul eljen es tudja azt hogy a gyerekeinek jo szakmat adott a kezebe, elinditotta az elet utjan es tud boldogulni. Szoval ezek is fontos szempontok, nem csak a szonak szama,
16/19 Gyönyörűséges válasza:
Akartam irni hogy szobak szama, ovi-bolcsi arai stb....mini aprosag ahhoz kepest ami mar az oktatasuknal kovetkezik.
17/19 A kérdező kommentje:
Igen, tudom. Ilyenekre megvan a háttér. Inkább a havi élet érdekel. A vésztartalék és a tanulásra van bőven, amiből később lehet mozgósítani, most ezeket még nem akarjuk piszkálni. Engem tényleg az érdekel, ahogy a kérdésemet is feltettem, hogy havi szinten elég-e ennyi pénz. A taníttatás és egyebek, hogy lakás legyen nekik nem lesz gond.Nekem az sem okoz gondot, ha később is támogatnom kell őket, mert engem is így neveltek. Mi ezt megbeszéltük a férjemmel, hogy addig vagyunk ott a gyereknek amíg kell, ha érezzük, hogy tudja mit merre lépünk ki az életéből, hogy egyedül is érvényesüljön, de ha kell mi ott leszünk a háttérben. Inkább a most, a jelen érdekel. Szüleimen keresztül elég sok mindenem van, amiket most nem mozgósítok, mert úgy tekintem, mintha nem lenne, mert ezt én is a gyerekeimnek akarom adni.
2013. okt. 28. 12:07
18/19 Gyönyörűséges válasza:
A leirtak alapjan siman johet a 3. baba szerintem :) elorelatok vagytok es ez fontos. Havi szinten pedig lehet meg sem latszana igazan a plusz kiadas, hiszen mar rutinos anya vagy, gondolom felesleges dolgokat mar ugysem vennel meg, a csaladi adokedvezmeny is jo osszeg lenne szerintem a ti jovedelmetekhez kepest, en igy vallalnam.
Felre ertes ne essek, mi is tamogatnank a gyermekeink eletet meg felnott korukban is, most is vannak erre mar megelevo megtakaritasaink, mi is ilyen szellemben lettunk nevelve.
19/19 A kérdező kommentje:
köszönöm. De azért szerintem megéreznénk, pleus, tápszer, ha nincs elég tejem, stb... Adókedvezménnyel nem merek számolni, az vagy marad vagy nem... Hát, nem szórjuk a pénzt az tény. Most is használt ruháik vannak a lányoknak, persze szépek, mert újszerűek veszek neki csak, de mégsem új, és nézzük folyamatosan az akciókat, ha kell valami drágább dolog.
2013. okt. 28. 15:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!