Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért félek gyereket vállalni?

Miért félek gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, a párom 29. 3 éve vagyunk együtt. Egyre többször játszom azzal a gondolattal, mi lenne ha terhes lennék. De mégsem merem még be vállalni. Mind a ketten dolgozunk 2 fizetés kB 600 000 Ft. De attól félek, hogy mégsem fogunk tudni kijonni anyagilag. A másik dolog, hogy szerintem fiatal vagyok az anyaságra, de mégis vágyom rá. Gyerekekkel tudok bánni, a nővérem kisfiára és a bátyám kislányára is nagyon sokat vigyáztam. A sógornőm, aki velem egy idős terhes, a párom unokatestvére is. Irigykedek is rájuk. Sokszor gyerek holmikat nézek a neten ha lesz gyerekem mit veszek neki. Vágyom is gyerekre meg nem is. Körülöttem mindig azt hallom, na nektek mikor lesz? A másik ok, a családomtól kicsit tartok, mit fognak szólni, ha ilyen fiatalon teherbe esek. Már arra is volt példa, hogy azt álmodtam terhes vagyok.

2020. aug. 23. 23:05
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
A párommal nem csak "tini szerelem" van köztünk. És anyumnak egyszer felhoztam a témát, ő azt mondta örülne még egy unokának. Ráadásul a nővérem 18 évesen szült, és már 16 éves a lánya, és azt mondta egyáltalán nem bánta meg, hogy ilyen fiatalon szült
2020. aug. 23. 23:55
 12/43 A kérdező kommentje:
Látom sokan nem értik itt amit írtam, írom másképp :D a párom ÖRÜLNE HA 30-IG LENNE GYEREKE, DE MÉG VÁRNI SZERETNE
2020. aug. 23. 23:57
 13/43 anonim ***** válasza:
65%

Nem vagy biztos ebben. Szeretnéd, de közben mégsem. Ez azt jelenti, hogy nem vagy rá készen.

Tök mindegy, mit mond a pasid. A gyereket te fogod kihordani, te fogod megszülni, te fogsz vele otthon maradni. A te tested fog megváltozni, te leszel jobban korlátozva a baba mellett. Amíg nem mondod 100%-ig, hogy igen, én akarom, igen készen állok rá, nincsen semmi kifogásod ellene, na akkor állsz készen!

Ne hagyd magad ezzel sarokba szorítani. A pasid is tudta, mit vállal azzal, ha egy ennyivel fiatalabb lánnyal jön össze.

A baba 2 ember döntése, és ha az egyik nem áll rá készen, kár erőltetni.

A környezeted nagyon nyomja a baba témát, lassan beléd is beléd beszélik, hogy akarod, miközben mégsem. Simán ráértek még 3-4 év múlva is babázni. Mégjobban megismeritek egymást, mégjobban megteremtitek a környezeted a banának.

Kár egy ilyen döntést elhamarkodni, merthogy a rokonok már rágják a fületeket.

De szerintem ülj le pároddal is beszélni róla. Hogyan képzelitek el magatokat, a jövőt.

2020. aug. 23. 23:59
 14/43 anonim ***** válasza:
73%

Hát, ha nálatok ez a menő, akkor csináld! Én nem támogatnám, mert szerintem egy húsz évesnek nem ez a dolga, de nyilván, ha a tesód már beelőzött, akkor ne maradj le! Már mindenkinek gyereke van, ahogy soroltad is. Ha kutyát tartanának, azt akarnál nagyon. Tinikoromban és mindig olyan cipőt akartam, ami a másiknak volt. Mert az volt a menő. Hát csináld!

Komolytalan az egész.

2020. aug. 24. 00:03
 15/43 Derwer ***** válasza:
74%

A plusz infó alapján, a 600k HUF nem tudom mire elég ott, így az előző hozzászólásom ezen része kuka . (eleve ilyen esetben nem szabad HUFban számolni)

Bár én nem látom olyan sarkosan a dolgot, mint #10, de anyóssal élni általában tényleg nem a legsimább ügy.

Hogy mennyire vagy önálló anyagilag, lenne-e GYESed/GYEDed vagy bármi hasonló, azt még(?) nem tudjuk.

Kiszolgáltatni magadat nagyon nagyon nem javaslom. (ismét tapasztalat... :S) ez nem csak akkor lehet gond, ha már ekdurvul a helyzet és a válás a téma, hanem maga az egyenlőtlen felállás lehet egy katalizátora a kapcsolat romlásának.

2020. aug. 24. 00:04
 16/43 anonim ***** válasza:
41%
Anyóssal él, a pasija tartja el, a vállalkozásuk szép dolog, csak épp az is közös lesz, ahol él, az sem az övé. Semmi sem. Ha holnapután olyat mondd, ami nekik nem tetszik, egy idegen országban fogja találni magát tök egyedül, meló, lakhatás és támogatás nélkül. Soha az életben nem kerülnék ilyen helyzetbe, de nyilván, tudjuk, hogy "őőőőő nem oooolyan" .
2020. aug. 24. 00:06
 17/43 A kérdező kommentje:
ÉN IS DOLGOZOM! 300at megkapok egyedül. Volt olyan munkahelyeem, ahol 400k is megvolt
2020. aug. 24. 00:11
 18/43 anonim ***** válasza:
10%
De nem Mo-on! Mennyi ott egy albérlet, ha gyerekkel külön mész? 300 ??? Eszed merre?
2020. aug. 24. 00:13
 19/43 A kérdező kommentje:
Úristen, ennyi idióta. Miért mennék gyerekkel külön? Ha egyszer a párommal jó minden, szeretjük egymást. Ha isten őriz valami nem lenne rendben haza mennék Szlovákiába a szüleimhez
2020. aug. 24. 00:16
 20/43 anonim ***** válasza:
26%

Ha nem érdekel 20 évvel idősebb anyák véleménye, akkor minek kérdezel?

Nyilván senki nem úgy áll a házasságához, hogy szr és vége lesz.

De gyereket soha nem vállalnék be úgy, hogy egyedül nem tudom eltartani.

Ez is a felelősségvállalás része. Az, hogy ha nem tartanak el anyósék, akkor majd anyámék megteszik, nem felelős gyerekvállalás, hanem egy vicc.

Úgyis terhes leszel pár hónapon belül, és úgy éled az életed , ahogy akarod. Nekünk 8. Én nyugodtan alszom el este, mert megalapoztam az életem. Te egy álomvilágban élsz, de majd az élet egyenesre pofoz, hogy magadhoz térj és megtanuld felmérni a tetteid következményét. Csak ne a gyerek szívja majd meg, amikor a 40-es pasid mellett 2 gyerekkel a világ végén rájössz, hogy 30 vagy és semmit se csináltál, amit lehetett volna, de már esélyed sincs rá, mert ez van. Akkor majd ki lesz az idióta?

2020. aug. 24. 00:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!