Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért félek gyereket vállalni?

Miért félek gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, a párom 29. 3 éve vagyunk együtt. Egyre többször játszom azzal a gondolattal, mi lenne ha terhes lennék. De mégsem merem még be vállalni. Mind a ketten dolgozunk 2 fizetés kB 600 000 Ft. De attól félek, hogy mégsem fogunk tudni kijonni anyagilag. A másik dolog, hogy szerintem fiatal vagyok az anyaságra, de mégis vágyom rá. Gyerekekkel tudok bánni, a nővérem kisfiára és a bátyám kislányára is nagyon sokat vigyáztam. A sógornőm, aki velem egy idős terhes, a párom unokatestvére is. Irigykedek is rájuk. Sokszor gyerek holmikat nézek a neten ha lesz gyerekem mit veszek neki. Vágyom is gyerekre meg nem is. Körülöttem mindig azt hallom, na nektek mikor lesz? A másik ok, a családomtól kicsit tartok, mit fognak szólni, ha ilyen fiatalon teherbe esek. Már arra is volt példa, hogy azt álmodtam terhes vagyok.

2020. aug. 23. 23:05
1 2 3 4 5
 1/43 A kérdező kommentje:
Ja, és a párom is már szeretné ha 30 éves koráig lenne gyereke.
2020. aug. 23. 23:07
 2/43 anonim ***** válasza:
89%
Mert 21 vagy egy 10-essel idősebb pasi mellett. Ő abban a korban van, te meg nem. Nemrég gimnazista voltál. Miért kéne gyereket vállalnod? Mert a pasid lassan harmincas?
2020. aug. 23. 23:10
 3/43 anonim ***** válasza:
63%
Van még 20 éved (alsó hangon!) gyereket szülni! Én tuti nem szülnék 21 évesen gyereket, főleg nem egy tinikori szerelemnek azért, mert ő öregszik. Ennek nem erről kellene szólnia!
2020. aug. 23. 23:11
 4/43 Flagstaff ***** válasza:
69%
Szerintem ha vágysz gyerekre, akkor inkább fiatalon szülj, mint idősen. Érthető, ha félsz az anyagiak miatt, de szerintem ez nem fog elmúlni. Esetleg amíg a baba megérkezik, tanulj valami olyasmit, amit baba mellett is tudsz dolgozni otthon, (pl. könyvelés, fordítás) akkor lesz hova nyúlnod, ha úgy alakul.
2020. aug. 23. 23:26
 5/43 anonim ***** válasza:
91%

Azért mert a pasid kedvéért szülnél és nem magad miatt.

29 éves és szeretne 30 éves kora előtt apa lenni? Hát ez eléggé ultimátumnak hangzik!

Neked még nem kell gyerek, éld az életed, tanulj, utazgass stb. Te tudod, hogy mi tesz boldoggá. De még nem a gyerek, az biztos.

(Én 34 évesen szültem, pedig már 20 éves korunk óta együtt voltunk. Nem csinálnám most se másképp).

2020. aug. 23. 23:27
 6/43 anonim ***** válasza:
77%
De, el fog múlni, amikor ő lesz 30, lesz mögötte egy stabil karrier és egyedül keresi meg a 600-at. Akkor határozottan elmúlik a pénz-para.
2020. aug. 23. 23:27
 7/43 Derwer ***** válasza:
84%

Én pasi vagyok, és 31 évesen született a fiam. (még nincs 1 éves) így lehet nem fogsz relevánsnak tartani, de hátha összehozok valami hasznosat...

A korotokat illetően ráértek (mondjuk 5 év?) még, több szempontból is. (pl egzisztencia, karrier stb)

De van ismerősünk aki nálunk 10evvel fiatalabbak vállalt gyereket és jól áll nekik a gyerek. Flexibilisebbek, gyorsabb a regenerálódás. Kicsit irigyeljük őket. (ugyanakkor mi kicsit tudatosabban neveljük a gyereket, tudjuk miket akarunk megadni neki, felkészültebbnek érezzük magunkat. De mindez lehet tök húszadrangú, mert ha törődik vele az ember akkor nagy baj úgyse lehet. )

Mivel te amúgy vágysz rá, készen állsz szerintem . A párod is kvázi egy éven belül szeretne.

Két ellenérvet írtál összesen:

A pénz: 600k-ból szerintem Pesten is simán lehet gyereket vállalni. Persze rengeteget el lehet költeni amúgy a projektre (eb tudom, vezettem, sok ment el), de józan ésszel simán vallahatónak tartom. (persze ha nincs saját lakás ÉS szeretnétek is, akkor azért az nehezítő körülmény, nem kicsit)

Nem zavar, hogy utána anya leszel elsősorban, nem lesz töredék énidőd se, nyaralás, és a többi a gyereknek lesznek alárendelve? Ha ez nem zavar, akkor készen állsz.

A másik, hogy a család. Nem tudom ezalatt mit értesz, de igazából a családi segítség csak jó ha van, nem kötelező. Mi 1200km-re vagyunk a szüleinktől, így a családi segítség nem túl reális. (anyagilag néha azért segítenek)

Egyébként nekem bejitt a gyerek dolog, sokat vagyok vele, több energiám van. Tehát ajánlom ;)

Összegezve: van bőven fantázia a korai gyerek vállalásban, de, hogy neked jó lesz e azt nem tudhatom, azt nektek kell megbeszélni.

2020. aug. 23. 23:39
 8/43 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem a család kapcsán arra gondol, hogy a szülei ki fognak akadni, és szerintem joggal. 18 évesen összejött egy idősebb pasival és 21 évesen gyereket szül? Megtenné akkor is, ha nem egy idősebb pasit talál? Nyilván határozottan NEM. Mivel nemrég még gimis volt, most meg gyerekben gondolkodik. Szerintem én is ki lennék akadva, ha a gyerekem önzésből belekergetné egy idősebb faszi a gyerekvállalásba, csak azért, mert ő kitalálta, hogy 30-ig apa akar lenni. Könnyű behülyíteni valakit, ha szerelmes, de 21 évesen feladni a szabadságát, kétségek között gyereket szülni, mert cuki, aztán rájönni, hogy jah, hogy ez az előző életed végét jelentette (amit amúgy el sem kezdtél még igazán) nettó baromság! Anyád helyében irgalmatlanul kiakadnék, ha ezt meglépnéd, és szerintem a tiéd is ki fog akadni! Felnőtt lét lényege a NEMET mondás képessége is. Ahogy az első szexre is igaz, a gyerekvállalásra is az, ha szeret, MEGVÁR, ha kényszerít, akkor meg nem szeret. És ennek az érzelmi zsarolás is a része! Ő lesz 30 , nem te!

N36

2020. aug. 23. 23:44
 9/43 A kérdező kommentje:
Félre értés ne essék, a párom nem adott ultimátumot, nem azt mondta, hogy neki azonnal kell gyerek, ő is várna még, mert saját vállalkozásba készülünk épp bele fogni. Én vágyom rá. Én a párommal Csehországban élek, a családom pedig Szlovákiában,viszont a párom családja is itt él, segítségem lenne, azt tudom. Pár év múlva házat szeretnénk venni. De így is családi házban élünk a párommal + a szülei, 2 szoba üres, úgyhogy azzal nem lenne gond.
2020. aug. 23. 23:51
 10/43 anonim ***** válasza:
77%

Anyóssal, kiszolgáltatva kint, munkád saját nincs, stb.

Félre értés nem esik, saját lábadon éhen halnál. Értjük. Persze, hogy nem ad ultimátumot, el vagy vágva mindenkitől, és 29 évesen közli, hogy 30 éves kora előtt szeretné.

Hát én ebben semmi szépet nem látok, egy bántalmazó kapcsolat alapjait annál inkább.

Okosan dönts és kérd ki a szüleid véleményét!

2020. aug. 23. 23:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!